Belépés
Lakodalmas sütemények
... felé vágjuk.
Barnatöltelék
15 drb kekszet ledarálunk 15 dgr őrölt diót 2 evőkanál kakaót. 10 dgr vajat kevés rummal összedolgozunk és az egyik piskótalapra háztető formájában felhalmozzuk cukrot izlés szerint teszünk a masszába. Rakhatunk bele rumban áztatott mazsolát.
Fehér krémje
10 dgr vajat 15 dgr porcukorral 1 vaniliáscukorral kikeverünk és a másik két pis...
2016-09-28 09:29:02
Csapó Lajos
... reményt.
- A lángot, mit visz, - miként osztják az emberek?
Jut-e mindnek, és lesz-e ki didereg,
Mert gyarló ember módon, testvérien osztva,
Lesz, ki nem kap, és lesz, ki felhalmozza?
Ő már ezt nem láthatja, - nem is ez a dolga.
Nem osztani jött. - Ő a fáklyát hozta.
Hogy ember sose add fel, ha nincs is már remény,
Ho...
2016-03-11 22:00:40
Lakodalmas sütemények
... felé vágjuk.
Barnatöltelék
15 drb kekszet ledarálunk 15 dgr őrölt diót 2 evőkanál kakaót. 10 dgr vajat kevés rummal összedolgozunk és az egyik piskótalapra háztető formájában felhalmozzuk cukrot izlés szerint teszünk a masszába. Rakhatunk bele rumban áztatott mazsolát.
Fehér krémje
10 dgr vajat 15 dgr porcukorral 1 vaniliáscukorral kikeverünk és a másik két pis...
2016-02-27 19:59:47
x
... dkg élesztőből, 2 dl tejjel, 1,5 dkg vajjal, csipetnyi cukorral kelt tésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, közepén felhalmozzuk a főtt sonkát, megkenjük mustárral, rászórunk sajtot majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és közepesen meleg sütőben kb. 20 perc alat...
2014-06-13 17:21:33
x
... meglocsoljuk. A porcukrot, a darált diót, a mazsolát, a zselét és a rumot összekeverjük és hozzáadjuk a megmaradt krémet.
A 3 egyenlő piskótarészt vékonyan bekenjük krémmel, a középsőre felhalmozzuk a tölteléket és háztető formára összenyomjuk. A másik kettő lapot ráhelyezzük. Kókuszreszelékkel beszórjuk.
Megjegyzés:
Mutatós és ízletes! Másnap ajánlott fogyaszt...
2014-05-24 19:26:39
Nudlihalom vaníliamártással.
... enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

Vaníliamártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A ...
2013-05-29 14:50:56
Nudlihalom vaníliamártással
... enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

Vaníliamártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A ...
2013-01-30 19:15:47
A Jód - jó tudni....
... neki.[3]

Előfordulása:

A jód nagyon kis menyiségben (0,06 mg/l)[4] jelen van a tengerek vizében. Egyes algák, korallok és szivacsok szerves vegyületekbe kötve felhalmozzák a jódot, felfedezése is ezeknek a hamujából történt. Jód található még nátrium-jodátként (NaIO3) a chilei salétromban (kb. 0,1%), jodidként nagyon kis mennyiségben egyes gyógyvizekben és v...
2013-01-11 14:42:46
3. ARAB KONYHA
... ahol lehetőség van rá rendkívül hangulatos és jóízű együttlétet teremt.

A nyárson sütéshez szükség van egy másfél méter hosszú, 50-60 cm széles, 20 cm mély árokra, ahol felhalmozzuk a faszenet, fát, és parazsat készítünk. A két végére állított lábakra ráhelyezzük a nyárssal átszúrt birkát, aminek összekötöztük a hátsó lábait, a mellső lábait pedig a nyakához. A pa...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
... ahol lehetoség van rá rendkívül hangulatos és jóízu együttlétet teremt.

A nyárson sütéshez szükség van egy másfél méter hosszú, 50-60 cm széles, 20 cm mély árokra, ahol felhalmozzuk a faszenet, fát, és parazsat készítünk. A két végére állított lábakra ráhelyezzük a nyárssal átszúrt birkát, aminek összekötöztük a hátsó lábait, a mellso lábait pedig a nyakához. A pa...
2012-03-26 21:59:30
1 2 
Címkék: Csapó Lajos, ARAB KONYHA, egyik piskótalapra, fáklyát hozta, főtt sonkát, darált diót, rumot összekeverjük, megmaradt krémet, középsőre felhalmozzuk, másik kettő, vajon pirított, vajat felolvasztjuk, vaníliás cukrot, tengerek vizében, hamujából történt, chilei salétromban, nyárson sütéshez, másfél méter, nyárssal átszúrt, hátsó lábait, mellső lábait, mellso lábait, vaníliamártással, vaniliáscukorral, zsemlemorzsában, vaníliaöntettel, áfonyalekvárral, összedolgozunk, gyógyvizekben, összekötöztük, barnatöltelék, szűrőkanállal, vaníliamártás, felolvasztjuk, összekeverjük, felhalmozzuk, piskótarészt, vastagságúra, összegyúrtuk, piskótalapra, begöngyöljük, meglocsoljuk, szezámmaggal, összenyomjuk, felforraljuk, vegyületekbe, előfordulása, megforgatjuk, mennyiségben, felhalmozzák, ráhelyezzük, együttlétet, porcukorral, kellőképpen, menyiségben, felfedezése, salétromban, felhalmozza, ledarálunk, kikeverünk, testvérien, felszínére, nudlihalom, hozzáadjuk, sütemények, élesztőből, lakodalmas, megszórjuk, tölteléket, tálalásnál, megjegyzés,
© 2013 TVN.HU Kft.