Belépés
Juharszirupos fondü
... gyümölcsöket tálalótálra tesszük. A fondühöz a narancs héjából 1 kávéskanálnyit lereszelünk, a levét kinyomjuk. A bort, a szirupot, a narancs levét és héját, a fahéjdarabkákat, a szegfűszeget felforraljuk. A keveréket áttörjük, és közepes tűzön addig főzzük, míg szirup sűrűségű lesz. Állandóan kevergetve beleöntjük a málnaszörpöt és a rumot. A gyümölcsöket és a piskótadarabokat eb...
2006-09-14 07:37:04
Joghurtos-ringlós kocsonya
... ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, két zselatinlapot keverünk bele, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, végül kihűtjük. A formákba töltjük, és 15 percre a fagyasztóba tesszük. 1 dl vize...
2006-09-14 07:36:04
Jázminos kókusztorta
... áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és a cukorral, a kókuszos tejjel meg a tojásokkal sima krémmé turmixoljuk. A masszát serpenyőben, állandóan kevergetve sűrűre főzzük (vigyázz...
2006-09-14 07:33:29
Jázminos bajorkrém
... tojássárgája
9 dkg cukor
7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
3 tasak vaníliáscukor
pár darab mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 15 perc után a jázminos tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját és a cukrot ha...
2006-09-14 07:32:40
Illatos csokikrém
... tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)



ELKÉSZÍTÉS

A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez adjuk. Poharakba adagoljuk, és l...
2006-09-14 07:28:34
Húsvéti tojástorta
... formából kiborítjuk, visszafordítjuk, majd hűlni hagyjuk. A krémhez az ananászkockákat a vajban megpároljuk, majd a vaníliáscukorral megszórjuk, és karamellizálódni hagyjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat, a cukrot és a lisztet habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ananászlét, végül a forró tejet. Lábasba öntjük, és állandóan kevergetve kislángon sűrűre főzzük. Tálba öntjük,...
2006-09-14 07:23:34
Húsvéti fészek
... evőkanál ribizlilekvár
1 tasak vaníliáscukor

A díszítéshez:
12 kicsi csokitojás



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a sóval és a cukorral felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzről, egyszerre hozzáadjuk az egész lisztet, elkeverjük, és kislángon melegítjük, amíg megszárad. Előbb az egyik, majd a másik felvert tojást is belekeverjük, maj...
2006-09-14 07:21:44
Gyömbérfelfújt
... szerecsendió
2 tojás
3 dkg cukor
1 narancs

A öntethez:
2 cl narancslé
1 evőkanál gyümölcskenyér-morzsa



ELKÉSZÍTÉS

A tejet felforraljuk. Két kis sütőformát kivajazunk, az aljukra és az oldalukra gyümölcskenyér-morzsát szórunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáöntjü...
2006-09-14 07:10:26
Gyömbéres körte csokihabbal
... levüket kinyomjuk. A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk...
2006-09-14 07:08:34
Gyümölcssaláta fánkocskákkal
... narancs
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászt kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, majd az üres részt tál közepére tesszük. A sziruphoz a cukrot és a vizet felforraljuk, és a citromlét hozzáadjuk. A kis fánkokat egyesével belemártjuk a szirupba, és az ananász köré tesszük, háromszintesen. Tetejüket porcukorral megszórjuk. Az ananász kikapart belsejét ...
2006-09-14 07:07:49
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........826 827 828 830 831 832 
Címkék: narancs héjából, levét kinyomjuk, narancs levét, szegfűszeget felforraljuk, keveréket áttörjük, szörpöt együtt, formákba töltjük, fagyasztóba tesszük, kókuszos tejjel, tojásokkal sima, masszát serpenyőben, tejszínt felforraljuk, jázminos tejszínt, tejszínbe dobjuk, tűzről levéve, darabokra tört, cukorral habosra, csokolédékrémhez adjuk, vajban megpároljuk, vaníliáscukorral megszórjuk, tejet felforraljuk, lisztet habosra, forró tejet, cukorral felforraljuk, egész lisztet, másik felvert, gyömbért meghámozzuk, körtéket meghámozzuk, reszelt gyömbért, körték megpuhulnak, ananászt kettévágjuk, üres részt, vizet felforraljuk, citromlét hozzáadjuk, ananász köré, ananász kikapart, vaníliáscukorral, piskótadarabokat, csokolédékrémhez, karamellizálódni, visszafordítjuk, fahéjdarabkákat, ananászkockákat, gyömbérfelfújt, gyümölcssaláta, gyümölcskenyér, háromszintesen, kávéskanálnyit, lecsöpögtetjük, összekeverjük, megolvasztjuk, ribizlilekvár, vaníliáscukor, tojássárgákat, zselatinlapot, juharszirupos, fánkocskákkal,
© 2013 TVN.HU Kft.