Belépés
Pikk-pakk spenót
... felengedjük, megsózzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd pár percig rotyogtatjuk.

2.) Egy kis lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg felhabosodik, majd felöntjük tejjel és simára keverjük.

3.) Hozzáadjuk a spenóthoz, ha lehet, habverővel, hogy ne legyen csomós, és azonnal tálaljuk. Szerintem főtt tojással a legj...
2018-07-11 23:58:11
Mirza zöldbabfőzeléke
... külön, egy kis lábasban elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olajat összekeverünk 4-5 evőkanál liszttel (ha esetleg túl sűrű, még egy kis olajat adhatunk hozzá), és addig kevergetjük, amíg felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverünk 3 gerezd áttört fokhagymát. Visszatesszük az edényt a tűzre, és fél perc alatt gyorsan átforgatjuk. Ismét lehúzzuk a kislábast a tűzről, és rátessz...
2018-06-20 23:43:36
Karamellás-almás kelt csigák
... hozzákeverjük a vajat, apránként a tejszínt és a vaníliát. Folyamatosan kevergetjük, és amikor teljesen simává válik a karamell, hozzáadunk egy csipetnyi szódabikarbónát, amitől egy pillanatra felhabosodik, majd újra kisimul.



Mikor megsültek, kivesszük a csigákat a formából, egy tálra ...
2017-12-09 23:47:17
Tojásleves
... Elkészítés: Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel, citromlével. Csen...
2017-10-02 23:09:52
Pekeskifli
... stb.....
Elkészítés:
1. Az élesztőt a langyos, a cukros tejben megfuttatjuk, vagyis a hozzávalókat összekeverjük, egy nagyobb bögrében meleg helye tesszük, és megvárjuk, amíg az élesztő felhabosodik.
2. Egy tálba beleöntjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk az élesztős tejet és az olajat. Összekeverjük, majd további folyamatos keverés, gyúrás közben apránként hozzáada...
2016-02-20 08:43:50
Krumplis pogácsa
... alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés lisztet. Langyos helyen letakarva hagyom 10-15 percig, amíg az élesztő felhabosodik. Ekkor hozzáadom a főtt, áttört, kihűtött burgonyát, a zsírt, a lereszelt lila hagymát a sót, a borsot, és kemény tésztát gyúrok. Ha nagyon száraznak találom a tésztát (a burgonyától ...
2014-09-11 17:44:34
Mirza zöldbabfőzeléke
... külön, egy kis lábasban elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olajat összekeverünk 4-5 evőkanál liszttel (ha esetleg túl sűrű, még egy kis olajat adhatunk hozzá), és addig kevergetjük, amíg felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverünk 3 gerezd áttört fokhagymát. Visszatesszük az edényt a tűzre, és fél perc alatt gyorsan átforgatjuk. Ismét lehúzzuk a kislábast a tűzről, és rátessz...
2014-07-30 23:42:54
Tojásleves
... cukor

Elkészítés:

Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babé...
2014-06-18 20:06:45
Tojásleves
... kristálycukor

Elkészítés:
Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, ba...
2013-09-26 19:20:30
Majd egyszer megcsinálom
... bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál só

A tésztához az élesztőt add a kéz meleg vízben feloldott mézhez és várd meg, míg az élesztő felhabosodik (felfut). Arra figyelj, hogy ne legyen túl meleg a víz, mert akkor az élesztőd nem fog felfutni.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, majd...
2013-09-01 09:08:25
1 2 3 4 5 
Címkék: áttört fokhagymát, csipetnyi szódabikarbónát, pillanatra felhabosodik, liszt felhabosodik, cukros tejben, hozzávalókat összekeverjük, nagyobb bögrében, élesztő felhabosodik, tálba beleöntjük, élesztős tejet, meglangyosított tejet, tejbe belemorzsolom, lereszelt lila, lisztet szitáld, zöldbabfőzeléke, pirospaprikával, meglangyosított, szódabikarbónát, ételízesítővel, felforrósított, megfűszerezzük, hozzákeverünk, felkarikázzuk, belemorzsolom, visszatesszük, hozzákeverjük, összekeverünk, összekeverjük, babérlevéllel, kristálycukor, köménymaggal, felhabosodik, megfuttatjuk, hozzávalókat, folyamatosan, rotyogtatjuk, kevergetjük, átforgatjuk, megcsinálom, elkészítjük, citromlével, felengedjük, olívaolajat, félbevágjuk, mindmegette, burgonyától, tojásleves, megszórjuk, elkészítés, karamellás, pillanatra, fokhagymát, hozzáadunk, pekeskifli, hozzáadjuk, habverővel, folyamatos, bazsalikom, kávéskanál, beleöntjük, hozzáadom, rászórjuk, burgonyát, beleöntöm, megsózzuk, száraznak, csipetnyi, megmossuk, lereszelt, letakarva, felöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.