|
|
|
... pudingport. Végül a megmosott mazsolát is hozzáadom.
A piskótához egy nagyobb tálba ütöm a tojásokat, és a cukorral meg a tejjel keverőgéppel 10 percig keverem, ez idő alatt jól felhabosodik. Hozzászórom a lisztet és a sütőport, elkeverem, majd az aszalt gyümölcsöket is belekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű (33 x 35 cm) tepsibe süt... |
2012-10-21 18:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... alakítunk, beleöntjük a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és kevés lisztet. Langyos helyen letakarva hagyjuk 10-15 percig, amíg az élesztő felhabosodik. Ekkor hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűtött burgonyát, a zsírt, a lereszelt lila hagymát (el is hagyhatjuk), a sót, a borsot, és kemény tésztát gyúrunk. Ha nagyon száraznak találjuk ... |
|
2012-07-09 12:52:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót. 1 dl langyos cukros tejben feloldjuk az élesztőt és a lisztből 1 ek-nyi mennyiséget belekeverünk és hagyjuk, amíg szépen felhabosodik. Gépbe beletesszük az alapanyagokat. Ha kézzel készítjük, akkor a megkelt élesztőt, a tejfölt, a zsírt, a fehér bort, a másik dl tejet és az egyik felvert tojást összegyúrjuk és rétesk... |
2012-06-16 18:16:18 |
|
|
|
|
|
|
... db tojás habja
3 db tojás sárgája
Elkészítés:
Kelt tésztát készítünk: a langyos porcukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, megvárjuk, amíg az élesztő felhabosodik. Majd a többi alapanyaggal jól eldolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük kb. 1 órát. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. A 4 cipót egyenként szétsodorjuk, a tészta felét a másik felére hajtjuk, e... |
|
2012-01-31 17:02:43 |
|
|
|
|
|
|
... gőzfürdőn felolvasztom, simára keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 6 deka cukor hozzáadásával. A sárgáját a maradék cukorral addig keverem robotgéppel, amíg felhabosodik és kifehéredik, ez kb. 5 perc. Ekkor belekeverem a felolvasztott csokit, beleszórom a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverem, majd hozzáadom 2-3 részletben a cukros tojáshabot és óvatosa... |
|
2011-10-23 10:08:56 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés:
Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babé... |
2011-10-10 06:16:37 |
|
|
|
|
|
|
30 dkg szeder
3 dl habtejszín
4,5 ek gyümölcscukor
A három alapanyagot turmixolom/aprítom 2 percen át. Ezalatt a tejszín felhabosodik valamennyire és a szeder péppé válik. ... |
2011-07-30 20:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... víz)
Elkészítés:
A lisztet egy mély tálba szitáltam, mélyedést nyomtam a közepébe és belemorzsoltam az élesztőt. Rászórtam a cukrot, ráöntöttem a meglangyosított tej felét, és megvártam amíg szépen felhabosodik. Ekkor beletettem a többi hozzávalót is és kézzel alaposan meggyúrtam a tésztát. Kemény tésztát kaptam, alaposan megdolgoztatott amíg összeállt.
... |
2011-07-26 22:25:51 |
|
|
|
|
|
|
...
bazsalikom
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk az erőleveskockákat, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd 4-5 percig... |
2011-07-08 13:34:49 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezem, majd kis lángon egy órán át párolgatom, időnként megkevergetve.
Amíg készül a hagyma, begyúrom a tésztát. Az élesztőt, a cukrot összekeverem a vízzel, megvárom, amíg felhabosodik egy kicsit. Hozzáadom a lisztet és az olajat, meghintem egy csipet sóval és összegyúrom. Egy órát hagyom kelni. Nyújtom, pizzasütőre helyezem. Az elkészült hagymát ráterítem, megszórom f... |
2011-06-07 10:54:15 |
|
|
|
|