Belépés
Olyan, mint a ginseng, de annál sokkal jobb
... kialakulását. A jiaogulan igen erős gyógyhatással rendelkezik.

A jiaogulan vagy másik nevén a Gynostemma pentaphyllum egy lágyszárú, kúszó szőlőfajta, indák segítségével bárhová felfut. Kisebb cserepekbe ültetve is figyelemreméltó nagyságúra nő. Szobában nevelve egész évben fejlődik.

A növény Kína, Észak-Vietnam, Dél-Korea és Japán területein őshonos, ahol úg...
2024-03-01 21:35:41
Vajdasági sós-sajtos tekercs, egy mennyei finom és egyszerű
... margarin2 nagyobb tojás sárgája1 evőkanál só10 dkg reszelt sajtTetejére:1 tojás20 dkgsajtízlés szerint köménymagízlés szerint pirított napraforgómagElkészítés:

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel j...
2024-01-24 22:59:26
Debreceni fonatos
... tálaláshoz:
vaníliás porcukor

ELKÉSZÍTÉS

Egy pohárba morzsoljuk a friss élesztőt, rászórunk egy nagy csipetnyi cukrot.
Öntünk rá langyos tejet, összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkavarjuk a maradék cukorral és a
sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Meglangyosítjuk a tejet, odakészítjük ...
2023-10-22 08:08:44
Diós-fahéjas háromszögek kelt tésztából
... kanálolaj
A tejet felmelegítjük (langyosra) és felolvasztjuk benne a vajat. Egy pohár langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen l...
2023-09-03 10:47:50
Pacsni, ahogy én sütöm:
... evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
300 ml langyos tej
60 g olvasztott vaj
50 ml langyos tejbe teszek 1 csipet cukrot és elmorzsolom benne az élesztőt.
10 perc alatt felfut
- ezután hozzáadom a cukrot, sót, a maradék tejet, az olvasztott vajat és lágy tésztát gyúrok, dagasztok (én gépben dagasztottam)
- hagytam kelni
- amikor megkelt és s...
2023-08-01 17:07:53
Panettone karácsonyi kuglóf
... kandírozott cseresznyéket félbevágjuk, a többi kandírozott gyümölcsöt pedig apró kockákra.
A pantonett tésztájához a tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

Közben a keverőtálba szitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal, továbbá 1/2 tk sóval.

A közepébe váj...
2022-12-01 17:40:49
Foszlós fonott kalács
... vaj
Tetejére:
1 tojás felverve

Elkészítés:
Mérjük ki a hozzávalókat. 200 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 1 evőkanál kristálycukrot, adjuk hozzá az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, keverjük el a sóval, és a maradék kristálycukorral. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást és egy t...
2021-10-29 14:44:38
Sajttal töltött kifli
... szóráshoz


A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd add hozzá a tejfölt és az olajat, gyúrd össze. Közben a tejet melegítsd meg, add hozzá a cukrot és morzsáld bele az élesztőt, hagyd felfutni. Ezt is add a tésztához, és dolgozd ki a tésztát, amíg szép egynemű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor rögtön teheted is lisztezett munkafelületre, ...
2021-09-02 08:57:10
Káposztás pogácsa
... reszelt káposztát. Sózd, borsozd, és kevés vizet hozzáadva dinszteld meg. Utána hűtsd le.

A langyos tejbe tégy egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg felfut. Körülbelül tíz perc múlva a térfogata megnő, a teteje pedig habos lesz. A lisztet a vajjal és a sóval morzsold el, majd add hozzá a kihűlt dinsztelt káposztát. Dolgozd hozzá a tejfölt, e...
2021-08-06 11:14:24
A kicsi képolna......
Tóth György: A kicsi kápolna
(emlékül)

Mint kis gyermek, óh, mennyit futkostam én,
zajongva, meztélláb a Kálvária szép, pázsitos terén!
A boltíves kapuig felfutva szelíd dombján,
s bukfencezve le, a puha, füves lankán.
Folyton csak nevettünk, hej! Fogunk közt keserűn
roppant a letépett kutyatej...
Hol izzadtan, fáradtan, fejünk a...
2021-03-06 10:54:44
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: Tóth György, mennyei finom, kicsi képolna, jiaogulan igen, jiaogulan vagy, növény Kína, élesztő felfut, lisztet kimérjük, nagyobb keverőtálba, maradék langyos, pohárba morzsoljuk, friss élesztőt, nagy csipetnyi, nagy tálba, maradék cukorral, tejet felmelegítjük, pohár langyos, tálba beleszórjuk, vajas tejet, tésztát meleg, maradék tejet, olvasztott vajat, többi kandírozott, pantonett tésztájához, tejet langyosra, keverőtálba szitált, vaníliás cukorral, lisztet szitáljuk, nagyobb tálba, maradék kristálycukorral, felfuttatott élesztőt, egész tojást, lisztet keverd, tejet melegítsd, edény falától, langyos tejbe, teáskanál cukrot, térfogata megnő, teteje pedig, sóval morzsold, kihűlt dinsztelt, kicsi kápolna, boltíves kapuig, letépett kutyatej&#8230, kristálycukorral, meglangyosítjuk, figyelemreméltó, munkafelületre, köménymagízlés, belemorzsoljuk, kristálycukrot, összekeverjük, kristálycukor, felolvasztjuk, narancshéjjal, gyógyhatással, tojásfehérjét, tojássárgáját, felmelegítjük, cseresznyéket, hozzávalókat,
© 2013 TVN.HU Kft.