|
|
|
... jelentette, manapság sokan öntenek hozzá tejet vagy alkoholt.
Hozzávalók:
2 db érett mangó, 2 tk. cukor vagy méz, 4 tk. citromlé, 2 tk. vodkaMeghámozzuk a mangót, és feldaraboljuk.
A gyümölcshúst a citromlével és a vodkával összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot vagy a mézet. Beleöntjük egy műanyag tálba, lefedjük, és néhány órára a mélyhűtőbe te... |
2007-07-27 00:38:04 |
|
|
|
|
|
|
... anyagokat.
Az egészet összedolgozzuk, és a tölteléket az egész csirkék bőre alá töltjük.
A csirkéket 180°C-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, és ha kissé kihűltek, feldaraboljuk.
Zöldborsós rizottó elkészítése:
A friss zöldborsót a vajon és a fokhagymán kevés húsleves állandó hozzáadásával 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
Az olívao... |
|
2007-07-11 14:39:04 |
|
|
|
|
|
|
... vaniliaízű
300ml tej
50g étcsokoládé vagy tejcsoki
250g eper
50g babapiskota
Elkészítés:
Az Aranka krémet 300ml tejjel felverjük.
Az étcsoki... |
2007-07-02 07:46:46 |
|
|
|
|
|
|
... csokor majoránna, 2 ek. krémtejföl, só, bors, a díszítéshez tetszés szerint petrezselyemzöld.
1. A zöldborsót kifejtjük és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd a fazékban felforrósított vajon a zöldborsóval együtt 3-5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Fél liter erőlevessel felöntjük, felforraljuk, és alacsony hőfokon kb. 10 percig... |
|
2007-07-01 00:40:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
• 1 banán
• 0,5 l tej
• 1 evőkanál méz
• 3 gombóc banán vagy vaníliafagyi
Elkészítés:
A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk. Az összes hozzávalót turmixgépbe pakoljuk, majd alacsony fokozaton alaposan összedolgozzuk. Az italt hűtött poharakba töltjük, végül eper- vagy málnaöntettel díszítjük, azonnal tálaljuk, ad... |
|
2007-06-30 10:48:11 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk. A masszából fasírtokat formálunk, a közepébe illesztjük a felkockázott juhsajtot, majd olajban megsütjük. A salátát, a paradicsomot, az uborkát, a paprikát és ... |
2007-06-29 00:38:03 |
|
|
|
|
|
|
... 25 dkg előfőzött, hántolatlan barnarizs, 1 nagy konzerv darabolt paradicsom ( 8,5 dl )és őrölt bors.
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajat felforrósítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, és megfuttatjuk. A zöldségeket ( a brokkolin, a kakukkfűvön, és a babérlevélen kívül ) az olajba dobjuk, és folyamatos keverés mell... |
2007-06-27 16:34:52 |
|
|
|
|
|
|
... kis fej vöröshagyma, 1-1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor. A páchoz: 3 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, só, bors.
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk. A citromlevet az összepréselt fokhagymával, a kakukkfűvel, sóval, borssal összekeverjük, ebbe a páclébe tesszük a húsdarabokat. Két óráig állni hagyjuk. Közben meghámozzuk, kockákra vágju... |
2007-06-24 00:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalok :
2 kisebb csirke, 5 dl világos sör, 10 dkg mazsola, kevés olaj, só
Elkészítés :
A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, zsiradékon egy kicsit magsütjük mindkét oldalát, ezután rászórunk egy csomag mazsolát, és beleönjük a sört.
Lefedve megpároljuk, főtt risszel tálaljuk. ... |
2007-05-21 18:43:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg csirkehús (bármilyen), 8 dkg zsír, 2 dl tejszín, 2 dl tojássárgája, 60 dkg spárga, 2 dkg cukor, só.
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, majd serpenyőben kevés zsíron pirosra sütjük. Amikor megsült, ráöntünk egy kis vizet, és letakarva addig pároljuk, amíg a csirke olyan puha nem lesz, mint a vaj. Ekkor a fedőt levessz... |
2007-05-20 02:14:31 |
|
|
|
|