|
|
|
... csipet só
* 2 marék cukor
* 1 narancs
elkészítés
1. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Lisztet elkeverjük a csipet sóval, vaníliás cukorral és a cukorral, valamint a fahéjjal.
3. Hozzáreszeljük a narancs héját, hozzáadjuk még a felfuttatott éles... |
2010-09-08 16:08:52 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
elkészítés
1. A tej egy részét meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. (Én szoktam rá szórni a tetejére egy marék lisztet, hogy a kémiai hatás beinduljon.)
2. A lisztet egy mély tálba tesszük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd egy mély... |
|
2010-09-07 18:12:26 |
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 tojássárgája, 1/2 dl rum, 1 mokkáskanál só.
Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot és a sót összegyúrjuk. Fél órai pihentetés után három darabba vágjuk.
Töltelék: 40 dkg dar... |
2010-09-06 05:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só
A lisztet elmorzsáljuk a vajjal, a zsírral valamint 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozzáadunk egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól átgyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Ezt követően 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formá... |
|
2010-09-06 05:22:51 |
|
|
|
|
|
|
... tej
1 csipet só.
Töltelék:
40 dkg túró
4 kanál cukor
2 tojás
1 kanál búzadara
kapor,
Élesztőt kevés langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, többi anyaggal összegyúrjuk, nem túl kemény tésztát kell gyúrni. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd ujnyi vastag tésztát nyújtunk, kikent tepsibe terítjük, majd ráterítjük a töl... |
|
2010-09-02 21:27:33 |
|
|
|
|
|
|
... trappista vagy bátrabbaknak gorgonzola)
elkészítés
1. Az élesztőt a cukros vízben kicsit felfuttatjuk, majd egy puha tésztát készítünk. Ha ragadna, néhány ek olajjal megszelidíthetjük. Kelesszük langyos helyen (pl. belangyosított sütő). (Amíg a kétszeresére nem kel.)
2. Osszuk... |
2010-09-02 16:28:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 db margarin
0,5 g élesztő
fél doboz tejföl
30 dkg káposzta
kevés olaj
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, margarinnal, tejföllel és tojással jól gyúrható tésztát készítünk és kelni tesszük. 30 dkg káposztát megreszelünk, szép sárgára megpirítjuk, álla... |
2010-09-02 12:55:41 |
|
|
|
|
|
|
... trappista vagy bátrabbaknak gorgonzola)
elkészítés
1. Az élesztőt a cukros vízben kicsit felfuttatjuk, majd egy puha tésztát készítünk. Ha ragadna, néhány ek olajjal megszelidíthetjük. Kelesszük langyos helyen (pl. belangyosított sütő). (Amíg a kétszeresére nem kel.)
2. Osszuk ... |
2010-09-02 12:45:32 |
|
|
|
|
|
|
... darált dió, 100 g darált mák, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 50 g mazsola, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, a kenéshez 1 tojás
Az élesztőt a kockacukorral elkevert 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a reszelt citromhéjat, az élesztős tejet és a tejfölt, összegyúrjuk. 2 cipóra osztjuk, letakarjuk, fél óráig pihen... |
2010-09-02 06:14:01 |
|
|
|
|
|
|
Karcagi papucs
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2.5 dkg élesztő, 2-3 evőkanál tejföl, só, 2 tojássárgája, szilvalekvár
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Jól összegyúrjuk a többi anyaggal. Kelesztjük, félóránként (legalább háromszor) újra nyújtjuk, és hajtogatjuk (balról középre, majd jobbról középre, végül alulról fel). A kelt tésztát kinyújtjuk, és kis nég... |
2010-09-01 06:07:39 |
|
|
|
|