|
|
|
... vágjuk, a brokkolival és a zöldborsóval együtt puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük. A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítünk... |
2010-12-11 05:49:42 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforral... |
|
2010-12-11 05:42:25 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt és a citromlevet, majd a krumpli pelyhet is beleszórjuk. Addig keverjük, amíg sűrű, pépes massza lesz belőle. A brokkoli pépet visszaöntjük a leveses fazékba, és kevergetve felf... |
2010-12-11 05:40:50 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforral... |
|
2010-12-11 05:29:35 |
|
|
|
|
|
|
... egyszerűen elkészíthető ételt ünnepélyes alkalmakkor is tálalhatjuk. Különlegessé teszi ezt a fogást a ropogósra sült dióbél és a krémes mártás kombinációja.
1. Nagy fazékban felforraljuk a vizet és megsózzuk: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, s a csomagolás útmutatója szerint megfőzzük, de nem túl puhára.
2. Közben durvára vágjuk a dióbelet. Köze... |
|
2010-12-11 05:22:36 |
|
|
|
|
|
|
... tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikőr, 5 lap fehér zselatin, 1 evőkanál porcukor
Elkészítés: A vajat a sóval 2.5 dl vízben felforraljuk. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat is. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírr... |
2010-12-11 05:21:29 |
|
|
|
|
|
|
... meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott hár... |
2010-12-11 05:19:05 |
|
|
|
|
|
|
... a levet felfogjuk, majd a lé negyedét a cukorral és a fahéjrúddal felfőzzük. A fahéjat kivesszük belőle, a folyadékot a kikevert keményítővel megkötjük, majd az egészet néhányszor felforraljuk. A meggyet óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, nehogy a szemeket összenyomjuk. Az egészet mégegyszer felforraljuk, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. 16 meggyet félreteszünk a díszítéshe... |
2010-12-11 05:17:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1,5 kg hal, 2 dl fehérbor, 3 db babérlevél, 10 dkg vöröshagyma, 5 gr bors, 15 dkg vegyes zöldség, ecet, só
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk és beleteszzük a halat. Ha megpuhult tálra teszzük és sósburgonyával tálaljuk. ... |
2010-12-11 05:03:23 |
|
|
|
|
|
|
...
" A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk, besózzuk. Hagymát zsírban, vagy olajban halványra pirítunk, piros paprikával megszórunk, kevés vízzel felforralunk. Ebbe tesszük bele a halat, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha puha, liszttel kevert tejfölt adunk hozzá, s még egyszer felforraljuk. Galuskával a legjobb. "... |
2010-12-11 05:02:59 |
|
|
|
|