Belépés
x
... Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá fél pohár langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Szórjuk keverőtálba a liszteket, és ízesítsük egy csipet sóval. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig míg a tészta...
2011-03-24 10:03:26
Mézes-töpörtyűs pogácsa
... belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, és pihentetjük.

Fél kg liszthez teszünk 3 teáskanál sót, 15 dkg margarint, 1 dl tejfölt, 3 evőkanál fehérbort, 5 evőkanál csurgatott mézet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ott is átdolgozzuk, cipót formázunk belőle, majd kinyújtjuk. 35 dkg darált töpörtyűt elterítünk a tészta tetején, kicsit ...
2011-03-22 12:19:00
sűtőtökös kifli !
... élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A hozzávalókat betesszük a fenti sorrendben a tálba természetesen összenyomkodva a tököt
és a elmorzsálva a túrót... majd beletesszük a felfuttatott élesztőt.
Jól összedolgozzuk... hogy rugalmas tésztát kapjunk.
1 órát kelesztjük... majd a gyúródeszkán 2 cipóra osztjuk.
A cipókat vékonyra kinyújtjuk és a szokásos mód...
2011-03-20 17:18:44
*HÚSVÉTI* mazsolás kuglóf*
... dkg vaj
* vaníliás porcukor

Elkészítés:

A tej egy részében felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi tejet. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, hogy finom, lágy kelttészta legyen, majd alaposan kidolgozzuk. Lehet robotgéppel is, de a megfelelő állag eléréséig én...
2011-03-19 21:49:30
Ízletes mértékletesség tavaszi
... Szárított élesztő használata során beleszórom az élesztőport a cukros vízbe. 8-10 perc alatt felfuttatom.

Közben nagy tálba szitálom a lisztet. Hozzáadom a sót, majd a felfuttatott élesztővel, a maradék langyos vízzel és 1 evőkanálnyi olívaolajjal 10 perc alatt gépi dagasztóval alaposan kidolgozom. Enyhén lisztezett tálban. 1 óra alatt lefedve, meleg helyen, duplájára ...
2011-03-19 10:47:29
Virslis tészta
... megszórásához


Elkészítés:
Kevés langyos tejben 1 tk. liszttel futtassuk fel az élesztőt. Tegyük egy tálba a maradék lisztet, a tojássárgáját, az olajat, a sót, a tejet és a felfuttatott élesztőt. Gyurjuk sima tésztává, pihentessük meleg helyen 20-25 percig.
Ha megkelt a tészta, nyújtsuk kb 1 cm vastag hengerformára és osszuk 8 egyenlő részre. A darabo...
2011-03-18 18:12:10
Kakaós kalács
... evőkanál meleg tej
3 evőkanál kakaópor
5 db édesítő tabletta

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez a felfuttatott élesztőt, édesítőt és az olajat hozzáadjuk, gyorsan összedolgozzuk, amíg a táltól elválik.
Ketté osztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a tejbe belekevert kakaót és 5 db édesítőt, ma...
2011-03-18 18:05:44
Pizzás csiga bazsalikommal recept
... cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Fél centi vastag tég...
2011-03-18 14:05:23
Medvehagymás pogácsa...
... medvehagymakrém
egy kávéskanál cukor
fél deciliter tej
10 dekagramm trappista sajt

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a sót,lenmagpelyhet,tejfölt,a felfuttatott élesztőt,2 tojássárgát.jól összegyúrjuk, kinyújtjuk,rákenjük a medvehagymakrémet,megszórjuk egy kis reszelt sajttal.3X hajtogatjuk minden kinyújtáskor megszórjuk sajttal.Kiszaggatjuk...
2011-03-17 12:21:00
Aranyfánk
... dkg liszt, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, kevés vizet adunk hozzá és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olaj...
2011-03-16 07:08:18
1 2 3 ........................79 80 81 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: csipet sóval, felfuttatott élesztőt, langyos tejet, tojások sárgáját, szobahőmérsékletű vajat, tészta tetején, cukros tejben, hozzávalókat betesszük, fenti sorrendben, tálba természetesen, cipókat vékonyra, részében felfuttatjuk, többi tejet, megfelelő állag, cukros vízbe, felfuttatott élesztővel, maradék langyos, maradék lisztet, langyos tejben, átszitált liszthez, olajat hozzáadjuk, táltól elválik, egyik felébe, tejbe belekevert, edénybe szitáljuk, edény falától, órát langyos, kávéskanál cukor, lisztet elmorzsoljuk, burgonyát héjastól, medvehagymakrém, mértékletesség, dagasztógéppel, összedolgozzuk, összenyomkodva, belemorzsolunk, bazsalikommal, megszórásához, beledolgozzuk, tojássárgáját, gyúródeszkára, lenmagpelyhet, hengerformára, természetesen, leveskockával, konyharuhával, felfuttatott, felfuttatjuk, összegyúrjuk, gyúródeszkán, hozzávalókat, olívaolajjal, medvehagymás, kinyújtáskor, kiszaggatjuk, elmorzsoljuk, halványbarna, dagasztóval, hajtogatjuk, megpucoljuk, összetörjük, pihentetjük, hozzáöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.