Belépés
Grízes puding
... teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sűrített tej



ELKÉSZÍTÉS

A búzadarát, a tejet, a tejszínt csipetnyi sóval kislángon főzve felforraljuk, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, a sütőport és a tojássárgákat. Alaposan kikeverjük, maj...
2006-09-14 07:03:44
Gesztenyegolyók
... dkg margarin
4 evőkanál rum
kakaó



ELKÉSZÍTÉS

A felengedett gesztenyét villával áttörjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a csokidarabokat, és óvatosan rázogatjuk a lábast, míg a csokoládé felolvad, de a massza folyós marad. Belekeverjük a margarint, a gesztenyepürét és...
2006-09-14 06:59:04
Fűszeres keleti csemegék
... egymás mellé tesszük. Ráöntjük a pürét, és ha már kellően kihűlt, hűtőszekrényben hűtjük tovább. A manduláshoz 2 dl hideg vízbe áztatjuk a zselatint, majd kislángon melegítve feloldjuk. Felforraljuk a tejet, belekeverjük a cukrot, a mandulát, a feloldott zselatint, és jól összekeverjük. A pisztáciát egy másik, folpackkal bélelt tálon egyenletesen szétszórjuk, és bevonjuk a tejes k...
2006-09-14 06:54:13
Currys csirkemell
... feldaraboljuk. A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a currypasztát, a rizst, az alaplét, a paradicsomot, a karfiolt és a mazsolát, majd lassan felforraljuk. Ezután mérsékelt lángon, lefedve és időnként megkeverve még 15 prcig főzzük. A csirkehúst visszatesszük a főzőedénybe és hozzákeverjük a borsót. Lefedjük, és ismét felforralju...
2006-09-13 22:23:53
Fekete-fehér csokikrém
... maradék vízben megolvasztjuk, és simára keverjük, majd a többi zselatint és a maradék tejszínt is beledolgozzuk, és ezt is hűtőbe tesszük. A krémhez a tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledolgozzuk a vaníliás tejet, de nem hagyjuk forrni. Amikor jól besűrűsödött, levesszük ...
2006-09-12 15:31:42
Fahéjas alma narancsmártással
... díszítéshez:
mentalevelek
fahéjrudacskák



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk (de nem vágjuk át az aljukat!), és a tetejüket levágjuk. 1 liter vizet teszünk a párolóedény aljára, beletesszük az almák héját, és felforraljuk. A narancs héját finomra reszeljük, a levét kinyomjuk. A narancshéjat az almákba tesszük, a maghá...
2006-09-12 15:17:02
Epres-pisztáciás piskótatorta
... kipattintható tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük. 15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácson kihűtjük. A krémhez a tejet felforraljuk. A tojást, a cukrot és a lisztet habosra keverjük, és állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a meleg tejet, majd lábasba öntjük, és kislángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleke...
2006-09-12 07:43:23
Epres mandulaálom
... kislángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a meleg tejet, m...
2006-09-12 07:39:45
Eperzselé
... zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pür...
2006-09-12 07:35:12
Epertulipán
... díszítéshez:
mézfűlevél



ELKÉSZÍTÉS

1.
A megtisztított epreket szeletekre vágjuk. A narancslikőrt, a mézet, a bort összeöntjük. (Ne keverjük meg, csak rázogassuk.) Serpenyőben felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. Ezt a keveréket az eprekre öntjük, folpackkal letakarjuk, majd 1 óráig állni hagyjuk a hűtőben. A vajat megolvasztjuk, é...
2006-09-12 07:33:55
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........827 828 829 830 831 832 
Címkék: tejszínt csipetnyi, sűrített tejet, felengedett gesztenyét, csokoládét apró, tejszínt felforraljuk, csokoládé felolvad, massza folyós, feloldott zselatint, maradék zsiradékon, apróra vágott, csirkehúst visszatesszük, többi zselatint, maradék tejszínt, kettévágott vaníliarúddal, cukorral habosra, vaníliás tejet, almákat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, párolóedény aljára, almák héját, narancs héját, almákba tesszük, tejet felforraljuk, lisztet habosra, meleg tejet, tűzről levéve, megtisztított eper, narancslével turmixoljuk, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, kinyomkodott zselatint, megtisztított epreket, bort összeöntjük, eprekre öntjük, vajat megolvasztjuk, narancsmártással, zselatinlapokat, megfonnyasztjuk, gesztenyegolyók, hűtőszekrényben, gesztenyepürét, citromfűágakat, fahéjrudacskák, csokidarabokat, beledolgozzuk, kipattintható, tojássárgákat, összekeverjük, feldaraboljuk, narancslikőrt, vaníliarúddal, megtisztított, tojássárgáját, hozzákeverjük, visszatesszük, megolvasztjuk, currypasztát,
© 2013 TVN.HU Kft.