Belépés
Eperszorbet
... víz
10 dkg cukor
50 dkg eper
1 evőkanál rózsavíz

A díszítéshez:
8 eper
néhány rózsaszirom



ELKÉSZÍTÉS

A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig közepes lángon forraljuk, majd kihűtjük. Az epret pürésítjük, és szitán áttörjük, hogy sima krémet kapjunk. Ezt a cukorsziruppal és a rózsavízzel összekeverjük, majd fagy...
2006-09-12 07:30:21
Eperrel és vaníliafagyival töl
... tejszín
1 evőkanál porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A fagylalthoz a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A tejet a kikapart vaníliarúd belsejével felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk. A vaníliadarabkákat kivesszük, a tejet a tojásos habba keverjük, és kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény hab...
2006-09-12 07:27:16
Eperleves
... megmossuk, megtörüljük, és hegyes késsel kettőt spirálban meghámozunk. A narancsokat darabokra vágjuk, a levüket kifacsarjuk. Egy lábasba 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a narancshéjat. Még 5 percig gyöngyöztetve forraljuk, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a narancsok levét, és félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a ...
2006-09-12 07:25:32
Eperkrémes bombák
... egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformákba osztjuk a tésztát, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, 2 tojássárgáját és 1 tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassanként belekeverjük a tejet, kislángon felforraljuk, még 2 percig főzzük, végül levesszük a ...
2006-09-12 07:24:11
Egzotikus gyümölcskocsonya
... kandiscukor
3 tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A kocsonyaalaphoz az agar-agart 5 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. Állandóan kevergetve 10 percig, kislángon főzzük. Amikor kész, a masszát 15x30 cm-es, téglalap alakú formába öntjük, és kihűtjük. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. A krémhez a...
2006-09-12 07:19:52
Egzotikus gyümölcsfalatok
... narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a rummal, a cukorsziruppal, a mazsolával és a fahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd a fahéjat kidobjuk belőle. A narancsokat meghámozzuk, a fehér héjat és a magokat is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük. A banánokat ...
2006-09-12 07:18:40
Cukrozott és csokis gyümölcsfa
... közepére 1-1 szem diót vagy mandulát nyomunk, és grillrácson megszárítjuk. Minyonpapírokba rakjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. A cukrozott gyümölcshöz a cukrot, a vizet és a citromlevet felforraljuk, néhány percig főzzük, míg sűrű lesz, és nagy buborékok keletkeznek. Nedves márványlapra öntjük, és fémkanállal balról jobbra keverjük, míg fehér, átlátszatlan és kemény lesz, majd ví...
2006-09-11 07:20:53
Csokoládés-habos cseresznye
... tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecsöpögtetjük, a levét felforraljuk, és 8 evőkanálnyi lében feloldjuk a kávét. Desszertes poharakba osztjuk a cseresznyeszemeket, a reszelt csokival megszórjuk, a meleg sziruppal leöntjük, és habzsákkal a tetejére nyomunk 1-1 ...
2006-09-11 07:16:58
Csokoládés madártej
... gyöngyöző tejbe tesszük. Mindkét oldalukat 3-3 percig főzzük, de a forgatásnál vigyázunk, nehogy szétessenek. Szűrőkanállal kiemeljük, és tányérra tesszük. A mártáshoz a tejet újra felforraljuk, és belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét. Egy nagyobb tálban összekeverjük a felvert tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd állandóan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis ...
2006-09-11 07:15:05
Csokitorta eperrel
... simítjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Kihűtjük és 12 órára hűtőbe tesszük. Közben a csokoládét egy tálba reszeljük, a tejszínt és 3 dl vizet egy serpenyőbe öntünk, felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. 1 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük, és amikor lehűlt, egy órára hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével 30 dekát kiveszünk belőle, és gőz fölött meglangyosí...
2006-09-11 07:11:32
1 2 3 .................415 416 ........623 624 .........828 829 830 831 832 
Címkék: cukorral felforraljuk, epret pürésítjük, rózsavízzel összekeverjük, cukorral fehéredésig, kikapart vaníliarúd, vaníliadarabkákat kivesszük, tojásos habba, narancsokat darabokra, levüket kifacsarjuk, narancsok levét, epret megtisztítjuk, masszát 15x30, citrom levét, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, fahéjat kidobjuk, narancsokat meghámozzuk, fehér héjat, cukrozott gyümölcshöz, citromlevet felforraljuk, cukorral habbá, csokoládét durvára, cseresznyét lecsöpögtetjük, levét felforraljuk, reszelt csokival, meleg sziruppal, tetejére nyomunk, forgatásnál vigyázunk, tejet újra, darabokra tördelt, nagyobb tálban, felvert tojássárgákat, tálba reszeljük, serpenyőbe öntünk, csokoládéra öntjük, órára hűtőbe, gyümölcskocsonya, gyümölcsfalatok, vaníliafagyival, kocsonyaalaphoz, minyonpapírokba, cukorsziruppal, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, tojássárgákat, szűrőkanállal, gyöngyöztetve, tortaformákba, tojássárgáját, összekeverjük, beleforgatjuk, narancshéjjal, beledolgozzuk, előmelegített, márványlapra,
© 2013 TVN.HU Kft.