Belépés
Csirkeraguleves
... háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, majd kicsivel később a tésztát is.
...
2018-11-09 18:21:48
Zalai betyárleves
... víz




Elkészítés

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Beletesszük ...
2018-10-24 18:50:20
Tallóztam
... evőkanál - ha kevésnek bizonyul lehet több - zsírban.

Ha szép zsemleszínűre pirult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük a forró rántásban a tejfölt, felengedjük apránként a tejjel, majd folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, és ha nem elég savanyú, a félretett káposzta főzőlevébő...
2018-10-12 20:17:19
A halál és a gyermek
... mint egy lufit. Amikor a teste meghal, a doboz felnyílik, és a lélek-lufi szabadon elszállhat. Hogy hová, azt éppúgy nem tudjuk, mint azt sem, hogy mi történik a piros lufival, mikor felengedjük a felhők felé. Egy ideig még látni, de egy idő után már nem...

És ha meghal egy hozzátartozó vagy egy szeretett lény, ne titkolózzunk a gyerek előtt. Tudassuk vele a tényt, hogy...
2018-09-29 18:48:53
H.Kohut Katalin: Parajfőzelék
... főzőtejszín
5-6 cikk fokhagyma

ételízesítő
olaj ízlésé szerint
3,5 kanál liszt

Elkészítés:

A Mirelít parajokat mély, nagy lábasban kevés tejjel felengedjük, ha még nem tettük meg. Hozzátesszük a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével, sózzuk, fűszerezzük Delikáttal. Az olajon megpirítjuk kissé a lisztet, beleöntjük a főzelékbe, m...
2018-09-27 14:59:15
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
... spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a para...
2018-09-27 14:56:29
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felrottyantjuk és kész a finom mártásos, diétás ebédünk.

Ha sok vizet engedne a cukkini, egy kanál liszttel, vagy főzőkeményítővel bes...
2018-09-27 14:54:34
Zöldséges húsgombócleves
... felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, a póréhagymát, sózzuk és elkezdjük dinsztelni, megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot, paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával,beletesszük a felkockázott paradicsomot,...
2018-09-27 00:56:20
Vadas zsemlegombóccal
... botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével, és jól összeforraljuk.
A tejfölhöz hozzáadunk 1 ek lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, ...
2018-09-24 21:36:20
Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
... vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.

A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, é...
2018-09-09 16:37:12
1 2 3 ...........................171 172 ..............257 258 ..............341 342 343 
Címkék: Kohut Katalin, Kohut Katalin Bolognai, olajat felforrósítjuk, kockára vagy, felszeletelt gombát, kockára vágott, apróra vágott, forró rántásban, forrásban lévő, félretett káposzta, teste meghal, doboz felnyílik, lélek-lufi szabadon, piros lufival, felhők felé, hozzátartozó vagy, szeretett lény, gyerek előtt, fokhagymákat fokhagymanyomó, olajon megpirítjuk, hagymákat apróra, nagy lábasban, zellerleveleket összekötve, finom mártásos, kanál liszttel, fazékban olajat, megpucolt zöldbabot, felkockázott paradicsomot, cukor megbarnult, félretett lével, tejfölhöz hozzáadunk, mártáshoz adjuk, lisztet barna, kezünkben simára, négyféle sajtot, főzőkeményítővel, fűszerpaprikával, összeturmixoljuk, csirkeraguleves, zsemlegombóccal, fokhagymaporral, zellerleveleket, megfonnyasztjuk, zöldségturmixot, összeforraljuk, csirkemellfilé, megdinszteljük, megkevergetjük, húsgombócleves, felrottyantjuk, felforrósítjuk, főzőtejszínnel, lecsepegtetett, fokhagymanyomó, bazsalikommal, zsemleszínűre, pirospaprikát, felkarikázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.