Belépés
Hókifli és társai
... mazsola, 3 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja, 60 dkg liszt

Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.
A töltelékhez a 25 dkg túrót 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával, 3 dkg ...
2016-12-07 08:55:32
Szedres kalácsfelfújt - házi kalácsból!
... élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot, egy csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, a két tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a megolvasztott (nem meleg!) vajat. Az egészet jól kidolgozzuk rugalmas, fényes, nem túl kemény tésztává, majd egy tis...
2016-12-03 23:53:04
Sütőben sült fánk
... szárított citromhéj

Kenéshez:

felvert tojás
porcukor

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a többi hozzávalót a vaj kivételével, és jól gyúrjuk össze. Ha kellően összegyúrtuk, dolgozzuk bele a puha vajat is, és dagasszuk ki a tésztát.

Lefedve meleg hel...
2016-12-03 22:12:27
Aranygaluska-muffin vaníliasodóval
... belemorzsoljuk az élesztőt. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk 5 percig, hogy felfusson az élesztő. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és egy csipetnyi sót.
Ha felfutott az élesztő, a lisztre öntjük, és alaposan összegyúrjuk a tésztát a tálban. Lisztezett felületet legalább 8 percen keresztül gyúrjuk, majd egy tálba tesszük, letakarjuk egy kony...
2016-12-02 23:24:50
Krónika 3. rész (filmtörvény)
... politikai alapon döntöttek. Hozzátette: 2011 júniusában működését megkezdő filmalap világos, átlátható filmtámogatási rendszert dolgozott ki. Az átalakítás meghozta a kívánt eredményeket: felfutott a filmgyártás és a filmlap által támogatott filmek több mint 100 nemzetközi elismerést gyűjtöttek be - mutatott rá.
Kitért arra, hogy a filmalap 2016 végéig 75 egész esetés mozifil...
2016-11-23 12:21:34
Tokaji aszúban párolt libamájpástétom házi kaláccsal
... helyen felfuttatjuk.

Közben a lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, egy csipetnyi sót, a reszelt citrom héjat, a két tojássárgáját és a felfutott élesztőt és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a megolvasztott (nem meleg) vajat.

Az egészet jól kidolgozzuk rugalmas, fényes, nem túl kemény t...
2016-11-15 23:28:20
Lángos
... elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot.
Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét
belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával,...
2016-11-14 07:04:02
Vajdasági sós
... napraforgómag


Elkészítés


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell....
2016-10-09 07:42:04
A Legjobb cigánypecsenye


A legjobb cigánypecsenye

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg) (szabadtartású mangalica pl.)
1 kg apróbb krumpli
40 dkg sima füstölt szalonna (én füstölt szabadtartású mangalica szalonnát használtam). NE használjunk FŐTT ÉS füstölt dolgokat! A legjobb a sima füstölt szalon...
2016-09-16 21:28:59
Káposztás burgonyás pogácsa
... belemorzsolunk 6 dkg friss élesztőt. Adunk hozzá egy kis porcukrot, és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.

A maradék tejben elkeverünk 2 egész tojást és kettő tojássárgáját. Amikor felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokkal elkevert tejjel együtt. Adunk hozzá kb. 60-70 dkg puhára főtt burgonyát, amelyet csomómentesre nyomkodunk, préselünk. Ezt...
2016-09-14 07:13:18
1 2 3 ..10 11 12 ............50 51 ........75 76 .......99 100 101 
Címkék: FŐTT ÉS, cukorral elkevert, felfutott élesztőt, többi hozzávalóval, nagyobb tálba, maradék tejet, reszelt citromhéjat, tészta összeállt, élesztőt kevés, langyos tejben, többi hozzávalót, puha vajat, lisztet tálba, lisztre öntjük, tálba tesszük, átalakítás meghozta, kívánt eredményeket, filmlap által, filmalap 2016, lisztet nagyobb, reszelt citrom, szétmorzsolt élesztőt, ugyancsak meglangyosított, tészta apró, tiszta konyharuhával, élesztő felfut, lisztet kimérjük, nagyobb keverőtálba, maradék langyos, bedagasztott tésztát, legjobb cigánypecsenye, sima füstölt, maradék tejben, lisztes keverékhez, tojásokkal elkevert, motoroskonyhaja, libamájpástétom, meglangyosított, összedagasztjuk, hozzádolgozzuk, belemorzsoljuk, cigánypecsenye, vaníliasodóval, belemorzsolunk, filmtámogatási, szabadtartású, beleszitáljuk, tojássárgáját, kalácsfelfújt, megolvasztott, konyharuhával, napraforgómag, csomómentesre, felfuttatjuk, túrótöltelék, hozzávalóval, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, bedagasztott, szétmorzsolt, eredményeket,
© 2013 TVN.HU Kft.