Belépés
Gyors joghurtos fánk
... tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyósnak találjuk, akkor egy kis lisztet hozzáadhatunk.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, majd a tésztát egy evőkanállal beleszaggatjuk, és három adagban, lassú tűzön kisütjük a fánkokat. (A fánkok első oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.)
Papí...
2018-09-22 23:55:28
Almás levél
... 1 mk almás-pite fűszerkeverék
1 db tojás


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk az almás-pite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egé...
2018-09-17 23:54:08
Lacipecsenye recept
... megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.

3
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak.

4
Amikor a hagymák elkezdenek sü...
2018-09-09 16:41:37
Tejszínes petrezselyem-krémleves
... megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágjuk, a maradékot felaprítjuk.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a krumplit és a petrezselyem levágott, vastag részét, majd alaposan összekeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével,...
2018-09-05 01:05:13
Fűszeres török lencse
... bors


Elkészítés: 1. A lencsét megmossuk, feltesszük főni, kis lángon forraljuk 10 percig. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.

2. Egy lábasban az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát a fokhagymával, a korianderrel, a zsályával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és 5 perceg pároljuk kevergetve.

3. Ezután hozz...
2018-08-27 00:58:44
Sajtos kijevi csirkegolyó
... átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek) felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

...
2018-07-26 00:36:46
Cukkini zöldséges töltelékkel
... Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila újhagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoric...
2018-07-22 01:06:37
Magyaros burgonyaleves
... megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

Elkészítés: A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felf...
2018-07-16 23:47:58
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... tejföl


Elkészítés

A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül...
2018-07-05 23:44:36
Magyaros krumplileves kolbásszal
... 1 ek étkezési keményítő
2 db babérlevél
1 tk őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórju...
2018-06-30 23:46:31
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: keverőtálba tesszük, mélyebb lábasban, evőkanállal beleszaggatjuk, fánkok első, másik oldalát, almát meghámozzuk, mézet felhevítjük, felkockázott almát, almás-pite fűszerkeverékkel, vaníliás cukorral, reszelt fokhagymát, páccal bekenjük, zsírt felhevítjük, hagymák elkezdenek, vöröshagymát megpucoljuk, petrezselyemzöld vastag, maradékot felaprítjuk, olajat felhevítjük, apróra vágott, petrezselyem levágott, lencsét megmossuk, szokásos módon, kisebb edénybe, golyók úszni, mélyedésben összegyűlt, árpagyöngyöt enyhén, serpenyőben felhevítjük, vékonyra felszeletelt, apróra felvágott, paprikát megmossuk, kolbász héját, margarint lábasban, hozzávalókat megtisztítjuk, zöldséget karikára, zeller gumót, hagymát apró, gombát vastagabb, csipet sóval, apró kockákra, felkarikázott kolbászt, petrezselyemzöld, zöldségalaplével, fűszerkeverékkel, pirospaprikával, egyenletesebben, megdinszteljük, beleszaggatjuk, ételízesítővel, hússzeleteket, összekeverjük, burgonyaleves, felkarikázott, megtisztítjuk, hozzáadhatunk,
© 2013 TVN.HU Kft.