Belépés
Kókusz kocka
... megsütjük.

Mikor ki hűlt kockákra ...
2023-04-25 18:32:12
Vöröshagyma-tea
... nem túl kellemes, de ugye nem is az íze miatt fogyasztjuk.

Elkészítés:
Két- három vöröshagyma (mérettől függően) külső, száraz héját leszedjük és ezt fél liter vízben felforraljuk. Rövid ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és forrón fogyasztjuk. Mézzel, cukorral ízesíthetjük.

vagy

Egy nagy vöröshagymát főzzünk meg fél liter vízben egy csipet ...
2023-03-12 10:30:52
Tejfölös krumplileves gazdagon
... habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és apránként felhígítjuk néhány evőkanálnyi leveslével. Amikor a levesünk elkészült (megpuhult a krumpli) hozzáöntjük a habarást, felforraljuk. Beletesszük a korábban kiszedett szalonnát és kolbászt, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges ízlés szerint még ízesíthetjük. Tálaláskor szórhatunk rá egy kevés friss petrezselymet.
...
2023-01-31 17:51:47
Korhelyleves
... nagyon sós) kis ideig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk (óvatosan, mert a káposzta is sós), borsozzuk, hozzádobjuk a babérlevelet.


Lefedve felforraljuk, majd a lángot mérsékelve kb 15-20 percig főzzük.

A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, a főtt-füstölt tarját falatnyi darabokra vágjuk és beletesszük ezeket is a levesbe....
2022-12-29 21:51:16
Ördögpirula
... tojás

A beleforgatáshoz

2 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 tk fahéj
Az ördögpirula nevű fánkhoz először egy égetett tésztát készítünk:
a vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet,
és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Ezután belerakjuk egy edénybe, majd egy habverővel elkezdjü...
2022-09-26 21:14:43
Puffadás ellen
...

Megjegyzésem : A leggyorsabb és leghatékonyabb: 4...
2022-07-19 13:03:24
Birsalmakompót
... levét.
Meghámozzuk a birsalmát, felnegyedeljük és kivágjuk a magházát, majd megint kettévágjuk az almaszeleteket.

2. 1 dl vízbe beletesszük a fűszereket és a mézet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a birs darabokat és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük.

3. Az elkészült kompótot tiszta és cseppmentesre törölt befőttes üvegbe tesszük, belefacsarjuk ...
2021-11-02 08:45:52
Néger kocka
... gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.
A mázhoz a szükséges vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kaka...
2021-08-31 07:38:19
Falusi zöldborsóleves krémsajtos daragaluskával
... felaprított zöldségeket. Amikor már roppanósra puhultak, hozzádobjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, átforgatjuk, felöntjük bő egy liter vízzel, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, felforraljuk, és már csak egy-két percig főzzük, míg a fagyasztott zöldborsó meg nem puhul. Közben ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pici cukorral.

A galuskához mérőpohárba öntjük a ...
2021-08-08 19:25:45
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... paprikás krumpli levét átszűrjük, azután ráöntjük a zöldséges-kolbászos alapra. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liter levesünk legyen, utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát beleg...
2021-08-08 19:14:05
1 2 3 4 .................415 416 ........623 624 .........830 831 832 
Címkék: nagy vöröshagymát, tejfölt csomómentesre, levesünk elkészült, korábban kiszedett, kevés friss, lángot mérsékelve, kolbász bőrét, főtt-füstölt tarját, ördögpirula nevű, égetett tésztát, vizet felforraljuk, edény falától, habverővel elkezdjü, birs darabokat, elkészült kompótot, kihűlt piskótára, szükséges vajat, finomra vágott, liter vízzel, fagyos zöldborsót, fagyasztott zöldborsó, galuskához mérőpohárba, zöldségek megpuhulnak, kihűlt burgonyát, masszát beleg, paprikáskrumpli, beleforgatáshoz, almaszeleteket, zöldborsóleves, daragaluskával, leghatékonyabb, felnegyedeljük, birsalmakompót, összekeverjük, megolvasztjuk, takaréklángon, petrezselymet, utánízesítjük, cseppmentesre, belefacsarjuk, csomómentesre, felkarikázzuk, babérlevelet, felforraljuk, petrezselyem, korhelyleves, vöröshagymát, megjegyzésem, krumplileves, ízesíthetjük, evőkanálnyi, leggyorsabb, beletesszük, megpuhulnak, hozzáöntjük, hozzádobjuk, zöldségeket, átforgatjuk, fogyasztjuk, fagyasztott, kettévágjuk, ördögpirula, mérőpohárba, vöröshagyma, meghámozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.