Belépés
Csodakenyér
... mogyorónyi élesztőt.
5. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
6. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
7. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
8. Gyúrd össze, amíg el nem válik...
2011-11-16 22:25:28
Bika II.
...
A Taurusz csillagkép által megjelenített Bika-archetípust a Vénusz bolygó uralja. A Görög mitológiában ő Aphrodité: a szerelem és szépség istennője, aki -némi túlzással- az egyik ,,legtétlenebb" az Istenek panteonjában, mert inkább a számtalan lelki és testi gyönyört választja, mintsem a kemény munkát (mint pl. a másik 2 Föld-jegy társa). Egyfelől ez a...
2011-11-14 00:17:26
Dübbencs
...
kenyértészta alapú termék

Címkék: kenyérlepény, durbincs, dübbencs, dublitekercs, varjú, biblia, ördögbiblia.

Hajdú-Bihar megye, Debrecen és környéke

Zsírral és hajtogatással leveles szerkezetűvé tett, változatos ízesítésű, fűszerezésű, kalóriadús, kemencében sütött kenyértészta, amelyet a paraszti portákon kenyérsütéskor készítettek és frisse...
2011-11-05 13:28:07
Szezámmag
... tojás
szezámmag

Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és még annyi vizet, amennyivel tésztává tudjuk dagasztani. Hagyjuk kelni kb. fél órát. Szaggassunk belőle kis darabokat, sodorjuk ki, fonjuk össze. A kalácskákat tegyük tepsibe, ken...
2011-11-02 20:04:38
Sajtos-fokhagymás kenyér recept
... fokhagyma

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, az élesztőt a meglangyosított tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a többi alkotót, majd a felfutott élesztőt is és alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük egy órán át, majd lisztezett deszkán, óvatos mozdulatokkal átgyúrjuk, megformázzuk és az előkészített (én margarinn...
2011-11-02 19:40:21
Szezám(mag)! Tárulj!
... tojás
szezámmag

Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és még annyi vizet, amennyivel tésztává tudjuk dagasztani. Hagyjuk kelni fél órát. Szaggassunk belőle kis darabokat, sodorjuk ki, fonjuk össze. A kalácskákat tegyük tepsibe, kenjük...
2011-11-02 19:01:42
Karobos kalácskoszorú recept
...
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, mézes (rizs)tejben.
A liszteket és a korpát összekeverjük, beleöntjük a maradék rizstejet vagy laktózmentes tejet és a felfutott élesztőt, olajat is.
Egy nagy tálban alaposan összedolgozva lágy tésztát gyúrunk belőle.
A tálat letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A karobot és a cuk...
2011-11-02 18:14:06
Aranygaluska ahogy mi szeretjük recept
... langyosra, beletesszük a 3 kanál cukrot és jól elkeverjük benne. Majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagy hogy 10-15 perc alatt felfusson. Egy kelesztőtálba öntjük a lisztet és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Összekavarjuk és belemorzsoljuk a Rama margarint. Ezek után hozzáütjük a 2 tojássárgáját. Összedolgozzuk és 10 percig kézzel vagy géppel dagasztjuk. Ha kész letakarjuk vagy ...
2011-11-01 10:41:10
Kapros - túrós tarkedli recept
... kisütéshe


elkészítés
A cukros langyos tejben felfutattjuk, az élesztőt, miután felfutott, keverőtálba öntjük, és adunk hozzá egy kis lisztet, jól elkeverjük.
Morzsoljuk bele a túrót, és keverjük el jól a mixerrel, hogy csomómentes legyen.
Ezután ada...
2011-10-31 23:28:18
Talkedli
... szitáltam, a közepébe mélyedést fúrtam, belemorzsoltam az élesztőt, ráhintettem egy kanál cukrot, és ráöntöttem 2 dl langyos tejet. Letakarva langyos helyen pihentettem, amíg az élesztő kicsit felfutott.

Hozzáadtam a maradék cukrot, tejet, a tojások sárgáját és egy csipet sót. Géppel alaposan kidolgoztam a tésztát. Igazából nem is a dagasztó lapáttal dolgoztam, mert ez ...
2011-10-31 23:13:16
1 2 3 ..............49 50 51 ........74 75 .......97 98 99 
Címkék: Bika II, lisztkeverékből tégy, élesztős vízbe, kovászt langyos, többi hozzávalóval, kenyér megszórásához, egyik &#8222, számtalan lelki, kemény munkát, paraszti portákon, langyos cukros, felfutott élesztőt, kalácskákat tegyük, lisztet tálba, meglangyosított tejben, liszthez hozzáadjuk, többi alkotót, élesztőt felfuttatjuk, korpát összekeverjük, maradék rizstejet, nagy tálban, tálat letakarjuk, kelesztőtálba öntjük, cukros langyos, közepébe mélyedést, kanál cukrot, élesztő kicsit, maradék cukrot, tojások sárgáját, dagasztó lapáttal, lisztkeverékhez, lisztkeverékből, meglangyosított, belemorzsoltam, belemorzsoljuk, kenyérsütéskor, összedolgozzuk, tejfölsűrűségű, összedolgozva, kelesztőtálba, összekeverjük, megszórásához, kalácskoszorú, hajtogatással, mozdulatokkal, megjelenített, tojássárgáját, összekavarjuk, mitológiában, panteonjában, dublitekercs, laktózmentes, felfuttatjuk, felfutattjuk, legtétlenebb, magkeveréket, hozzávalóval, előkészített, kenyértészta, megformázzuk, kenyérlepény, aranygaluska, szerkezetűvé,
© 2013 TVN.HU Kft.