Belépés
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
... mascarponét elkeverjük a tejföllel, a cukorral és az összeturmixolt meggyel. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, végül hozzáforgatjuk habtejszínt.
Az kettévágott piskóta alsó részét visszatesszük a tortaformába és a szeletel...
2018-11-05 19:28:01
Túrós szilvatorta
... és 30 percre betesszük a hűtőbe.

A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót, a tejfölt és a kihűlt pudingot összedolgozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintü...
2018-11-04 16:35:20
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
... megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert hozzákeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőmérsékleten 5-20 percig főzzük, míg a lencse puha lesz.
A babérleveleket eltávolítjuk és a lencsét sóval, cayenne-borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A petrez...
2018-10-13 22:06:21
Mákos guba torta
... sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a kifliket. 170 C -n 20-25 percig sütjük.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük.A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszí...
2018-10-04 08:50:52
Vizes uborka télire
... függőlegesen,
szorosan egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat, és tetejüket hámozott,
hosszában félbe vagy négyrét vágott tormával szorítjuk le. A sós vizet még
egyszer felforraljuk, kihűtjük, és az uborkára öntjük. Azonnal leköthetjük, és a
kamrába tehetjük. Ne tartsuk el január-februárnál tovább.


...
2018-09-30 13:46:35
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
... cukor
2 cs. vaníliacukor, vagy 1/2 rúd vanília
2 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgát 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk és forrón a tojássárgákhoz öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a sodónak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akk...
2018-09-27 15:21:30
Gombás fokhagymás csirkemell...
... zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keve...
2018-09-25 19:22:20
Vadas zsemlegombóccal
... összeforraljuk, és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével, és jól összeforraljuk.
A tejfölhöz hozzáadunk 1 ek lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből,...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és 2 dl főzővizet kiszedünk belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az ...
2018-09-24 21:34:22
Sajtgolyó villámgyorsan
... (cheddar)
10 dkg sajt (emmentáli)
3 db tojás
A tetejére:
1 db tojás


Elkészítés

A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bél...
2018-09-22 00:36:21
1 2 3 .................413 414 ........620 621 .........826 827 828 
Címkék: Kohut Katalin, összeturmixolt meggyel, habtejszínből kemény, habfixálóval együtt, zselatinnal folyamatosan, tejfölös krémhez, kettévágott piskóta, pudingport kevés, maradék tejet, vaníliás cukrot, kihűlt pudingot, tésztát lisztezett, fokhagymával megdinszteljük, lencse puha, babérleveleket eltávolítjuk, lencsét sóval, tojás sárgáját, vaníliás cukorral, tejet felforraljuk, tojás sárgájás, kihűlt guba, tetejét pedig, uborkára öntjük, vaníliával felforraljuk, tojássárgákhoz öntjük, tojássárga összecsomósodik, kevés vizet, tejszínhez keve, félretett lével, tejfölhöz hozzáadunk, mártáshoz adjuk, zsemlét felkockázzuk, egészet egyben, vizet összekeverjük, zsemlegombóccal, összecsomósodik, beleállítgatjuk, szerecsendióval, összeforraljuk, zsemlegombócot, tojássárgákhoz, babérleveleket, felforrósítunk, megdinszteljük, összedolgozzuk, összeturmixolt, hozzáforgatjuk, villámgyorsan, visszatesszük, belereszeljük, összekeverjük, habtejszínből, megtisztítunk, hőmérsékleten, hozzákeverjük, folyamatosan, felforraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.