|
|
|
... ribizli
* 1ek cukor
* pár csepp citromlé
elkészítés
1. A csokoládékat feldaraboljuk és vígőz felett megolvasztjuk.
2. A tejet közben felforraljuk, és a félretett olvasztott csokoládéhoz habverő segtéségével hozzákeverjük.
3. Ezután hozzáadhatjuk a tojássárg... |
2010-07-13 14:24:28 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa
* 1 nagy fehérrépa
* 2 dl tejföl
* 1 db citrom
* rozmaring
* só
* bors
Elkészítés:
A galambot feldaraboljuk, és a húsos részeket olajon pirítani kezdjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a galambhúshoz adjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, majd pár ... |
2010-07-13 07:02:36 |
|
|
|
|
|
|
... szilvalekvárt teszünk, egymástól kb. 7 cm távolságra.
Ráhajtjuk a tészta másik felét és az ujjunkkal a lekvárkupacok körül lévő tésztát jól lenyomkodjuk.
Derelyevágóval feldaraboljuk. Egy ilyen tésztalapból 5x3, azaz 15 derelyénk lesz.
A feldarabolt tészta széleit villával körbenyomkodjuk, nehogy a lekvár kifolyjon belőle.
Amikor ezzel megvagyunk, jöhet a másik... |
2010-07-12 12:29:06 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 tk balzsamecet
elkészítés
1. A halról lecsepegtetjük a sós levet, majd villával öszenyomkodjuk.
2. A hagymát és a paprikát nagyon apróra feldaraboljuk és a pépes halhúshoz adjuk. Megöntözzük a citromlével, sózzuk, borsozzuk és a tejföllel jól kikavarjuk. (Ha szükséges, adhatunk még hozzá kevés tejfölt, akkor könnyebben összeáll.)
3... |
2010-07-12 07:47:29 |
|
|
|
|
|
|
... cs vaníliás cukor
* 3,5 dl víz
* néhány csepp citromlé
elkészítés
1. Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, majd egy villa segítségével pépesítjük.
2. A vizet és a cukrot kis lábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.... |
2010-07-11 14:58:22 |
|
|
|
|
|
|
...* 45 dkg eper
* 2 dl görög joghurt
* 10 dkg cukor
* 1 ek citromlé
elkészítés
1. Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, a cukorral összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Időnként átkeverjük.
2. Miután ezzel megvagyunk, mixergéppel felaprítjuk és az összes hozzávalóval együtt alaposan összekeverjük.
3... |
2010-07-11 14:54:46 |
|
|
|
|
|
|
... kelesztőtálba, ráborítjuk a lisztet, a sót, a tejfölt, melyekből egy viszonylag lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Félretesszük, és 50-60 percig kelesztjük.
2. Amíg a tészta kel, feldaraboljuk a kolbászt, keményre főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk a tojást, a gombát megpucoljuk, és szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, vagy juliennre (vékony gyufaszál vastagságú cs... |
2010-07-11 13:24:31 |
|
|
|
|
|
|
... kelesztőtálba, ráborítjuk a lisztet, a sót, a tejfölt, melyekből egy viszonylag lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Félretesszük, és 50-60 percig kelesztjük.
2. Amíg a tészta kel, feldaraboljuk a kolbászt, keményre főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk a tojást, a gombát megpucoljuk, és szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, vagy juliennre (vékony gyufaszál vastagságú cs... |
2010-07-11 12:37:23 |
|
|
|
|
|
|
... csirke, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg margarin, füstölt szalonna, 1 evőkanál vöröshagymakrém, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 pohár fehérbor, liszt, bors, kakukkfű.
A csirkét feldaraboljuk, bőrét lehúzzuk, és bedörzsöljük az elkapart szalonnával, meghintjük kakukkfűvel. Állni hagyjuk, majd a csirkedarabokat kisütjük a margarinban. Sütés után az összes átsült csirkedarabot vis... |
2010-07-11 11:14:29 |
|
|
|
|
|
|
... pudingpor,
40 dkg négyzet alakú háztartási keksz,
1/2 margarin,
20 dkg étcsokoládé,
3 dl hideg víz.
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráönt... |
2010-07-10 22:33:45 |
|
|
|
|