|
|
|
... felengedjük, megsózzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd pár percig rotyogtatjuk.
2.) Egy kis lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg felhabosodik, majd felöntjük tejjel és simára keverjük.
3.) Hozzáadjuk a spenóthoz, ha lehet, habverővel, hogy ne legyen csomós, és azonnal tálaljuk. Szerintem főtt tojással a legj... |
2018-07-11 23:58:11 |
|
|
|
|
|
|
... külön, egy kis lábasban elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olajat összekeverünk 4-5 evőkanál liszttel (ha esetleg túl sűrű, még egy kis olajat adhatunk hozzá), és addig kevergetjük, amíg felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverünk 3 gerezd áttört fokhagymát. Visszatesszük az edényt a tűzre, és fél perc alatt gyorsan átforgatjuk. Ismét lehúzzuk a kislábast a tűzről, és rátessz... |
|
2018-06-20 23:43:36 |
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük a vajat, apránként a tejszínt és a vaníliát. Folyamatosan kevergetjük, és amikor teljesen simává válik a karamell, hozzáadunk egy csipetnyi szódabikarbónát, amitől egy pillanatra felhabosodik, majd újra kisimul.
Mikor megsültek, kivesszük a csigákat a formából, egy tálra ... |
2017-12-09 23:47:17 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészítés: Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel, citromlével. Csen... |
|
2017-10-02 23:09:52 |
|
|
|
|
|
|
... stb.....
Elkészítés:
1. Az élesztőt a langyos, a cukros tejben megfuttatjuk, vagyis a hozzávalókat összekeverjük, egy nagyobb bögrében meleg helye tesszük, és megvárjuk, amíg az élesztő felhabosodik.
2. Egy tálba beleöntjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk az élesztős tejet és az olajat. Összekeverjük, majd további folyamatos keverés, gyúrás közben apránként hozzáada... |
|
2016-02-20 08:43:50 |
|
|
|
|
|
|
... alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés lisztet. Langyos helyen letakarva hagyom 10-15 percig, amíg az élesztő felhabosodik. Ekkor hozzáadom a főtt, áttört, kihűtött burgonyát, a zsírt, a lereszelt lila hagymát a sót, a borsot, és kemény tésztát gyúrok. Ha nagyon száraznak találom a tésztát (a burgonyától ... |
2014-09-11 17:44:34 |
|
|
|
|
|
|
... külön, egy kis lábasban elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olajat összekeverünk 4-5 evőkanál liszttel (ha esetleg túl sűrű, még egy kis olajat adhatunk hozzá), és addig kevergetjük, amíg felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverünk 3 gerezd áttört fokhagymát. Visszatesszük az edényt a tűzre, és fél perc alatt gyorsan átforgatjuk. Ismét lehúzzuk a kislábast a tűzről, és rátessz... |
2014-07-30 23:42:54 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés:
Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babé... |
2014-06-18 20:06:45 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
Elkészítés:
Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, ba... |
2013-09-26 19:20:30 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál só
A tésztához az élesztőt add a kéz meleg vízben feloldott mézhez és várd meg, míg az élesztő felhabosodik (felfut). Arra figyelj, hogy ne legyen túl meleg a víz, mert akkor az élesztőd nem fog felfutni.
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, majd... |
2013-09-01 09:08:25 |
|
|
|
|