Belépés
Egy savanykás finomság
... el.

Rebarbaraleves

Hozzávalók:

fél kg rebarbara, szegfűszeg, fahéj, citromhéj, 1 ek. liszt, 4 ek. Cukor

Elkészítése:

A rebarbarát megmossuk, feldaraboljuk, és kb. két liter vízben feltesszük főni. Lassanként hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet egy kevés vízben elkeverjük a cukorral, majd a megpuhult zöldséghez öntjük, és forrás...
2007-05-11 01:02:01
Pacalpörkölt
... vöröshagyma, fokhagyma, zsír, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, 1 kg krumpli, vörösbor, majoránna, só, borsA pacalt jó alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát feldaraboljuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a pacalcsíkokat. Amikor a pacal kis színt kap, átöntjük egy kuktába, és annyi vizet adunk hozzá, hogy...
2007-05-11 01:00:11
Pórékrémleves
... az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halványzöld részét felkarikázzuk.
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a mogyoróhagymákat negyedekre vágjuk, a zellert feldaraboljuk.
Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet.
Befedjük, és 25 percig ...
2007-05-04 11:38:15
Krumplinudli spenótmártással
... fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt

Elkészítése:

Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben megmelegítjük a parajkrémet, belekeverjük a péppé zúzott fokhagymát, a főzőtejszínt, megsózzuk, összeforraljuk. A nu...
2007-05-04 00:53:43
Kedvenc földim:az eper
... cukorból szirupot főzünk. Kihűtjük, hozzákeverünk csipet sót, citromlevet, Triple sec likőrt, majd a konzervek levét is. Megmossuk a nyers gyümölcsöket. A konzervgyümölcsökkel együtt feldaraboljuk, és bekeverjük az elkészített lébe. Hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek. Jól lehűtve tálaljuk. Az ilyen típusú salátákat készíthetjük friss idénygyümölcsökből is. Egzotik...
2007-04-30 08:35:18
Lime-os sertésszűz
... lime-ot megtisztítjuk, karikára vágjuk.
2. Köretnek papardellét készítünk, amelyhez vizet forralunk, majd a forró, sós vízben feltesszük főni. A gombát is felkarikázzuk, a spárgát feldaraboljuk (a fejét nagyobb, a többi részét kisebb darabokra vágjuk!).
3. A gombaszeleteket a hús mellett pirítjuk, majd rárakjuk a húsra. A lime egyik oldalát is megpirítjuk egy kicsit a hú...
2007-04-29 00:37:22
Sandokan csirkéje
... csirke
egy pohár natúr joghurt
2dl olaj
fél citrom leve
koriander
izlés szerint, pirospaprika, só, bors, köménymag, majoranna,
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, besózzuk. Egy fedeles tepsiben, összekeverjük az olajat a joghurttal, citromlevével, ízesítjük a füszerekkel, korianderrel. Belehelyezzük a csirkét. Egy éjszakát hűtőben pácoljuk.
Más...
2007-04-28 16:39:19
Bolgár gyuvecs
... zöldpaprika
1 padlizsán
25 dkg paradicsom

petrezselyem
bors
pirospaprika
1 pohár joghurt
2 tojás
olívaolaj

A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot felkockázzuk, és kevés olajon megpár...
2007-04-15 09:40:56
Húsvéti menü
... meghintjük liszttel és letakarva langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük.
Közben a szedret megmossuk, lecsöpögtetjük és megszárítjuk.
Elkészítjük a tetejére a morzsát: A vajat feldaraboljuk és a többi hozzávalóval együtt egy tálban morzsásra összedolgozzuk.
Az élesztős tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, rászórjuk a gyümölcs...
2007-04-03 15:36:47
Sárgabarackos-mandulás felhők
... cukor
1 tasak vaníliáscukor
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágy vaj vagy margarin
100 g hámozott, darált mandula

Elkészítés:
A szárított sárgabarackokat feldaraboljuk. A lisztet és a sütőport
egy keverőedénybe szitáljuk. A maradék hozzávalókat a
sárgabarack kivételével hozzáadjuk és egy konyhai robotgéppel
(dagasztó spirál) először...
2007-03-30 11:30:29
1 2 3 .................106 107 .........160 161 ........211 212 213 214 
Címkék: savanykás finomság, rebarbarát megmossuk, kevés vízben, megpuhult zöldséghez, hagymát feldaraboljuk, zsiradékon üvegesre, burgonyát meghámozzuk, mogyoróhagymákat negyedekre, zellert feldaraboljuk, áttört krumplit, péppé zúzott, konzervek levét, nyers gyümölcsöket, elkészített lébe, ízek összeérjenek, ilyen típusú, spárgát feldaraboljuk, fejét nagyobb, többi részét, lime egyik, pohár natúr, csirkét feldaraboljuk, fedeles tepsiben, éjszakát hűtőben, bárányhúst megmossuk, paprikával fűszerezzük, paradicsomot felkockázzuk, szedret megmossuk, vajat feldaraboljuk, többi hozzávalóval, tálban morzsásra, élesztős tésztát, szárított sárgabarackokat, keverőedénybe szitáljuk, maradék hozzávalókat, konyhai robotgéppel, mogyoróhagymákat, zöldséglevessel, gombaszeleteket, sárgabarackokat, spenótmártással, lecsöpögtetjük, hűtőszekrénybe, összedolgozzuk, összeforraljuk, rebarbaraleves, felkarikázzuk, pórékrémleves, citromlevével, feldaraboljuk, sárgabarackos, keverőedénybe, belehelyezzük, pacalcsíkokat, pirospaprikát,
© 2013 TVN.HU Kft.