Belépés
Epe-diéta
... teáskanál cukor
1 teáskanál vadas fűszerkeverék, 1 teáskanál mustár, 1 babérlevél, 1 evőkanál citromlé, 1 fej karfiol
Elkészítés: A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt, és bő víz...
2007-03-24 04:54:54
Parajsaláta...
... csipetnyi só


A paraj szárait letépkedjük, majd a zöldséget alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A sütőtököt sütőben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.
A bacont megpirítjuk egy serpenyőben, a szeletekről felitatjuk a kisült zsiradékot, aztán kisebb darabokra vágjuk őket.
A mézet kikeverjük az olívával, a balzsamecettel és...
2007-03-22 12:07:37
Pekingi pulykacsíkok
... pulykamell filéket vágjuk fel csíkokra, ezt követően a sóval, a borssal, a gyömbérrel, és a mézzel a pulykamell csíkokat kevés olajon előpirítjuk. A narancs egyik felét megpucoljuk és feldaraboljuk, a másik felének, pedig a levét csavarjuk ki. A már előre megfőzött szójababokat és a naracs levét, illetve a szójaszószt hozzáadjuk a már beízesített pulykamell csíkokhoz, majd ebben p...
2007-03-04 17:04:57
Gyógyteák és egyéb receptek
... készíthető például bazsalikom, menta és citromfű friss leveleinek keverékéből.

A gyógyteakészítés általában abból áll, hogy a drognak használható friss növényi részeket feldaraboljuk, forrásban levő vizet öntünk rá, és lefedve öt percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Így készítjük a virág-, levél-, a zsenge hajtásteákat, illetve az összeszúzott magvakból (ánizs, éd...
2007-03-03 15:57:17
Bodza többféle képpen
... bodzabefőtt
Hozzávalók: 1 kg lebogyózott bodzatermés, 8 db körte, 1,5 kg kimagvazott szilva, 1 citrom leve és 0,5 kg cukor.
A körtéket meghámozva és a magházától megfosztva feldaraboljuk és fél citrom levével ízesített vízben félpuhára főzzük. Rövid ideig vele főzzük a szilvát is. Majd az egészet leszűrjük és összekeverjük a nyers bodzaterméssel. A főzőlébe belecsavarju...
2007-03-03 15:50:15
Sárkányfa
... tripsz, takácsatka és pajzstetű támdhatja meg a növényt.
Szaporítás:
nagyon egyszerű művelet: fej- vagy törzsdugvánnyal szaporítjuk e növényt. Ha túl magasra nőtt, feldaraboljuk. A fejdugványt, úgy mint a törzsdugványokat is vízbe, vagy szaporítóközegbe helyezzük és meleg helyen tartjuk 24-26°C-on, világos helyen. Pár hét múlva megjelennek az első gyökerek, ilyen...
2007-02-27 00:30:46
Receptek
... felezett, hámozott őszibarackbefőtt
40 dkg ementáli sajt
1 üveg majonéz
snidling vagy hagyma ...
2007-02-25 09:34:23
Zöldfűszeres gombócleves
... percig főzzük. Egyet félbevágu...
2007-02-25 01:00:50
Téli gyümölcssaláta
... joghurt
2 kiskanál fahéj



Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk. A narancsot gerezdekre szedjük, és feldaraboljuk. A mogyorót apróra vágjuk.
Az előkészített gyümölcsöket üvegtálba tesszük, ráöntjük a mézzel és fahéjjal elkevert joghurtot, majd megszórjuk a vagdalt mogyoróval. Egy órára hűtőbe rakju...
2007-02-22 09:52:09
Receptek
... előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe. A turbolyát megmossuk, és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk. Személyenként körülbelül 1...
2007-02-15 16:27:56
1 2 3 .................106 107 .........160 161 .........212 213 214 
Címkék: leveszöldséget megtisztítjuk, zöldséget pürésítjük, paraj szárait, zöldséget alaposan, sütőtököt sütőben, bacont megpirítjuk, szeletekről felitatjuk, kisült zsiradékot, mézet kikeverjük, pulykamell csíkokat, narancs egyik, másik felének, levét csavarjuk, naracs levét, szójaszószt hozzáadjuk, gyógyteakészítés általában, drognak használható, zsenge hajtásteákat, összeszúzott magvakból, körtéket meghámozva, magházától megfosztva, egészet leszűrjük, nyers bodzaterméssel, főzőlébe belecsavarju, első gyökerek, almát meghámozzuk, narancsot gerezdekre, mogyorót apróra, előkészített gyümölcsöket, vagdalt mogyoróval, órára hűtőbe, felvágott zöldbabbal, leszűrt levesbe, főtt húst, turbolyát megmossuk, kész levest, törzsdugványokat, gyógyteakészítés, szaporítóközegbe, törzsdugvánnyal, bodzaterméssel, leveszöldséget, gyümölcssaláta, balzsamecettel, feldaraboljuk, személyenként, szójaszósszal, megtisztítjuk, fűszerkeverék, összekeverjük, visszatesszük, pulykacsíkok, zöldfűszeres, gyümölcsöket, megszárítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.