|
|
|
... l tej, 1,5 pohár daraliszt (nem dara), 1 ev. kanál cukor, 10 g élesztő, 2 tojás, csipet só
Töltelék: lekvár, túró, tejföl
Az élesztőt a cukorral, kevés tejjel és liszttel felfuttatjuk. A kész kovászt összedolgozzuk a maradék tejjel, liszttel, tojással és a csipet sóval és hagyjuk megkelni.
Ehhez a tésztához egy olyan palacsintasütőt használnak, mint amibe tükörtojás... |
2010-08-26 06:15:02 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
elkészítés
1. Kb. 1dl langyos vízben elkeverünk csipetnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk /feljön az élesztő a víz tetejére/.
2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a rendes tésztától lágyabb tésztát készítünk. Ha valaki nem készített még ... |
|
2010-08-26 06:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
* sárgabarack lekvár
elkészítés
1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája, rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi d... |
2010-08-26 06:05:14 |
|
|
|
|
|
|
... * 3 evőkanál cukor
* 1 kiskanál só
* 4,5 dl tej
* 2,5 dkg élesztő
* 3 evőkanál kakaó
Elkészítés:
Beáztatjuk a szacharint, felfuttatjuk az élesztőt. A kakaó kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A kapott tésztát elfelezzük, és az egyik felét a kakaóval összegyúrjuk. Az így kapott tésztákat is megfelezzük, így lesz 2 kaka... |
|
2010-08-25 10:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... használok)
elkészítés
1. Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, jó 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk-dagasztjuk (akár robotgép dagasztójával).
3. Nagy tálba töltjük, lefödjük, hűtőszekrénybe te... |
|
2010-08-25 06:15:22 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kel... |
2010-08-25 06:12:55 |
|
|
|
|
|
|
... * vaníliás porcukor
elkészítés
1. A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
2. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet.
3. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk.
4. ... |
2010-08-24 22:08:27 |
|
|
|
|
|
|
... * vaníliás porcukor
elkészítés
1. A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
2. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet.
3. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk.
4. ... |
2010-08-24 19:16:20 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
4 dl tej
1 teáskanál só
1/2 csomag olvasztott margarin
1 tojássárgája
kevés cukor
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval kelt tésztát készítünk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a káposztát.
1 fej káposztát lereszelünk, ol... |
2010-08-24 18:12:06 |
|
|
|
|
|
|
... * 2 dl habtejszín
* kristálycukor
Tálaláshoz:
* vaníliás porcukor
elkészítés
1. A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
2. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet.
3. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk.
4. ... |
2010-08-24 10:45:24 |
|
|
|
|