Belépés
Recept
... törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot. Az anyagok puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával
Jó...
2010-06-17 19:47:07
Juhászpörkölt csülökkel
... megtisztítjuk, cikkekre vág...
2010-06-17 00:53:53
Kinder bueno
... tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

Krém készítése:

A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margar...
2010-06-16 14:00:18
Halászlé
... a
darabokra vágott halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evőkanál sót és a pirospaprikát
rászórjuk, ezután az egyik zöldpaprikát belekarikázzuk. Ráöntünk bő két liternyi vizet, és
felforraljuk. Erős lángon főzzük legalább másfél órán keresztül. 15 perccel azelőtt, mielőtt a
főzési idő letelne, beletesszük a felvágott paradicsomokat. Közben a halszeletek mindké...
2010-06-16 12:38:11
Citromfűszörp
... elkészítés

1. A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyjuk.
2. Má...
2010-06-15 22:28:54
Áfonyás Banánleves
... fél pohár sűrű tejföl,
2 pohár áfonya.

Elkészítés:

Szét turmixoljuk a banánt a citromlével. Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével
felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd félretesszük. A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel
és hozzáadjuk a leveshez. 2 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről, és miután kihűlt a h...
2010-06-15 12:30:36
Részegítő epres parfécharlotte
... eper
* 1 dl eperpálinka
* tej

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük,majd elkavarjuk benne az egész tojást és a lisztet.A tejet a csipet sóval felforraljuk,majd a tojásos keerékhez adagoljuk óvatosan.Csomómentesre keverjük és kis lángon besűrítjük.Hozzáteszünk 0,5 dl pálinkát,majd kihűtjük.A maradék pálinkát elkeverjük tejjel és belemártogatju...
2010-06-14 22:35:37
Réteges Parfé
... zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

A parfékészítést megelőző napon 2 dl tejszínbe belekeverjük a kakaóport és 2 ev_kanál cukrot, majd
folytonos keverés közben felforraljuk. Újabb 2 dl tejszínbe belekeverünk újabb 2 ev_kanál cukrot,
fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A harmadik adag tejszínbe végül a
maradék porcukr...
2010-06-14 12:50:42
Csokis keksztekercs
... csoki készítés:

- 8 evőkanál cukrot kikeverünk
- 4 kanál kakaóporral és
- 1/2 kanál liszttel, felöntjük
- 2,5 dl tejjel és folyamatos kevergetés közben felforraljuk.

A forró csokiba bele teszünk 20 dkg margarint és felolvasszuk.
A kész öntetet ráöntjük a keksz és narancshéj keverékre és alaposan kikeverjük.
Egy nagyobb alufólia da...
2010-06-14 10:31:29
Füstölt csülkös marhapecsenye
... megtisztítjuk, betesszük egy nagy fazékba. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott marhahúst és a megtisztított, gerezdekre aprított vöröshagymát. Felöntjük vízzel úgy, hogy az bőven ellepje. Felforraljuk, majd fedő alatt két órán keresztül pároljuk, figyelve rá, nehogy leégjen. Kiszedjük a csülökből a csontokat, annak húsát felaprítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, és újabb három perci...
2010-06-14 03:12:05
1 2 3 .................415 416 ........621 622 623 624 .........830 831 832 
Címkék: Áfonyás Banánleves, Réteges Parfé, zöldséges alaplét, kiformázott gombócokat, kockákra darabolt, anyagok puhulásáig, kevés tejjel, többi tejet, cukorral felforraljuk, tojássárgás masszához, krémet elfelezzük, olvasztott csokoládét, egyik zöldpaprikát, felvágott paradicsomokat, halszeletek mindké, karikára vágott, egész napig, maradék almalét, cukorral fehéredésig, egész tojást, csipet sóval, tojásos keerékhez, maradék pálinkát, parfékészítést megelőző, tűzről lehúzva, vaníliás cukrot, harmadik adag, forró csokiba, kész öntetet, nagyobb alufólia, nagy fazékba, kisebb szeletekre, bőven ellepje, kukoricaliszttel, metélőhagymával, parfécharlotte, mogyorókrémmel, paradicsomokat, belekarikázzuk, belemártogatju, gyöngyöztetjük, összedolgozzuk, parfékészítést, megtisztítjuk, juhászpörkölt, tojássárgáját, csomómentesre, marhapecsenye, citromfűszörp, pirospaprikát, megtisztított, tojássárgákat, vöröshagymát, felforraljuk, belekeverünk, paradicsomot, zöldpaprikát, keksztekercs, hozzáteszünk, halaprólékot, fölforraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.