|
|
|
... db mell,
5-6 dkg margarin,
1 dl száraz fehér bor,
2 nagy fürt szőlő,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
A felforrósított margarinon megpirítjuk a feldarabolt csirkéket vagy combot, mellet,
megsózzuk ízlés szerint az egészet átpakoljuk egy tepsibe, ráöntjük a margarint, a bort, lefedjük alufóliával, és a sütőben 30 percig pároljuk. A fóliát... |
2011-01-30 12:44:05 |
|
|
|
|
|
|
... fő, addig kevés olajon a darálthúst sóval, borssal fűszerezve közepes lángon, néha megkeverve készre pároljuk. (Víz nem kell hozzá!)
Ha elkészült a rizst a hússal összeke... |
|
2011-01-29 11:33:27 |
|
|
|
|
|
|
... só, 2 deci tejföl, 3-4 deka kapor.
Pirítsunk halványra vajban két kanál lisztet, tegyünk bele egy fej hagymát egészben, eresszük fel lével, ha kissé f~ott, tegyün... |
2011-01-29 08:09:03 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a húst, megsózzuk, nyakon öntjük a fehérborral, és lefedve puhára pároljuk. Ha már omlós, foszlós, tökéletes, hozzáadjuk a metéltre szelt gépsonkát és az ugyanolyan módon feldarabolt uborkát is. Meghintjük majoránnával, egyet-kettőt rottyantunk rajta, és tejfölös habarással besűrítjük.
Tálaljuk azon melegében burgonyagombóccal körítve, és kínáljunk hozzá egy ... |
|
2011-01-28 20:18:15 |
|
|
|
|
|
|
Palacsintás csirke
Hozzávalók: 2 kisebb csirke, 1 fej hagyma,kanál zsír, 1 dl tejföl, 1 kanálka pirospaprika, só, 1 db tojás, liszt, 2 dl tej.
Elkészítés: A feldarabolt csirkéből 1 kanál zsírban megfonnyasztott hagymával, pirospaprikával, bő lével tejfölös paprikás csirkét készítünk. Közben egy tojásból 2 dl tejjel, 2-3 kanál liszttel sós palacsintatésztát kev... |
|
2011-01-28 19:47:30 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna, 1 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kiskanál pirospaprika, 5 szem bors, 1 babérlevél.
A káposztát vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A feldarabolt tyúkból a kisütött szalonna zsírján, a hagymán a káposzta főzőlevével pörköltet főzünk, a káposztát beleforgatva megpuhítjuk, majd a lisztes tejföllel besűrítjük. A pörccel a tetejé... |
2011-01-28 14:12:02 |
|
|
|
|
|
|
... vizet, és rárakjuk az oldalast. Az edényt lezárjuk, és a húst jó puhára pároljuk. Ezután tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk a darabokat. Egy kevés késhegynyi olajban megpároljuk a feldarabolt újhagymát, rátesszük az ecetet, a ketchupot, a kakukkfüvet, illetve majoránnát, sót, törött borsot, bőven teszünk rá vöröshagyma-karikákat. A húsra öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük.|... |
2011-01-28 12:56:18 |
|
|
|
|
|
|
... sajt, 60 dkg alma, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg vaj, 1 dl tejföl.
Elkészítése: A hússzeletekre zsebet vágunk, kiverjük, sózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát megpároljuk rátesszük a feldarabolt gombát és megpároljuk. Ha zsírjára sült, rátesszük a feldarabolt csirkemájat, ezt is megpirítjuk. Sózzuk, Cayenne borssal megszórjuk, és a zsebekbe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd panír... |
2011-01-28 06:37:31 |
|
|
|
|
|
|
... vékony hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és szép pirosra kisütjük, majd tálalásig melegen tartjuk. Kevés zsíron kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, rátesszük a feldarabolt sonkát, kissé megpirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát hozzátesszük, ezután a gombát. Zsírjára sütjük, beletesszük a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpetrezselyemme... |
2011-01-27 20:21:06 |
|
|
|
|
|
|
... hevítsünk fel a bográcsban és tegyünk bele 3 nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát. Ha gusztusos aranyszínre pirult tegyünk bele 1 k. paprikát, keverjük el, és azonnal ugrasszuk bele a feldarabolt 2 kg tyúkot. Rövid ideig pörköljük, öntsük föl kevés vízzel, és lassú tűzön pároljuk tovább. Ha zsírjára pirul közben, kevés egri borral öntözgessük. A Leánykát, vagy a hárslevelűt ajá... |
2011-01-27 19:04:40 |
|
|
|
|