Belépés
Erdélyi Magyarok Könyvesháza: CSABA KIRÁLYFI
... világtalan embernek kezébe adták a kardot s az a hetedik penderítés után kezéből kiejté ... S ím, halljatok csodát! - a kard nem esett a földre. Hirtelen rettentő forgószél kerekedett, felkapta a kardot, vitte, repítette nyugat felé s egyszerre csak eltűnt:
égbe szállott, földre hullott, emberi szem azt nem láthatá.
- Lám, - mondja Atilla, - Isten is azt akarja, hogy ny...
2023-01-26 20:30:52
Andersen Hókirálynő c. meséje és filmváltozata
... ország területe, s hány lakosa van. A Hókirálynő csak nézte és mosolygott. Kaynak egyszerre úgy rémlett, hogy nagyon keveset tud, s fölnézett a végtelen, magas égre. A Hókirálynő akkor felkapta és vitte, röpítette a nagy, fekete felhők közé. Vihar zúgott-tombolt körülöttük, úgy zengett, mintha régi-régi dalokat énekelt volna. Erdők és tavak, tengerek és szárazföldek fölött repülte...
2022-12-21 15:00:48
A plüsmaci...
... és nagyon szomorúan. Hirtelen lépéseket hallott a háta mögött, de már ez sem érdekelte.
Egy kislány sétált arra, aki észrevette.
- Nahát egy plüssmackó!

A kislány felkapta, és magához ölelte. Mosható hallotta a kislány szívének a dobogását, és akkor már tudta, hogy megtalálta az élet értelmét.

Az életben az a legfontosabb, hogy tartozzunk valahov...
2022-09-29 18:54:43
Ha hiszel benne
... Szellő jobb eleje csupa vér,de ahogy néztem nem az ű véri, hanem valami másé!!! Ne táccsa mán a száját, ébressze az urat, mer baj van , ha mondom!
Mari asszonynak se kellett több , felkapta a szoknya szélit s rohant fel a millió lépcsőn, de mire felért már az úr kint állott az ajtóban, s a zekét rángatta épp magára, s kiabált kifele.
- Gyorsan gyere Pali fiam mondjad mi ...
2021-08-22 15:46:37
Árva vára
... rabhoz, karon ragadva kivezette az éjszakába. Mi lesz? Vesztőhelyre viszik? Vagy még borzasztóbb börtön nyirkos falai között lészen éhes patkányoknak martaléka? A vár alá érve a szörny felkapta a remegő főpapot, szekérre ültette és elindultak. Hajnalban a rab egy kolostorban találta magát, ahol azt mondták neki, hogy Galíciában van, ne féljen, nem lesz többé baja.

A meg...
2021-06-17 22:00:22
Tilda néni, a napközis tanítónő,
... elhanyagolt. Miért is? Hiszen valamikor annyira szerették egymást. Ma már alig váltanak egy-egy szót. Mindketten csak gürcölnek-egy szem gyerekükért. Megszólalt az iskola csengője. Amikor felkapta a kabátját, átvillant rajta: Istenem, mi lenne, ha én is hátrafelé mennék haza? Pillanatig elmerengett. De régen mondta ki ezt a szót: Istenem! És kimondta:
- Istenem, csak sikerüln...
2021-01-15 15:58:24
A pápát is cenzúrázzák, ha az abortuszról beszél?
...,,Elég, ha a Pápa csak megemlíti az abortuszt, már nem lesz jó a sajtója. Sőt, a sajtó szisztematikusan mellőzi a Pápa szavait" - írja a Vatikán-szakértő újságíró, Sandro Magister a L'Espresso c. hetilapban vezetett blogjában.
Elég, ha a Pápa csak megemlíti az abortuszt, már nem lesz jó a sajtója. Sőt, a sajtó szisztematikusan mellőzi a Pápa szavait̶...
2021-01-04 21:23:42
Újabb epizód szomszédom életéből
... is,
láttam az egészet.

Útközben csak káromkodott,
a szenteket szidta,
...
2020-12-09 10:27:33
Tisza Kata tollából
... történt meg. Pedig aztán olvastam genderista irodalmat is dögivel: mégsem gerjedtem nőre. Itt vesződtem a férfiakkal, és nyilvánvalóan ők is pocsékba vesződték magukat velem. Most azonban felkaptam a fejemet erre a mesekönyvre. Gondoltam magamban, ha az a sok-sok pszichológiai elmélet és gyakorlat, ami eddig még nem nagyon volt képes csak úgy elcsinálni zsigeri vonzalmakat, és kog...
2020-11-17 19:56:41
Ősi ritmus
Ősi ritmus

Leszökkent a fáról egy megsárgult levél,
újjászületést és új élményeket remélt.
Felkapta a szél és sodorta tovább,
nem tudta, nincs nála ostobább.
Eljön majd a tél, a nagy idegen,
kinek ölében reszket reménytelen.
Fagyott járdaszélen dideregve várja,
hogy az anyai szív az ölébe zárja.
Jön majd új tavasz és forró napsütés...
2020-10-13 21:09:01
1 2 3 .....................128 129 ..........192 193 ..........255 256 257 
Címkék: Erdélyi Magyarok Könyvesháza, CSABA KIRÁLYFI, Andersen Hókirálynő, Tisza Kata, Sandro Magister, napközis tanítónő, abortuszról beszél, háta mögött, kislány sétált, kislány felkapta, kislány szívének, élet értelmét, szoknya szélit, millió lépcsőn, zekét rángatta, szörny felkapta, remegő főpapot, kolostorban találta, iskola csengője, sajtó szisztematikusan, szenteket szidta, fejemet erre, megsárgult levél, nagy idegen, anyai szív, ölébe zárja, szisztematikusan, filmváltozata, pszichológiai, újjászületést, nyilvánvalóan, szárazföldek, legfontosabb, patkányoknak, vesztőhelyre, könyvesháza, kolostorban, borzasztóbb, vonzalmakat, abortuszról, elhanyagolt, cenzúrázzák, káromkodott, elmerengett, gyerekükért, mesekönyvre, járdaszélen, reménytelen, világtalan, észrevette, galíciában, hetilapban, pillanatig, plüssmackó, megszólalt, férfiakkal, megtalálta, mosolygott, mindketten, körülöttük, hókirálynő, kerekedett, asszonynak, elcsinálni, leszökkent, élményeket, megsárgult, szomszédom, tartozzunk, penderítés, elindultak,
© 2013 TVN.HU Kft.