|
|
|
Pirog élesztős tésztából
Hozzávalók: 600 g liszt, 4o g élesztő, 3 evőkanál vaj, 3 tojás, 1 evőkanál cukor, só, tej.
Az élesztőt langyos, egy kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a
hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a vajat olvasztva és a szükséges mennyiségű tejet langyosan adjuk hozzá. Kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúrótáb... |
2007-11-04 19:46:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 tojás,
5 dkg vaj,
2 dl tej,
1 kiskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megk... |
|
2007-10-29 19:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... 2-3 kávéskanál só reszelt sajt a tetejére tojás a kenéshez .
1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, közben az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját, , a sót és az élesztőt is hozzáadjuk a tésztához, összegyúrjuk.
Lágy tésztát készitünk,de ne ragadjon a kezünkhöz és egy napig nylonzacskóba a hűtöbe... |
2007-10-26 21:54:49 |
|
|
|
|
|
|
... margarin, 1 púpos evőkanál zsír, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl tejföl, reszelt sajt, szezám- és lenmag.
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe 1 kávéskanál cukrot teszünk, ebbe felfuttatjuk a 4 dkg élesztőt. 50 dkg lisztet 1/2 csomag margarinnal, egy púpos evőkanál zsírral, egy evőkanál sóval összemorzsolunk. Amikor az élesztő megkelt, ráöntjük az összemorzsolt lisztre, adu... |
|
2007-10-22 14:07:25 |
|
|
|
|
|
|
... túró, 1 db tojássárgája, 60 ml tejföl, 250 g füstölt főtt sonka.
1 db tojás a kenéshez, és liszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk,. hogy elváljon az edén... |
|
2007-10-15 12:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... mk. őrölt kömény
A tetejére: 2 felvert tojás, ízlés szerint egész kömény, szezámmag, tökmag�
Elkészítés:
: A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, sót, lisztet, és összedolgozzu...k, majd letakarva duplájára kelesztjük.Közben az apró kockára, vagy vékonyra szelt szalonnából kisütjük a zsírt, é... |
2007-10-15 12:43:24 |
|
|
|
|
|
|
... só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett,... |
2007-10-15 10:47:16 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, 8-10 olajos ringli, 10 dkg fekete olívabogyó, 0,5 kk. oregánó.
1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a tálba szitált liszt közepébe öntjük, felfuttatjuk (10 perc). Hozzáadunk 4 ek. olajat, apránként 1 kk. sóval elkevert 1-1,5 dl langyos vizet, és robotgéppel hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.... |
2007-09-24 00:34:28 |
|
|
|
|
|
|
... áttört, főtt burgonya, 15 dkg vagdalt, főtt, füstölt sonka, 1 tojás, 2 dkg élesztő, só, bors.
Elkészítés:
Az élesztőt egy pici cukorral langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A lisztet a burgonyával, a tojással, egy csapott kávéskanál sóval, egy csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk, és közepes keménységű tésztává dolgozzuk. Langyos helyen egy negye... |
2007-09-23 00:45:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Aranygaluska
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
só
Az élesztőt felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, a tejjel.Addig gyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Ezután belegy... |
2007-09-15 09:27:12 |
|
|
|
|