Belépés
Almás süti másképpen.
... porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara

A töltelék: 4-5 db alma

Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
A...
2008-02-25 15:18:56
Almás, mazsolás tekercs
...
néhány szem apróra vágott dió,
5 dkg mazsola,
2 tojás kemény habja (citromlével és cukorral felverve).

Elkészítés:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az összes hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva pihentetjük, majd egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, betekerjük, mint...
2008-02-22 18:47:57
Darázsfészek
... töltelékhez:

15 dkg darált dió
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl cukros,vaniliás tej

Elkészítés:

Az élesztőt a kk cukorral a tejben felfuttatjuk. A lisztből a tojássárgával, kis sóval és a felkelesztett élesztővel finom tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva félórát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A vajat a cukorral h...
2008-02-17 12:16:19
Farsangi Fánk-Julis
... cukor
1 mokkáskanál só

sütéshez: bő olaj
tálaláshoz: lekvár

Elkészítés:

A szétmorzsolt élesztőt a cukorral 2 dl -nyi langyos tejben felfuttatjuk....lisztet tálba teszük, beleöntjük a futtatott élesztőt, tojássárgákat,rumot, sót valamint a megmaradt tejet..( a maradék tej ne legyen nagyon hideg, lassitja a tészta kelését)
a tés...
2008-02-10 18:47:40
Magos kifli
... teáskanál só
1 evökanál cukor
2 dkg olvasztott margarin
2,5dkg friss élesztő
4,5 dl tej vagy víz akár vegyesen is

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben.
Kenyérsütőben megkelesztjük, a tészta fokozaton.
Kisodorjuk és 3 szögekre vágjuk, 3 szögcsúcsa felé feltekerjük.

Vizzel megkenjük ,meszórju...
2008-02-10 18:41:21
Zserbó
... bevonathoz:
1 db szerencsi étcsokoládé tortabevonó
6 dkg margarin
1,5 dcl tej

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegy...
2008-02-10 18:33:23
Almás bugta
... sárgabaracklekvár;
a tészta tetejére:
kevés olvasztott zsír.
A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 evőkanál lisztet és porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen k...
2008-02-06 11:24:34
Aranygaluska
... margarin,
1 tojás sárgája,
csipetnyi só;
a tetejére:
10 dkg darált dió,
15 dkg margarin,
10 dkg porcukor.
1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapjunk. Ezután beledagasztjuk a margarint, és lisztezett tálba tesszü...
2008-02-06 11:14:20
Almafánk
... tojás,
1 mokkáskanál só;
olaj a sütéshez;
a sütemény behintéséhez:
fahéjas porcukor.
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrj...
2008-02-06 11:10:35
Igazi farsangi fánk
... sütéshez;
a tálaláshoz:
2 evőkanál rum,
2 dl sárgabaracklekvár.
A szétmorzsolt élesztőt és a cukrot 2 dl langyos tejben simára keverjük, majd langyos helyen, letakarva felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Nagyobbacska mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmara...
2008-02-06 11:08:45
1 2 3 ......................138 139 ...........207 208 ..........271 272 273 275 276 277 
Címkék: Farsangi Fánk-Julis, margarint elmorzsoljuk, összes hozzávalóval, ujjnyi vastagságúra, tejben felfuttatjuk, felkelesztett élesztővel, szétmorzsolt élesztőt, futtatott élesztőt, megmaradt tejet, tészta kelését, élesztőt felfuttatjuk, tészta fokozaton, élesztőt langyos, kockacukorral felfuttatjuk, margarinnal elmorzsoljuk, megkelt élesztőt, csipetnyi sütőport, tészta tetejére, langyos tejbe, lisztet mély, sütemény behintéséhez, előzőleg átszitált, mélyedést vájunk, egész tojásokat, átszitált lisztet, felfuttatott élesztőt, vaníliás cukrot, összedolgozzuk, beledagasztjuk, megkelesztjük, kenyérsütőben, tojássárgákat, kockacukorral, tojássárgával, felkelesztett, felfuttatjuk, hozzávalóval, szétmorzsolt, vastagságúra, elmorzsoljuk, belekeverjük, darázsfészek, behintéséhez, felfuttatott, nagyobbacska, aranygaluska, töltelékkel, kidolgozzuk, pihentetjük, margarinnal, citromlével, hozzáöntjük, mokkáskanál, tortabevonó, étcsokoládé, töltelékhez, feltekerjük, kelesztjük, beleöntjük, olvasztott, elkészítés, tálaláshoz,
© 2013 TVN.HU Kft.