|
|
|
... teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sűrített tej
ELKÉSZÍTÉS
A búzadarát, a tejet, a tejszínt csipetnyi sóval kislángon főzve felforraljuk, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, a sütőport és a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük, maj... |
2006-09-14 07:03:44 |
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin
4 evőkanál rum
kakaó
ELKÉSZÍTÉS
A felengedett gesztenyét villával áttörjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a csokidarabokat, és óvatosan rázogatjuk a lábast, míg a csokoládé felolvad, de a massza folyós marad. Belekeverjük a margarint, a gesztenyepürét és... |
|
2006-09-14 06:59:04 |
|
|
|
|
|
|
... egymás mellé tesszük. Ráöntjük a pürét, és ha már kellően kihűlt, hűtőszekrényben hűtjük tovább. A manduláshoz 2 dl hideg vízbe áztatjuk a zselatint, majd kislángon melegítve feloldjuk. Felforraljuk a tejet, belekeverjük a cukrot, a mandulát, a feloldott zselatint, és jól összekeverjük. A pisztáciát egy másik, folpackkal bélelt tálon egyenletesen szétszórjuk, és bevonjuk a tejes k... |
2006-09-14 06:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, lefedve és időnként megkeverve még 15 prcig főzzük. A csirkehúst visszatesszük a főzőedénybe és hozzákeverjük a borsót. Lefedjük, és ismét felforralju... |
|
2006-09-13 22:23:53 |
|
|
|
|
|
|
... maradék vízben megolvasztjuk, és simára keverjük, majd a többi zselatint és a maradék tejszínt is beledolgozzuk, és ezt is hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledolgozzuk a vaníliás tejet, de nem hagyjuk forrni. Amikor jól besűrűsödött, levesszük ... |
|
2006-09-12 15:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
mentalevelek
fahéjrudacskák
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk (de nem vágjuk át az aljukat!), és a tetejüket levágjuk. 1 liter vizet teszünk a párolóedény aljára, beletesszük az almák héját, és felforraljuk. A narancs héját finomra reszeljük, a levét kinyomjuk. A narancshéjat az almákba tesszük, a maghá... |
2006-09-12 15:17:02 |
|
|
|
|
|
|
... kipattintható tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük. 15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácson kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojást, a cukrot és a lisztet habosra keverjük, és állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd lábasba öntjük, és kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleke... |
2006-09-12 07:43:23 |
|
|
|
|
|
|
... kislángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, m... |
2006-09-12 07:39:45 |
|
|
|
|
|
|
... zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pür... |
2006-09-12 07:35:12 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
mézfűlevél
ELKÉSZÍTÉS
1.
A megtisztított epreket szeletekre vágjuk. A narancslikőrt, a mézet, a bort összeöntjük. (Ne keverjük meg, csak rázogassuk.) Serpenyőben felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat megolvasztjuk, é... |
2006-09-12 07:33:55 |
|
|
|
|