Belépés
Csülkös receptkönyv
... felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a péppé zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Vízzel felengedjük és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök főzőlevéhez keverjük, s a húst puhára főzzük. Amíg a csülök fő, a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A megfőtt csülköt kicsontozzuk...
2009-05-19 18:45:11
Borsópörkölt
... bors

A hagymát nagyon pici darabokra aprítjuk. Olajban megpuhítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük. A zöldborsót hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felengedjük, megszórjuk paprikával és a cukorral.

Fedő alatt pároljuk. Nézzünk rá 5 perc múlva, és adjunk hozzá vizet, ha szükséges, de ne legyen túl híg. 15-20 percig főzzük, amíg a ...
2009-05-18 09:05:11
Japánkristály
... vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db.aszalt barackot, és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk arr...
2009-03-23 16:27:20
borsikafű
... fokhagymát is,sózzuk,borsozzuk,majd puhára pároljuk.A krumplit enyhén sós vízben félig megfőzzük majd hozzáadjuk a borsót ,borsikafűt és puhára főzzük.Ha kész hozzáadjuk a hú...
2009-02-01 17:58:53
Gasztronómiai lexikon K - L
... szolgál. Amikor az étel teljesen elfőtte a le...
2009-01-09 11:43:09
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Fõételek
... evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve ho...
2008-11-29 17:16:59
töltött káposzta
... tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
5. Azután berántjuk: a maradék zsírral és két evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforralju...
2008-11-02 12:02:38
Hajdúsági töltött káposzta
... paprikával, sóval, füstölt lángolt kolbászt teszünk rá, és néh...
2008-09-23 20:04:02
Kekszes finom sütikék
... ezt is kis darabkákra összetördeljük. (A karamellt műanyag zacskóban, húsklopfolóval könnyedén össze tudjuk törni.)

A többi cukrot is megpirítjuk, a maradék kb. 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódik, majd kihűtjük.

A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, pár percig állni hagyjuk, majd a marga...
2008-08-07 22:41:19
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: péppé zúzott, tűzről levéve, hagymás olajat, csülök főzőlevéhez, húst puhára, burgonyát meghámozzuk, megfőtt csülköt, hagymát nagyon, zöldborsót hozzáadjuk, pici vízzel, citrom levét, krumplit enyhén, étel teljesen, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, apróra vágott, óráig pároljuk, hagyma szétfőjön, maradék zsírral, káposztára locsoljuk, fakanál nyelével, karamellt műanyag, többi cukrot, pudingport először, karamelles tejjel, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, arányeltolódás, összeforraljuk, hozzávetőleges, felforrósítjuk, fűszerpaprikát, nagyságrenddel, összetördeljük, húsklopfolóval, pirospaprikát, gasztronómiai, japánkristály, megtisztított, belecsavarjuk, zöldpaprikát, táplálkozóké, vöröshagymát, becsorgatjuk, paradicsomot, borsópörkölt, felszeletelt, kicsontozzuk, megszokásnak, felengedjük, megpirítjuk, meghámozzuk, ínyenceknek, főzőlevéhez, felforralju, természetes, megkeverjük, kevergetjük, evőkanálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.