|
|
|
Napok óta vágytam az oroszkrém torta után. Sütni viszont nem volt kedvem.
Főztem egy pudingot: 200 ml tejet és 200 ml tejszínt felforraltam 40 g cukorral (én most ennek megfelelő mennyiségű édesítővel), csipet sóval és egy tk vanília kivonattal. 3 tojás sárgáját kikevertem 100 ml tejjel és 35 g étkezési keményítővel. A forralt tejből kb. 100 ml-t lassan! hozzáöntöttem a ... |
2020-08-05 16:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... hagymás alapot felöntöttem a paradicsompürével és az alaplével. A meggrillezett padlizsán darabokat egymás mellé téve beletettem, a tetejére borítottam a sárgabarackos keveréket is és felforraltam. Sóztam, majd szorosan lefedtem és lassú tűzön kb. negyed óráig pároltam.
... |
|
2019-08-16 09:42:02 |
|
|
|
|
|
|
... víz
3 evőkanál só
4-6 gerezd fokhagyma
pár szem bors
2-5 db csilipaprika (szárított is jó)
3 db babérlevél
2-3 db száraz kenyérszelet
A vizet felforraltam a sóval és kihűtöttem.
A káposztát leszeltem, gyalultam.
Egy 5 L-s tisztított, fertőtlenített üvegbe beletettem a káposztát,
közé a fűszereket, majd a tetejét lefedtem a ... |
2019-01-20 11:19:24 |
|
|
|
|
|
|
... krémek.
25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor
A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már ... |
|
2018-12-25 19:24:46 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
fél dl olaj.
Sütéshez:
olaj a tepsi megkenéséhez
1 kg burgonya megpucolva, nagyobb hasábokra vágva.
Egy nagyobb lábasban kb. 1 liter vizet felforraltam, beleraktam a sót és a darabokra vágott oldalast, és a többi hozzávalót, és közepes lángon félpuhára főztem kb. 50 percig. Kiszedtem a húsokat egy tányérra, és hagytam langyosra hűlni.... |
|
2018-09-09 16:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
fél dl olaj.
Sütéshez:
olaj a tepsi megkenéséhez
1 kg burgonya megpucolva, nagyobb hasábokra vágva.
Egy nagyobb lábasban kb. 1 liter vizet felforraltam, beleraktam a sót és a darabokra vágott oldalast, és a többi hozzávalót, és közepes lángon félpuhára főztem kb. 50 percig. Kiszedtem a húsokat egy tányérra, és hagytam langyosra hűlni.... |
2018-04-04 13:27:53 |
|
|
|
|
|
|
Úgy alakult, hogy felgyülemlett több doboz joghurt a hűtőben, amelyeknek közeledett a lejárati ideje. Ilyenkor jó túrósítani - gondoltam. Felforraltam az összeöntött joghurtokat és leszedtem a savóról. No és mit tegyek ezzel a túróval?
Legyen házi sajt belőle!
Beszereztem hát a további hozzávalókat:
1 liter tej
1/2 kg túró (ezt nem kellett már vennem)
6 dkg... |
2017-11-27 08:10:37 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés: A zöldségeket karikákra szeltem, 1 evőkanál olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára főztem. Amikor megpuhult, felöntöttem a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraltam.
A zsemlét beáztattam, kifacsartam, hozzákevertem a tojást, a májpástétomot és a petrezselyemzöldet. Mivel nem állt össze megfelelő szilárdságúra, ezért még zs... |
2017-11-04 23:42:25 |
|
|
|
|
|
|
... kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem. A kiviket meghámoztam. Tojásszeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre. A tortazselét a cukorral, citrom levével, vízzel felforraltam. Langyosra hűtöttem és a süteményre csurgattam úgy, hogy minden kivi szeletet befedje. Hűtőbe tesszük egy jó órára és szeletelhetjük.
Vass Lászlóné receptje.
... |
2017-08-30 12:04:16 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukorból 2 evőkanálnyival összekevertem a gelfixport, azt a narancsokhoz kevertem és elkezdtem főzni. Mikor már forrt,kb.1 percet forraltam, ekkor hozzáadtam a többi cukrot is, újra felforraltam, és forrástól számítva kb. 5-9 percig főztem. Forrón tiszta üvegekbe töltöttem, lezártam, 10 percre fejreállítottam az üveget, utána visszaforgattam.
Ebből a mennyiségből 8 üv... |
2017-02-09 10:05:45 |
|
|
|
|