|
|
|
... mazsola, 3 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, 60 dkg liszt
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.
A töltelékhez a 25 dkg túrót 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával, 3 dkg ... |
2016-12-07 08:55:32 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot, egy csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, a két tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a megolvasztott (nem meleg!) vajat. Az egészet jól kidolgozzuk rugalmas, fényes, nem túl kemény tésztává, majd egy tis... |
|
2016-12-03 23:53:04 |
|
|
|
|
|
|
... szárított citromhéj
Kenéshez:
felvert tojás
porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a többi hozzávalót a vaj kivételével, és jól gyúrjuk össze. Ha kellően összegyúrtuk, dolgozzuk bele a puha vajat is, és dagasszuk ki a tésztát.
Lefedve meleg hel... |
2016-12-03 22:12:27 |
|
|
|
|
|
|
... belemorzsoljuk az élesztőt. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk 5 percig, hogy felfusson az élesztő. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és egy csipetnyi sót.
Ha felfutott az élesztő, a lisztre öntjük, és alaposan összegyúrjuk a tésztát a tálban. Lisztezett felületet legalább 8 percen keresztül gyúrjuk, majd egy tálba tesszük, letakarjuk egy kony... |
|
2016-12-02 23:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... politikai alapon döntöttek. Hozzátette: 2011 júniusában működését megkezdő filmalap világos, átlátható filmtámogatási rendszert dolgozott ki. Az átalakítás meghozta a kívánt eredményeket: felfutott a filmgyártás és a filmlap által támogatott filmek több mint 100 nemzetközi elismerést gyűjtöttek be - mutatott rá.
Kitért arra, hogy a filmalap 2016 végéig 75 egész esetés mozifil... |
|
2016-11-23 12:21:34 |
|
|
|
|
|
|
... helyen felfuttatjuk.
Közben a lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, egy csipetnyi sót, a reszelt citrom héjat, a két tojássárgáját és a felfutott élesztőt és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a megolvasztott (nem meleg) vajat.
Az egészet jól kidolgozzuk rugalmas, fényes, nem túl kemény t... |
2016-11-15 23:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot.
Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét
belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával,... |
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... napraforgómag
Elkészítés
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.... |
2016-10-09 07:42:04 |
|
|
|
|
|
|
A legjobb cigánypecsenye
Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg) (szabadtartású mangalica pl.)
1 kg apróbb krumpli
40 dkg sima füstölt szalonna (én füstölt szabadtartású mangalica szalonnát használtam). NE használjunk FŐTT ÉS füstölt dolgokat! A legjobb a sima füstölt szalon... |
2016-09-16 21:28:59 |
|
|
|
|
|
|
... belemorzsolunk 6 dkg friss élesztőt. Adunk hozzá egy kis porcukrot, és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.
A maradék tejben elkeverünk 2 egész tojást és kettő tojássárgáját. Amikor felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokkal elkevert tejjel együtt. Adunk hozzá kb. 60-70 dkg puhára főtt burgonyát, amelyet csomómentesre nyomkodunk, préselünk. Ezt... |
2016-09-14 07:13:18 |
|
|
|
|