|
|
|
... teáskanál cukor
1 teáskanál vadas fűszerkeverék, 1 teáskanál mustár, 1 babérlevél, 1 evőkanál citromlé, 1 fej karfiol
Elkészítés: A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt, és bő víz... |
2007-03-24 04:54:54 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi só
A paraj szárait letépkedjük, majd a zöldséget alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A sütőtököt sütőben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.
A bacont megpirítjuk egy serpenyőben, a szeletekről felitatjuk a kisült zsiradékot, aztán kisebb darabokra vágjuk őket.
A mézet kikeverjük az olívával, a balzsamecettel és... |
|
2007-03-22 12:07:37 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamell filéket vágjuk fel csíkokra, ezt követően a sóval, a borssal, a gyömbérrel, és a mézzel a pulykamell csíkokat kevés olajon előpirítjuk. A narancs egyik felét megpucoljuk és feldaraboljuk, a másik felének, pedig a levét csavarjuk ki. A már előre megfőzött szójababokat és a naracs levét, illetve a szójaszószt hozzáadjuk a már beízesített pulykamell csíkokhoz, majd ebben p... |
2007-03-04 17:04:57 |
|
|
|
|
|
|
... készíthető például bazsalikom, menta és citromfű friss leveleinek keverékéből.
A gyógyteakészítés általában abból áll, hogy a drognak használható friss növényi részeket feldaraboljuk, forrásban levő vizet öntünk rá, és lefedve öt percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Így készítjük a virág-, levél-, a zsenge hajtásteákat, illetve az összeszúzott magvakból (ánizs, éd... |
|
2007-03-03 15:57:17 |
|
|
|
|
|
|
... bodzabefőtt
Hozzávalók: 1 kg lebogyózott bodzatermés, 8 db körte, 1,5 kg kimagvazott szilva, 1 citrom leve és 0,5 kg cukor.
A körtéket meghámozva és a magházától megfosztva feldaraboljuk és fél citrom levével ízesített vízben félpuhára főzzük. Rövid ideig vele főzzük a szilvát is. Majd az egészet leszűrjük és összekeverjük a nyers bodzaterméssel. A főzőlébe belecsavarju... |
|
2007-03-03 15:50:15 |
|
|
|
|
|
|
... tripsz, takácsatka és pajzstetű támdhatja meg a növényt.
Szaporítás:
nagyon egyszerű művelet: fej- vagy törzsdugvánnyal szaporítjuk e növényt. Ha túl magasra nőtt, feldaraboljuk. A fejdugványt, úgy mint a törzsdugványokat is vízbe, vagy szaporítóközegbe helyezzük és meleg helyen tartjuk 24-26°C-on, világos helyen. Pár hét múlva megjelennek az első gyökerek, ilyen... |
2007-02-27 00:30:46 |
|
|
|
|
|
|
... felezett, hámozott őszibarackbefőtt
40 dkg ementáli sajt
1 üveg majonéz
snidling vagy hagyma ... |
2007-02-25 09:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük. Egyet félbevágu... |
2007-02-25 01:00:50 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt
2 kiskanál fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk. A narancsot gerezdekre szedjük, és feldaraboljuk. A mogyorót apróra vágjuk.
Az előkészített gyümölcsöket üvegtálba tesszük, ráöntjük a mézzel és fahéjjal elkevert joghurtot, majd megszórjuk a vagdalt mogyoróval. Egy órára hűtőbe rakju... |
2007-02-22 09:52:09 |
|
|
|
|
|
|
... előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe. A turbolyát megmossuk, és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk. Személyenként körülbelül 1... |
2007-02-15 16:27:56 |
|
|
|
|