Belépés
Európai Számvevőszék: javítani kell a civil szervezeteknek juttatott támogatás átláthatóságát
... az Európai Bizottság civil szervezetként sorolja be a szervezeteket. Véleményük szerint az uniós bizottság nem kezeli eléggé átláthatóan az uniós források civil szervezetek általi felhasználását.
Megállapították, amíg a civilek által irányított kezdeményezések kiválasztása általában átlátható módon történik, a különféle bizottsági főosztályok nem kezelik egységesen a harmadik...
2018-12-18 12:41:45
ÁSZ: a Momentum és a Párbeszéd nem volt közreműködő az ellenőrzés során
... ellenőrzésével kapcsolatos hivatalos értesítéseket. "Továbbá ellentétben a cikkben tett állítással a Momentum nem bocsátott az ÁSZ rendelkezésére semmilyen a kampánypénzek szabályszerű felhasználását igazoló bizonyítékot, szerződéseket, számlákat, bizonylatokat".
A számvevőszék tájékoztatása szerint az idei országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése folyamatban van,...
2018-12-14 12:52:29
Krónika 12. rész (vitanap az éghajlatváltozásról, napirend után)
... olyan klimatikus viszonyokat vetítenek elő, amelyek hárommillió évvel ezelőtt voltak jellemzőek a Földön. Ezért fontosnak nevezte az alkalmazkodást és az erőforrások fenntartható felhasználását. Hangsúlyozta: a fenntarthatóság olyan értékválasztás, amely takarékosságra, hatékony energia- és nyersanyag-felhasználásra serkent.
Megjegyezte: az ellenzéknek a mai parlamenti ülésen...
2018-12-12 17:12:26
Szennyezett, gluténmentes zabot tartalmazó termékeket vont ki a forgalomból a Nébih
... budapesti és egy székesfehérvári gyártóüzembe került az alapanyagokból. Az előállítók (Hunorganic Kft. és a Flair Mojito Kft.) az ellenőrzés után felfüggesztették a kifogásolt termékek felhasználását és saját hatáskörben megtették a szükséges lépéseket a termékek kivonására és visszahívására.
A Hunorganic Kft. a https://hunorganic.com/ oldalon Termékvisszahívás - zabpehely, z...
2018-12-04 17:31:57
DK: szabályozni kell az új technológiák segítségével felhalmozott adatok felhasználását
...
A Demokratikus Koalíció elnöke az Új Köztársaság Alapítvány "Politika és közélet a Big Data korában" című rendezvényén hangsúlyozta, hogy 2002-höz képest hetvenszeresére nőtt az egy évben keletkező adatmennyiség, az információk több mint 98 százaléka digitálisan elérhető.
A politikus azt mondta, olyan új utak nyíltak meg, amelyek segítségével jobban megismerhetjük magunk...
2018-11-30 15:41:34
Mit jelentenek a számok a PET palackok alján?
... egészségügyi riasztás azonban már vitatott. Ez alapján pedig mindjárt indokolatlan például a szövegben használt "egyértelműen veszélyes" jelző.

A műanyagpalackok felhasználását és egészségügyi hatásait illetően különböző kutatások ismertek, de még ennél is több szóbeszéd, tévhit, legenda kering a témában. A Hoax-Slayer két idehaza is ismert figyelmeztetést is idéz...
2018-11-29 19:32:26
Parragh László: a kamara az adózás egyszerűsítését indítványozta a versenyképességi javaslatban
... még inkább könnyítenék az adózás folyamatát.
Elmondta: az adózás feltételeinek egyszerűsítése mellett a javaslatban a digitális tudás adminisztrációban történő erőteljesebb felhasználását szorgalmazza a kamara. A Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatcsomagja, amely a gazdaság versenyképességének javítása érdekében jött létre a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatott...
2018-11-28 12:31:32
ÁSZ: hibák a szlovén nemzetiségi önkormányzat és egyik intézményének gazdálkodásában
... gazdálkodását, belső kontrollrendszerének kialakítását és működését, az államháztartásból nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználását 2015-ben ellenőrizték.
A jelentésben megfogalmazott javaslatokra az Országos Szlovén Önkormányzat az intézkedési tervében 12 feladatot határozott meg, amelyből kilencet határid...
2018-11-28 12:11:32
Illegális bevándorlás - Halász: Brüsszel önti az uniós állampolgárok pénzét a migránskártyákra
... a válaszokat az Európai Bizottság elnökétől, hogy ...
2018-11-24 13:01:28
HungaroControl: sürgős szükség van a drónok szabályozásra
... bevétele származhat az iparágnak.
Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a drónok felhasználását a kormány kiemelten kezeli, mivel a honvédség és a rendőrség mellett olyan magyar vállalatok is érdeklődnek a technológia iránt, mint a Magyar Posta.
Hangsúlyozta: a jövő azoké az egy...
2018-11-22 15:49:36
1 2 3 ...............................99 100 ................149 150 ................197 198 199 
Címkék: Európai Számvevőszék, Parragh László, Európai Bizottság, Hunorganic Kft, Flair Mojito Kft, Demokratikus Koalíció, Köztársaság Alapítvány, Nemzeti Versenyképességi Tanács, Országos Szlovén Önkormányzat, Solymár Károly Balázs, Technológiai Minisztérium, Magyar Posta, civil szervezeteknek, ellenőrzés során, adózás egyszerűsítését, versenyképességi javaslatban, szlovén nemzetiségi, uniós állampolgárok, drónok szabályozásra, uniós bizottság, uniós források, civilek által, különféle bizottsági, cikkben tett, kampánypénzek szabályszerű, számvevőszék tájékoztatása, idei országgyűlési, erőforrások fenntartható, fenntarthatóság olyan, székesfehérvári gyártóüzembe, ellenőrzés után, kifogásolt termékek, szükséges lépéseket, termékek kivonására, információk több, szövegben használt, műanyagpalackok felhasználását, adózás folyamatát, adózás feltételeinek, digitális tudás, államháztartásból nyújtott, államháztartásból meghatározott, jelentésben megfogalmazott, intézkedési tervében, drónok felhasználását,
© 2013 TVN.HU Kft.