|
|
|
... törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot. Az anyagok puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával
Jó... |
2010-06-17 19:47:07 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, cikkekre vág... |
|
2010-06-17 00:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
Krém készítése:
A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margar... |
2010-06-16 14:00:18 |
|
|
|
|
|
|
... a
darabokra vágott halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evőkanál sót és a pirospaprikát
rászórjuk, ezután az egyik zöldpaprikát belekarikázzuk. Ráöntünk bő két liternyi vizet, és
felforraljuk. Erős lángon főzzük legalább másfél órán keresztül. 15 perccel azelőtt, mielőtt a
főzési idő letelne, beletesszük a felvágott paradicsomokat. Közben a halszeletek mindké... |
|
2010-06-16 12:38:11 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A citromfüvet a karikára vágott citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyjuk.
2. Má... |
|
2010-06-15 22:28:54 |
|
|
|
|
|
|
... fél pohár sűrű tejföl,
2 pohár áfonya.
Elkészítés:
Szét turmixoljuk a banánt a citromlével. Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével
felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd félretesszük. A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel
és hozzáadjuk a leveshez. 2 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről, és miután kihűlt a h... |
2010-06-15 12:30:36 |
|
|
|
|
|
|
... eper
* 1 dl eperpálinka
* tej
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük,majd elkavarjuk benne az egész tojást és a lisztet.A tejet a csipet sóval felforraljuk,majd a tojásos keerékhez adagoljuk óvatosan.Csomómentesre keverjük és kis lángon besűrítjük.Hozzáteszünk 0,5 dl pálinkát,majd kihűtjük.A maradék pálinkát elkeverjük tejjel és belemártogatju... |
2010-06-14 22:35:37 |
|
|
|
|
|
|
... zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A parfékészítést megelőző napon 2 dl tejszínbe belekeverjük a kakaóport és 2 ev_kanál cukrot, majd
folytonos keverés közben felforraljuk. Újabb 2 dl tejszínbe belekeverünk újabb 2 ev_kanál cukrot,
fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A harmadik adag tejszínbe végül a
maradék porcukr... |
2010-06-14 12:50:42 |
|
|
|
|
|
|
... csoki készítés:
- 8 evőkanál cukrot kikeverünk
- 4 kanál kakaóporral és
- 1/2 kanál liszttel, felöntjük
- 2,5 dl tejjel és folyamatos kevergetés közben felforraljuk.
A forró csokiba bele teszünk 20 dkg margarint és felolvasszuk.
A kész öntetet ráöntjük a keksz és narancshéj keverékre és alaposan kikeverjük.
Egy nagyobb alufólia da... |
2010-06-14 10:31:29 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, betesszük egy nagy fazékba. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott marhahúst és a megtisztított, gerezdekre aprított vöröshagymát. Felöntjük vízzel úgy, hogy az bőven ellepje. Felforraljuk, majd fedő alatt két órán keresztül pároljuk, figyelve rá, nehogy leégjen. Kiszedjük a csülökből a csontokat, annak húsát felaprítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, és újabb három perci... |
2010-06-14 03:12:05 |
|
|
|
|