Belépés
Anaránt hasznos gyógyhatásai
... vezettek Közép- és Dél-Amerikába, hogy összegyűjtsék a fellelhető tájfajtákat, és hozzálássanak a nemesítéséhez. Kifejlesztették az amaránt agrotechnikáját és élelmiszerként való felhasználásának módjait. Munkájuk eredményes volt, mivel az USA-ban már a '80-as évek óta nagyüzemi módszerekkel termesztik ezt a régi-új növényt, és az ottani boltokban egyre több belőle készült t...
2021-01-15 21:52:16
902 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
... délután 6000 ampullányi orosz vakcina is érkezett Magyarországra. A szállítmányt a Nemzeti Népegészségügyi Központba vitték, és a szakemberek hamarosan döntést hoznak az oltóanyag felhasználásának módjáról. Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat.

2021 első felében várhatóan...
2020-12-29 12:27:16
A dió belső válaszfalának használata gyógynövényként
... még a gyógynövény-boltokban is. Ezt még a szakboltok sem ismerik.

De a németek igen alapos emberek. Nemcsak általában utalnak a válaszfal hasznosságára, hanem házi felhasználásának receptjét is közzétették. Eszerint a teljes érés állapota előtti friss dióból kell egy maréknyi belső válaszfalat kinyernünk. Nemcsak a primőrnek számító, még fehér, porhanyós húsú dió jó er...
2020-12-06 15:57:37
Fokhagymaolaj gyógyhatásairól


Fokhagymaolajat mi magunk is készíthetünk, de bioboltokban is megvásárolhatjuk. Ez a különleges olaj nagyon hatásos a szív-és érrendszeri betegségek kockázatainak csökkentésében, melyet a vérnyomás és a koleszterinszint szabályozásával ér el.

Nemcsak magát ...
2020-11-02 17:22:34
Senki sem beszél róla.
... szervezetünk első, természetes immungátját: 🧐 Bőrünk baktérium-és lipidfóliáit, amelyek gátolják a vírusokat......Az elmúlt években az antibakteriális termékek túlzott felhasználásának, valamint a baktériumok immunrendszerünkben betöltött szerepével kapcsolatos félreértéseknek köszönhető, hogy a szervezetünk évről évre egyre érzékenyebbé válik.
🥶 Minél többet ...
2020-08-21 14:41:06
Szabálytalanságokat tárt fel a számvevőszék a mérnöki és az építész kamaráknál
... névjegyzék nem volt megbízható, ezáltal a jogszabályi jogosultságnak megfelelő mérnöki feladatellátás nem igazolt.
A mérnöki területi kamaráknál a költségvetési támogatás felhasználásának nyilvántartása nem volt szabályszerű, nem vezettek a felhasználásról elkülönített nyilvántartást - állapította meg az Állami Számvevőszék.
Az építész területi kamarák sem gondoskodtak a...
2020-08-13 14:52:11
Felkészült a járványügyi bevetési egység
... egység feladata az együttműködő szervezetek - a honvédség, a katasztrófavédelem, a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat - munkájának koordinálása és az erőforrások hatékony felhasználásának biztosítása.
Munkájukat az ügyeleti központ által működtetett értesítési és jelentőrendszer segíti. Az egység jogosult korlátozó intézkedések elrendelésére - tette hozzá.

...
2020-08-09 08:40:29
ÁSZ: szabálytalanságok szociális és köznevelési intézményfenntartóknál
... és 2018, illetve a 2016 és 2018, a két köznevelési közfeladatot ellátó fenntartónál a 2016 és 2018 közötti időszakban ellenőrizték a központi költségvetésből kapott támogatások felhasználásának szabályszerűségét.
A szociális humánszolgáltatást nyújtó intézményfenntartók az ellenőrzött időszakban intézményeiken keresztül különféle szociális közfeladat ellátásában - például idő...
2020-07-31 12:22:36
Koronavírus - Orosz tisztségviselő: Oroszország elsőként végezhet a Covid-19-vakcina kifejlesztésével
...
"Ez az utolsó fázis, amely a vakcina aktív felhasználásának beindításához szükséges. Úgy gondoljuk, lehet, hogy Oroszország gyorsabban jut túl ezen a harmadik szakaszon, mint a többi ország" - nyilatkozott csütörtök este Dmitrijev.
Elmondta, hogy a harmadik fázis a vakcina széleskörű tesztelését jelenti.
"Emberek ezrein fogják tesztelni Moszkvában, és a harmadik fáz...
2020-07-17 09:51:33
Uniós biztos: az EU azonnal tárgyalásokat kezdeményez az Egyesült Államokkal az adatvédelmi egyezmény megerősít
... fontosnak tartja pénzügyek összekapcsolását a jogállamisági feltételekkel.
Ennek oka nem pusztán az uniós költségvetés általános védelme, hanem az uniós pénzek nem megfelelő felhasználásának kiküszöbölése is - magyarázta.
Vera Jourová, az uniós bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, az Európai Bizottság nem kívánja "felál...
2020-07-16 14:12:48
1 2 3 .........................77 78 .............116 117 ............153 154 155 
Címkék: Egyesült Államokkal, Nemzeti Népegészségügyi Központba, Állami Számvevőszék, Vera Jourová, Európai Bizottság, beazonosított fertőzöttek, építész kamaráknál, járványügyi bevetési, adatvédelmi egyezmény, fellelhető tájfajtákat, amaránt agrotechnikáját, régi-új növényt, ottani boltokban, szakemberek hamarosan, oltóanyag felhasználásának, klinikai tesztelésen, németek igen, válaszfal hasznosságára, teljes érés, maréknyi belső, primőrnek számító, különleges olaj, szív-és érrendszeri, koleszterinszint szabályozásával, elmúlt években, antibakteriális termékek, szervezetünk évről, jogszabályi jogosultságnak, mérnöki területi, költségvetési támogatás, felhasználásról elkülönített, építész területi, együttműködő szervezetek, tisztiorvosi szolgálat, erőforrások hatékony, ügyeleti központ, egység jogosult, központi költségvetésből, ellenőrzött időszakban, utolsó fázis, vakcina aktív, harmadik szakaszon, többi ország, harmadik fázis, vakcina széleskörű, jogállamisági feltételekkel, uniós költségvetés,
© 2013 TVN.HU Kft.