Belépés
x
... vagy főtt tésztával tálaljuk.
Az erdélyi borsos tokányt az előbbiekhez hasonlóan készítjük. Mikor zsírjára lesült, egy dkg liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, mártássűrűségűre felengedjük, jól felfőzzük és tálalás előtt 1 dl tejfölt öntünk hozzá. Lehet pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral is fűszerezni.
(Az igazi erdélyi borsos tokányt puszlikával tálaljuk)....
2011-03-08 19:25:54
x
... kevés ételízesítő
őrölt bors

pirospaprika
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a zsíron. Hozzáadjuk a paprikát, azután a zöldborsót. Kevés vízzel felengedjük, kevés sót, borsot, ételízesítőt teszünk hozzá, és puhára pároljuk. Nagyon finom nokedli vel és tejfölösen is.
#485
2009. június 17. 11:32
Válaszolj!

...
2011-03-05 07:26:14
1-2-3 Recept
... vágott húst. Fűszerezzük borssal. fokhagymával, majoránnával, sózzuk. Hozzátesszük a paradicsompürét.
Ha a levét elfőtte, megszórjuk 1 k. liszttel, kicsit pirítjuk, kevés vízzel felengedjük. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pörcöt, kihűtjük.
A lisztből, sóval, diónyi vajjal, 2 tojással tésztát gyúrunk, jól kisodorjuk. Kisujjnyi csíkokra felvágjuk, sós vízben...
2011-02-22 17:50:51
Ónémet módra töltött sertés
... bor
2 k olaj
2 db leveskocka
1 tk liszt
4 K tej
só,bors
Elkészítés:
A felszúrt dagadót,kívül-belül borsozzuk,a cukrot
elkeverjük fahéjjal, kis borral felengedjük és a szilvát beáztatjuk,20-25 perc múlva lecsepegtetjük,elkeverjük apró kockára vágott almával,ezzel megtöltjük a húst,hús tűvel bezárjuk,és forró olajban hirtelen meg pirítjuk....
2011-02-22 07:16:25
x
... liszt, 2 ek. olaj, só, őrölt fehérbors, egy csokor kapor apróra vágva, 3 cl konyak.
A feldarabolt aprólékot a hagymával és a zöldségekkel megpirítjuk. Vízzel, vagy csont-alaplével felengedjük és puhára főzzük. Tefölös habarással besűrítjük és beleöntjük a konyakot, ráhintjük a finomra vágott kaprot. Fedő alatt, melegen tartjuk 5 percig és apró vajasgaluskával tálaljuk. ...
2011-02-13 09:38:30
x
... piroskaprika, só (esetleg őröltbors).
A szalonnát fölkockázzuk, kiolvasztjuk és a zsírján a hagymával, paprikával kockára vágott hússal pörköltet készítünk, hozzáadjuk a paradicsomot, felengedjük és a birka öregségétől függően kb. 1 1/2 óra hosszat csendesen főzzük. Amikor csaknem puha, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit a zöldpaprikát, ha kell még sózzuk, esetleg borsozzu...
2011-02-13 09:37:13
Börszönyi gombás máj
... só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A zsírba me...
2011-02-10 12:31:58
Receptek
... serpenyőben hevített, kevés forró zsírban elősütjük, és egy lábasba átszedjük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a köménymagot, felforraljuk, és a rostélyosokra öntjük. Fedővel letakarva a húst félig puhára pároljuk. Ezután hozzátessz...
2011-01-28 14:15:10
Receptek
... sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni.
A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.
Helvéciai ...
2011-01-28 06:37:31
Receptek
... oldalát elősütjük, ezután lábasba áttesszük. A vissza-maradt olajban finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és borókabogyót pirítunk, és rövid pirítás után meghintjük liszttel, vagy felengedjük fehérborral és csontalaplével. Felforraljuk, és ráöntjük a hústekercsekre, elve puhára pároljuk. Ha a hús elkészült a mártást tejföllel dúsítjuk, mustárral ízesítjük, kiforraljuk és...
2011-01-27 20:17:17
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Címkék: erdélyi borsos, előbbiekhez hasonlóan, igazi erdélyi, hagymát apróra, levét elfőtte, felszúrt dagadót, szilvát beáztatjuk, csokor kapor, feldarabolt aprólékot, zöldségekkel megpirítjuk, finomra vágott, szalonnát fölkockázzuk, birka öregségétől, kockára vágott, lábasba átszedjük, sütésből visszamaradt, kevés vízzel, zúzott fokhagymát, rostélyosokra öntjük, húst félig, olajban megpirítjuk, összetört fokhagymát, leszűrt babot, karikára vágott, vissza-maradt olajban, mártást tejföllel, petrezselyemzöld, mártássűrűségűre, paradicsompürét, pirospaprikával, vajasgaluskával, hústekercsekre, lecsepegtetjük, megdinszteljük, csontalaplével, rostélyosokra, babérlevéllel, fokhagymával, vöröshagymát, visszamaradt, felforraljuk, majoránnával, belekeverjük, borókabogyót, pirospaprika, fölkockázzuk, kiolvasztjuk, ételízesítőt, paradicsomot, zöldpaprikát, piroskaprika, zöldségekkel, hozzátesszük, felengedjük, beletesszük, fűszerezzük, feldarabolt, megpirítjuk, ételízesítő, puszlikával, köménymagot, öregségétől, fehérborral,
© 2013 TVN.HU Kft.