|
|
|
... meggybefőtt kimagozva
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az ugyancsak elmorzsolt élesztőt a meglangyosított tejbe belekeverjük az édesítőporral együtt, kb. 5 percig hagyjuk ,,felfutni", majd a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát két cipóba osztjuk. A cipókat lisztezett nyújtódeszkára tesszük, a cipók te... |
2009-12-01 11:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére
A mártáshoz:
3 dl tejföl,
1 dl víz,
só, bors,
3 gerezd fokhagyma
A tésztához a langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen kemény kelt tésztává dagasztom. Fél órát kelesztem meleg helyen, letakarva. Közben felkockázom a hagymát, megsütöm a zsiradékon... |
|
2009-09-20 13:36:00 |
|
|
|
|
|
|
... úgy döntöttünk, hogy az összes alapanyagot magunk dolgozzuk fel. Állandó vevőkört próbálunk kialakítani: hetente négyszer piacozunk, és házhozszállítást is vállalunk. Utóbbi most kezd felfutni; amióta tehéntejet és -sajtot is készítünk, egyre többen rendelnek tőlünk" - meséli lapunknak a gazdálkodó.
Galló János szerint egy kecskefarm és egy tejfeldolgozó beindításához legaláb... |
2009-08-29 13:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olaj, 1 csésze víz, 1/2 csomag élesztő, kávéskanálnyi cukor, pici só.
Az élesztőt a cukorral elkeverjük, míg folyékony állapotú nem lesz, majd langyos helyen hagyjuk felfutni. A lisztet összekeverjük a csésze vízzel és az egy evőkanál olajjal, majd a fölfutott élesztővel, pici sóval összedagasztjuk. Kelesztőtál hiányában egy sima tálba tesszük, tetejét megkenjü... |
|
2009-07-26 22:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... gőzölés közben a gyümölcs is nedvet enged. Jól lekötjük a gőzölő fazékba ... |
|
2009-04-26 13:41:05 |
|
|
|
|
|
|
... pizza
Tésztához:
Fél kg liszt
Egy kocka élesztő fele
1 dl langyos tej
cukor
só
Langyos tejbe cukrot teszek és ebbe morzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, addig kimérem a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítek, és a mélyedésbe sót szórok. Ide kerül az élesztő is, majd kézzel, vagy villával elkezdem az élesztőhöz keverni a ... |
2009-04-18 15:57:13 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral kézmelegre. Vigyázunk , hogy ne legyen forró , mert tönkre megy az élesztő ha túl meleg a tej . Az élesztőt belemorzsoljuk és elkeverjük kb 3 dkg liszttel , majd meleg helyen hagyjuk felfutni ( ha a massza kb kétszeresére növekszik már használható).
Hozzávalók
1 kg liszt CERBONA szalagos
35 dkg Margarin
5 dkg Só
25 cl tej 2.8%
2 db T... |
2009-03-19 21:38:53 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra, és kiolajozunk egy tepsit.
A tej felét fellangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni - kb 10 perc.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen.
Majd ... |
2009-01-03 18:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
egy citrom reszelt héja
Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztőt, szórd meg egy-egy kiskanál cukorral és liszttel, adj hozzá 1 deci meleg tejet, és hagyd felfutni.
A lágy vajat és a cukrot egy elektromos habverő segítségével keverd krémes állagúra, add hozzá egyenként a tojások sárgáját, a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a maradék tej... |
2008-12-17 19:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
1 teáskanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
kapor
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni. Lisztezett deszkán nyújt... |
2008-10-24 18:09:30 |
|
|
|
|