Belépés
Vitaminos pizza
... vágjuk, a brokkolival és a zöldborsóval együtt puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük. A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítünk...
2010-12-11 05:49:42
Fokhagymás brokkolileves
... kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforral...
2010-12-11 05:42:25
Burgonyás brokkoli-krémleves
... tejfölt és a citromlevet, majd a krumpli pelyhet is beleszórjuk. Addig keverjük, amíg sűrű, pépes massza lesz belőle. A brokkoli pépet visszaöntjük a leveses fazékba, és kevergetve felf...
2010-12-11 05:40:50
Brokkolileves
... kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforral...
2010-12-11 05:29:35
Ruoti sajttal és dióval
... egyszerűen elkészíthető ételt ünnepélyes alkalmakkor is tálalhatjuk. Különlegessé teszi ezt a fogást a ropogósra sült dióbél és a krémes mártás kombinációja.

1. Nagy fazékban felforraljuk a vizet és megsózzuk: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, s a csomagolás útmutatója szerint megfőzzük, de nem túl puhára.

2. Közben durvára vágjuk a dióbelet. Köze...
2010-12-11 05:22:36
Málnás csigatorta
... tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikőr, 5 lap fehér zselatin, 1 evőkanál porcukor

Elkészítés: A vajat a sóval 2.5 dl vízben felforraljuk. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat is. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírr...
2010-12-11 05:21:29
Feketeerdő torta
... meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott hár...
2010-12-11 05:19:05
Feketeerdei meggytorta 2.
... a levet felfogjuk, majd a lé negyedét a cukorral és a fahéjrúddal felfőzzük. A fahéjat kivesszük belőle, a folyadékot a kikevert keményítővel megkötjük, majd az egészet néhányszor felforraljuk. A meggyet óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, nehogy a szemeket összenyomjuk. Az egészet mégegyszer felforraljuk, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. 16 meggyet félreteszünk a díszítéshe...
2010-12-11 05:17:10
Harcsa kékre főzve
...

Hozzávalók: 1,5 kg hal, 2 dl fehérbor, 3 db babérlevél, 10 dkg vöröshagyma, 5 gr bors, 15 dkg vegyes zöldség, ecet, só

A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk és beleteszzük a halat. Ha megpuhult tálra teszzük és sósburgonyával tálaljuk. ...
2010-12-11 05:03:23
Paprikás ponty (Krúdy Gyula)
...

" A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk, besózzuk. Hagymát zsírban, vagy olajban halványra pirítunk, piros paprikával megszórunk, kevés vízzel felforralunk. Ebbe tesszük bele a halat, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha puha, liszttel kevert tejfölt adunk hozzá, s még egyszer felforraljuk. Galuskával a legjobb. "...
2010-12-11 05:02:59
1 2 3 .................414 415 416 ........623 624 .........830 831 832 
Címkék: Krúdy Gyula, zöldborsóval együtt, levét elfőtte, tűzről lehúzva, zúzott fokhagymát, tűzre visszatéve, kefirben simára, forrásban lévő, krumpli pelyhet, brokkoli pépet, leveses fazékba, ropogósra sült, krémes mártás, csomagolás útmutatója, edény falától, levét felfogjuk, maradék meggylevet, keményítővel elkevert, lecsepegtetett meggyet, piskótát kétszer, levet felfogjuk, fahéjrúddal felfőzzük, fahéjat kivesszük, kikevert keményítővel, egészet néhányszor, meggyet óvatosan, szemeket összenyomjuk, egészet mégegyszer, halat megtisztítjuk, összes hozzávalót, húsleveskockákat, sósburgonyával, lecsepegtetjük, lecsepegtetett, brokkolileves, megtisztítjuk, hozzákeverjük, összekeverünk, meggybefőttet, pirospaprikát, feldaraboljuk, felforraljuk, kombinációja, belekeverjük, félreteszünk, elkészíthető, különlegessé, felforralunk, folyamatosan, összenyomjuk, visszaöntjük, keményítővel, zöldborsóval, nyomózsákba, feketeerdei, kevergetjük, beletesszük, brokkolival, citromlevet, tálalhatjuk, alkalmakkor, vöröshagyma, beleteszzük,
© 2013 TVN.HU Kft.