|
|
|
... el.
Rebarbaraleves
Hozzávalók:
fél kg rebarbara, szegfűszeg, fahéj, citromhéj, 1 ek. liszt, 4 ek. Cukor
Elkészítése:
A rebarbarát megmossuk, feldaraboljuk, és kb. két liter vízben feltesszük főni. Lassanként hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet egy kevés vízben elkeverjük a cukorral, majd a megpuhult zöldséghez öntjük, és forrás... |
2007-05-11 01:02:01 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, fokhagyma, zsír, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, 1 kg krumpli, vörösbor, majoránna, só, borsA pacalt jó alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát feldaraboljuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a pacalcsíkokat. Amikor a pacal kis színt kap, átöntjük egy kuktába, és annyi vizet adunk hozzá, hogy... |
|
2007-05-11 01:00:11 |
|
|
|
|
|
|
... az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halványzöld részét felkarikázzuk.
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a mogyoróhagymákat negyedekre vágjuk, a zellert feldaraboljuk.
Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet.
Befedjük, és 25 percig ... |
2007-05-04 11:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt
Elkészítése:
Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben megmelegítjük a parajkrémet, belekeverjük a péppé zúzott fokhagymát, a főzőtejszínt, megsózzuk, összeforraljuk. A nu... |
|
2007-05-04 00:53:43 |
|
|
|
|
|
|
... cukorból szirupot főzünk. Kihűtjük, hozzákeverünk csipet sót, citromlevet, Triple sec likőrt, majd a konzervek levét is. Megmossuk a nyers gyümölcsöket. A konzervgyümölcsökkel együtt feldaraboljuk, és bekeverjük az elkészített lébe. Hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek. Jól lehűtve tálaljuk. Az ilyen típusú salátákat készíthetjük friss idénygyümölcsökből is. Egzotik... |
|
2007-04-30 08:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... lime-ot megtisztítjuk, karikára vágjuk.
2. Köretnek papardellét készítünk, amelyhez vizet forralunk, majd a forró, sós vízben feltesszük főni. A gombát is felkarikázzuk, a spárgát feldaraboljuk (a fejét nagyobb, a többi részét kisebb darabokra vágjuk!).
3. A gombaszeleteket a hús mellett pirítjuk, majd rárakjuk a húsra. A lime egyik oldalát is megpirítjuk egy kicsit a hú... |
2007-04-29 00:37:22 |
|
|
|
|
|
|
... csirke
egy pohár natúr joghurt
2dl olaj
fél citrom leve
koriander
izlés szerint, pirospaprika, só, bors, köménymag, majoranna,
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, besózzuk. Egy fedeles tepsiben, összekeverjük az olajat a joghurttal, citromlevével, ízesítjük a füszerekkel, korianderrel. Belehelyezzük a csirkét. Egy éjszakát hűtőben pácoljuk.
Más... |
2007-04-28 16:39:19 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika
1 padlizsán
25 dkg paradicsom
só
petrezselyem
bors
pirospaprika
1 pohár joghurt
2 tojás
olívaolaj
A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot felkockázzuk, és kevés olajon megpár... |
2007-04-15 09:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 tasak vaníliáscukor
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágy vaj vagy margarin
100 g hámozott, darált mandula
Elkészítés:
A szárított sárgabarackokat feldaraboljuk. A lisztet és a sütőport
egy keverőedénybe szitáljuk. A maradék hozzávalókat a
sárgabarack kivételével hozzáadjuk és egy konyhai robotgéppel
(dagasztó spirál) először... |
2007-03-30 11:30:29 |
|
|
|
|