|
|
|
... sör, 80 dkg köles, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg petrezselyem
Díszíteni: 2 fej lilahagyma, 1 fej saláta, 4 db paradicsom, 3 db zöldpaprika
A 20-30 dkg-ra feldarabolt csontos csülköt egy nagylábasban fűszeres vízben félig megfőzzük (só, szemesbors, babérlevél) tehát nem főzzük készre, ezt követően kiszedjük a vízből egy tepsibe.
A 8 dl napraforgó ol... |
2010-06-25 14:02:10 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
* 2 evőkanál olaj
* 10 dkg macesz dara
Elkészítés:
A libaaprólékot feldaraboljuk, leszedjük a bőrét, hogy a leves ne legyen nagyon zsíros. A feldarabolt aprólékot, zúzát, szívet megmossuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és egészben hagyjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, hasábra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, összekötözz... |
|
2010-06-25 13:20:32 |
|
|
|
|
|
|
... bográcsban felolvasztjuk, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, a fokhagymát, hozzáadjuk a marhalábszárt, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, megsózzuk, aztán a bográcsot a tűz fölé visszahelyezve, lassú tűzön a húst félpuhára pároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt sertéslábat, eg... |
2010-06-25 12:56:19 |
|
|
|
|
|
|
... mandulát, ki mit szeret) és elkeverem. Ezután elkezdem evőkanalanként adagolni bele a lisztet, és kevergetni egészen addig, amíg sűrű, ragadós borzas masszát kapok. Lehet beletenni feldarabolt cukrozott gyümölcsöket vagy aszalt fügét, datolyát is, ezekkel egyenesen isteni. Amikor már sűrű, akkor egy nagyobb kávéskanállal halmokat rakok kikent tepsire. Szét fog terülni, mint az ame... |
|
2010-06-25 12:37:41 |
|
|
|
|
|
|
... felolvasztjuk, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát és a fokhagymát, hozzáadjuk a marhalábszárat, a feldarabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, megsózzuk, aztán a bográcsot a tűz fölé visszahelyezve lassú tűzön a húst félpuhára pároljuk.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt sertéskörm... |
|
2010-06-24 20:06:20 |
|
|
|
|
|
|
... Felmutattam neki egy sárga lapot. Másnap megint érezte a piaszagot, megint belémharapott, megint felmutattam a sárgát. Harmadnap is megharapott, felmutattam a piros lapot, levittem pincébe... |
2010-06-24 07:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... velő, 20 dekagramm szalonna, só, bors, pirospaprika, majoránna, bazsalikom, borsikafű ízlés szerint, olaj vagy zsír, 2-3 fej vöröshagyma.
Pörköltalapot készítünk, belerakjuk a feldarabolt farok részeket és a kicsontozott, kockákra vágott csülökdarabokat, és hozzáadjuk a fenti fűszereket, végül a velőt. Kevés lecsó hozzáadásával készre főzzük. A tarhonyát kockákra vágott szalo... |
2010-06-24 00:15:01 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnához adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fokhagymával és a fűsz... |
2010-06-23 23:41:02 |
|
|
|
|
|
|
... rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezalatt a padlizsánt egy kicsit kinyomkodjuk, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobjuk, kicsit lepirítjuk. A feldarabolt paradicsomot rátesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekev... |
2010-06-23 17:01:55 |
|
|
|
|
|
|
... leírás
Az aszalás az egyik legősibb természetes gyümölcstartósítási eljárás.
A folyamat során a feldarabolt vagy egész gyümölcsöket közepesen meleg helyen lassan kiszárítják. Régen a kihűlő kemencében, ma speciális aszaló eszközökben végzik ezt a folyamatot.
A kímelétes eljárás során nem bomlanak le a gyümölcsben található értékes enzimek, vitaminok. Mivel a ... |
2010-06-23 14:53:45 |
|
|
|
|