|
|
|
... vagy főtt tésztával tálaljuk.
Az erdélyi borsos tokányt az előbbiekhez hasonlóan készítjük. Mikor zsírjára lesült, egy dkg liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, mártássűrűségűre felengedjük, jól felfőzzük és tálalás előtt 1 dl tejfölt öntünk hozzá. Lehet pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral is fűszerezni.
(Az igazi erdélyi borsos tokányt puszlikával tálaljuk).... |
2011-03-08 19:25:54 |
|
|
|
|
|
|
... kevés ételízesítő
őrölt bors
só
pirospaprika
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a zsíron. Hozzáadjuk a paprikát, azután a zöldborsót. Kevés vízzel felengedjük, kevés sót, borsot, ételízesítőt teszünk hozzá, és puhára pároljuk. Nagyon finom nokedli vel és tejfölösen is.
#485
2009. június 17. 11:32
Válaszolj!
... |
|
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... vágott húst. Fűszerezzük borssal. fokhagymával, majoránnával, sózzuk. Hozzátesszük a paradicsompürét.
Ha a levét elfőtte, megszórjuk 1 k. liszttel, kicsit pirítjuk, kevés vízzel felengedjük. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pörcöt, kihűtjük.
A lisztből, sóval, diónyi vajjal, 2 tojással tésztát gyúrunk, jól kisodorjuk. Kisujjnyi csíkokra felvágjuk, sós vízben... |
2011-02-22 17:50:51 |
|
|
|
|
|
|
... bor
2 k olaj
2 db leveskocka
1 tk liszt
4 K tej
só,bors
Elkészítés:
A felszúrt dagadót,kívül-belül borsozzuk,a cukrot
elkeverjük fahéjjal, kis borral felengedjük és a szilvát beáztatjuk,20-25 perc múlva lecsepegtetjük,elkeverjük apró kockára vágott almával,ezzel megtöltjük a húst,hús tűvel bezárjuk,és forró olajban hirtelen meg pirítjuk.... |
|
2011-02-22 07:16:25 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 2 ek. olaj, só, őrölt fehérbors, egy csokor kapor apróra vágva, 3 cl konyak.
A feldarabolt aprólékot a hagymával és a zöldségekkel megpirítjuk. Vízzel, vagy csont-alaplével felengedjük és puhára főzzük. Tefölös habarással besűrítjük és beleöntjük a konyakot, ráhintjük a finomra vágott kaprot. Fedő alatt, melegen tartjuk 5 percig és apró vajasgaluskával tálaljuk. ... |
|
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... piroskaprika, só (esetleg őröltbors).
A szalonnát fölkockázzuk, kiolvasztjuk és a zsírján a hagymával, paprikával kockára vágott hússal pörköltet készítünk, hozzáadjuk a paradicsomot, felengedjük és a birka öregségétől függően kb. 1 1/2 óra hosszat csendesen főzzük. Amikor csaknem puha, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit a zöldpaprikát, ha kell még sózzuk, esetleg borsozzu... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A zsírba me... |
2011-02-10 12:31:58 |
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben hevített, kevés forró zsírban elősütjük, és egy lábasba átszedjük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a köménymagot, felforraljuk, és a rostélyosokra öntjük. Fedővel letakarva a húst félig puhára pároljuk. Ezután hozzátessz... |
2011-01-28 14:15:10 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni.
A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.
Helvéciai ... |
2011-01-28 06:37:31 |
|
|
|
|
|
|
... oldalát elősütjük, ezután lábasba áttesszük. A vissza-maradt olajban finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és borókabogyót pirítunk, és rövid pirítás után meghintjük liszttel, vagy felengedjük fehérborral és csontalaplével. Felforraljuk, és ráöntjük a hústekercsekre, elve puhára pároljuk. Ha a hús elkészült a mártást tejföllel dúsítjuk, mustárral ízesítjük, kiforraljuk és... |
2011-01-27 20:17:17 |
|
|
|
|