Belépés
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról
... közlemény kitér arra: idén októberben az infláció 3,8 százalékra, míg a maginfláció 2,6 százalékra emelkedett. Az őszi hónapokban az infláció emelkedéséhez főként az üzemanyagárak és a feldolgozatlan élelmiszerárak megugrása, emellett a dohánytermékeket érintő jövedékiadó-emelés vártnál gyorsabb begyűrűzése járult hozzá. Októberben az alapfolyamatokat megragadó mutatók emelkedtek,...
2018-12-05 15:12:26
A szénhidrátéhség leggyakoribb okai
... afféle önnyugtató funkciót tölt be, ám ez rendszerint nem tart sokáig. A dietetikusok szerint komolyabb lelki trauma esetén mindenképp érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a feldolgozatlan problémák ördögi körbe sodorhatják a diétázót, aki az evésben látja az egyetlen kiutat a gondok elől.

Inzulinrezisztencia :
A szénhidrátéhség legfőbb okozója azonban az ing...
2018-11-13 08:50:08
Javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését az Európai Bizottság
... 2020-ban pedig 10,0 százalékra mérséklődhet, ami a jelzáloghitelek állományának növekedésével köthető össze.
Tavasz óta jelentősen gyorsult a pénzromlás üteme az üzemanyagok és a feldolgozatlan élelmiszerek drágulásának, valamint a forint leértékelődésének következtében. Az uniós célokra összehasonlítható alapon kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) szeptemberben 3...
2018-11-08 12:11:20
Közel hatéves csúcsra gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme az euróövezetben októberben
... dohányárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,1 százalék volt októberben. Elemzők 1,0 százalékot vártak a szeptemberi 0,9 százalékos emelkedés után.
Az energia és feldolgozatlan élelmiszerek árváltozását nem tartalmazó infláció 1,3 százalékot tett ki októberben, 0,2 százalékponttal haladta meg a szeptemberi értéket.
A legjelentősebb mértékben, 10,6 százal...
2018-10-31 12:02:35
Cukorbetegeknek
... lazac, a pisztráng, a hering és a tonhal.

Egy 2014-es tanulmány szerint az étcsokoládé csökkenti az inzulinrezisztencia kockázatát. De csak akkor nyújt védelmet, ha nyers, feldolgozatlan kakaóval és finomított cukrok hozzáadása nélkül készült. A kakaópor, így a csokoládé is flavonoidokat tartalmaz, amelyek felelősek a csokoládé pozitív egészségügyi hatásaiért.
...
2018-10-23 21:31:18
Az aszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája.
... érzelmeket táplál, nem érzi úgy, hogy a szexuális aktus a szerelem megkoronázása lenne.

Edward Laumann amerikai szociológus szerint mind a téma, mind a közeg egyelőre feldolgozatlan és nem kapta meg az azt megillető figyelmet. 1994-ben napvilágot látott, az amerikai lakosság szexuális szokásait feldolgozó felmérése szerint a megkérdezett alanyok 13%-a nem létesítet...
2018-10-22 02:49:44
A Kopint-Tárki javította növekedési és emelte inflációs várakozását
... százalékkal bővülnek.
Palócz Éva hangsúlyozta: az alacsony infláció korszaka véget ért. A pénzromlás nyári megugrásában főleg az olajár világpiaci alakulása, illetve idehaza a feldolgozatlan élelmiszerek árának megugrása játszott vezető szerepet.
Rámutatott: a társaság államháztartásra vonatkozó prognózisa szerint az államadósság-ráta az idén év végére 72,5 százalékra c...
2018-10-10 14:01:54
MNB: nem változtak az inflációt megragadó mutatók
...
Az MNB honlapján kedden közzétett dokumentum szerint az előző havihoz viszonyított 0,2 százalékos inflációnövekedést a volatilis feldolgozatlan élelmiszerek áremelkedése okozta. Az augusztushoz képest 0,1 százalékos maginflációt a dohánytermékek jövedékiadó-emelésének tulajdonítják.
A jegybanki elemzés alapján az iparcikkek szezonálisan igazított árai az előző hónaphoz k...
2018-10-09 16:42:13
MNB: rövid távon enyhén 3 százalék felett lesz az infláció, 2019 közepétől várható az inflációs cél fenntarthat
... kismértékben lassul, de enyhén 3 százalék felett lesz. A csökkenést alapvetően az üzemanyagárak bázishatása okozza, de ezt tompítja a jövedéki adó szeptemberi emelése, illetve a feldolgozatlan élelmiszerek vártnál nagyobb drágulása.
Fennmarad a folyó fizetési mérleg többlete, és a külső finanszírozási képesség is magas marad - tette hozzá Balatoni András.
A Magyar Nemzet...
2018-09-20 12:52:41
Tallóztam
... aromája. Tedd lezárható műanyagedénybe vagy tasakba, így helyezd el a fagyasztóban. A diót pirítva semmiképp se fagyaszd le, mert semmire sem fogod tudni használni. Legyen nyers és feldolgozatlan. Az így eltárolt diónak nem lesz keserű utóíze úgy, mint azoknak, amiket szobahőmérsékleten tartottak.
Takarítási trükkök

1. Hogyan tisztítsd helyesen az öntöttvas serpeny...
2018-08-29 11:01:12
1 2 3 ........30 31 ....46 47 ....60 61 62 
Címkék: Európai Bizottság, Edward Laumann, Palócz Éva, Balatoni András, Magyar Nemzet, monetáris tanács, alapkamat tartásáról, szénhidrátéhség leggyakoribb, fogyasztói árak, euróövezetben októberben, szexuális irányultság, inflációt megragadó, őszi hónapokban, infláció emelkedéséhez, feldolgozatlan élelmiszerárak, dohánytermékeket érintő, alapfolyamatokat megragadó, dietetikusok szerint, feldolgozatlan problémák, evésben látja, egyetlen kiutat, gondok elől, szénhidrátéhség legfőbb, jelzáloghitelek állományának, pénzromlás üteme, feldolgozatlan élelmiszerek, forint leértékelődésének, uniós célokra, szeptemberi értéket, legjelentősebb mértékben, 2014-es tanulmány, étcsokoládé csökkenti, csokoládé pozitív, szexuális aktus, szerelem megkoronázása, közeg egyelőre, amerikai lakosság, megkérdezett alanyok, alacsony infláció, pénzromlás nyári, olajár világpiaci, társaság államháztartásra, előző havihoz, volatilis feldolgozatlan, augusztushoz képest, jegybanki elemzés, iparcikkek szezonálisan,
© 2013 TVN.HU Kft.