|
|
|
... bors
Elkészítés:
A csirkecombokat ketté vágom, a sárgarépával, zellerrel, hagymával,
fokhagymával és petrezselyemzölddel lábasba teszem, felöntöm
vízzel vagy alaplével és felforralom. A fővés közben keletkező habot
folyamatosan leszedem.
Amikor már nem keletkezik több hab, sózom, borsozom, fedővel
befedem és lassú tűzön 30-4... |
2022-09-02 16:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt egy
habverővel elkeverem, adok hozzá néhány evőkanálnyit a forró léből,
alaposan kikeverem és végül az egészet a főzelékhez adom.
A tejfölözés után újra felforralom, sózom és végül löttyintek hozzá egy
kevéske fokhagymás tárkonyecetet.
Ízlés szerint fasírttal, sült hússal, pörkölttel tálalom.
... |
|
2022-02-13 08:12:12 |
|
|
|
|
|
|
... rakom.
A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).
A besammell mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek. Felforralom és hozzákeverek 10dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ketkes.com
... |
2021-09-20 13:35:14 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).
A bessamel mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek.
Felforralom és hozzákeverek 10 dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ha a hús megpuhult akkor ráöntöm a mártást és rápirítom, ez kb. fél óra.
... |
|
2021-08-07 15:10:10 |
|
|
|
|
|
|
... és a reszelt fokhagymával
leturmixolom, sózom, megszórom cayenne borssal, hozzáadom a
citrom levét, felöntöm annyi vízzel, hogy tetszőleges sűrűségű legyen
és újra ... |
|
2020-08-23 13:57:01 |
|
|
|
|
|
|
... főzőtejszín
4 dl víz
Elkészítés:
A barackot kockára vágom és a vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a citromlével,
a vanília kikapart magjával és a rúddal, felforralom. A tejszínre szedek
néhány evőkanál forró leveslét, elkeverem, megint leveslé, megint
elkeverem ez a hőkiegyenlítés azért kell, hogy ne kapja össze a tejszínt,
majd végü... |
2020-08-22 16:43:53 |
|
|
|
|
|
|
... gyémánt, semmi kárt benne nem tehettek! Hanem inkább elviszem én őt magammal, aztán beledugom az én mennyei kemencémbe, az elixírolvasztóba, abban lassú tűzön, dühös lángon megolvasztom, felforralom, amíg ki nem olvad belőle az elixír, ő maga akkor hamuvá esik szét. Meg is parancsolta a Jáde Császár rögtön, oldoznák fel a majomkirályt, adnák át a Felséges Vénnek. Azt már el sem be... |
2019-02-09 11:31:45 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben
puhára sütöm (2 - 2,5 óra).
A bessamel mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel
csomómentesre keverek.
Felforralom és hozzákeverek 10 dkg. sima és 10 dkg.
füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ha a hús megpuhult akkor ráöntöm a mártást
és rápirítom, ez kb. fél... |
2018-12-17 10:19:42 |
|
|
|
|
|
|
... víz
Elkészítés: A töltelékhez a hozzávalókat - az alma és a fahéj kivételével - egy lábosban összekeverem, kevés vizet öntök hozzá, felforralom, addig főzöm, amíg a daraszemek megduzzadnak és a cukor elolvad. Ennek állnia kell pár órát, é... |
2018-10-23 17:36:07 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmosom, egy nagy, kb. 7 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.
A zöldségeket megtisztítom, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nag... |
2018-09-22 23:55:06 |
|
|
|
|