|
|
|
... és őrölt bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az élesztőt fél deci langyos tejben1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva összegyúrjuk. Cipó alakúra formáljuk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagra, 2... |
2020-03-30 11:45:32 |
|
|
|
|
|
|
... tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
fél bögre olaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott
szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben
egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel,
gyúrjunk puha tészt... |
|
2019-07-06 16:30:34 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatva)
fél kiskanál só,2,5 bögre liszt,150 g sajt,200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tész... |
2019-03-28 17:10:12 |
|
|
|
|
|
|
... szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk, ahova az alábbi hozzávalókat adagoljuk: a tejföllel összekevert 1 egész tojást, a cukorral meglangyosított, tejben felfuttatott élesztőt, a fehérbort (vagy ecetet) és a pálinkát.
A fenti hozzávalókat rétestészta állagúra összedolgozzuk.
Ha a tészta keménynek tűnik, egy kis langyos vizet vagy ... |
|
2019-03-11 21:46:08 |
|
|
|
|
|
|
... tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarj... |
|
2018-12-25 09:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
A szilvát ala... |
2018-10-24 21:02:59 |
|
|
|
|
|
|
... dkg szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, elkeverjük a krémsajt tal, sóval... |
2018-10-21 19:59:32 |
|
|
|
|
|
|
... egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő állagú
kelt tészta alapot kapjunk.
Letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelni hagyjuk.
A savanyú káp... |
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
ízlés szerint porcukor
Elkészítés
A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos... |
2018-08-27 23:26:40 |
|
|
|
|
|
|
... kefir
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és a kefireket is hozzáadjuk. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük és kézzel egynemű, puha tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackkal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Étolajjal kikent nejlon zac... |
2018-08-23 10:56:02 |
|
|
|
|