Belépés
Sajtos karfiolleves
... szedjük és forró tejes-sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a karfiolt egy tányérra és hűlni hagyjuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget azonban egészben hagyjuk.
3. Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, és néhány percig folyamatosan kevergetve megpirítjuk. (Nagyon jó illa...
2018-10-22 16:09:00
Majonézes “mindent bele” saláta
... lekapcsolható oldalú sütőformába simít...
2018-10-20 00:14:49
Zöldséges húsgombócleves
... 1 ek olívaolaj
2 db tojás
3 ek liszt
1 ek rozsliszt
1 dl káposztalé


Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, a póréhagymát, sózzuk és elkezdjük dinsztelni, megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadju...
2018-09-27 00:56:20
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradi...
2018-09-17 23:54:49
Rumos szilvakrémleves
... szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy ...
2018-09-11 21:09:01
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... vágjuk és egy éjszakán át 1dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, majd egyik oldalát lisztbe mártjuk és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 3 szelet májat és 3 szelet almát számítunk személyenként. A szőlőszemeket félbevágjuk, a magokat eltá...
2018-09-09 16:38:07
Füstölt húsos quiche karfiollal
... tojással. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított pórét felkarikázzuk, a füstölt húst felkockázzuk, majd együtt megpirítjuk a felforrósított olajon.
Kivajazunk egy lepényformát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Ráhelyezünk al...
2018-09-01 23:51:59
Fésűs karaj
... Az olajat egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a fokhagymakrémet, és alaposan összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a karajt.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, és meglocsoljuk a maradék p...
2018-08-29 00:47:50
Rozmaringos tőkehalfilé párolt rizzsel és zöldséggel
... fej brokkoli
olívaolaj

bors
2 ág rozmaring
2-3 szelet citromkarika

Elkészítés

A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.
A párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, ...
2018-08-21 00:58:13
Kolbászos tészta
... kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük.
A sült kolbászokat felkarikázzuk, és a paradicsomos mártásba forgatjuk. Végül a tésztára halmozzuk. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá némi reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

...
2018-08-13 23:44:53
1 2 3 ..................114 115 .........172 173 .........228 229 230 
Címkék: többi zöldséget, sárgarépát felkarikázzuk, lábasban kevés, zöldségeket megpucoljuk, fazékban olajat, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, szilvát megmossuk, nagy fazékba, szilvához adjuk, pácból kivéve, zsiradékban pirosra, almát rétegezve, szőlőszemeket félbevágjuk, magokat eltá, hűtőbe tesszük, megtisztított karfiolt, megtisztított pórét, füstölt húst, felforrósított olajon, tésztát kinyújtjuk, formába simítjuk, tálkába öntjük, kolbászt vékonyan, vágatokba tesszük, kötözőzsineggel szorosan, magasabb falú, kötözött karajt, répát megtisztítjuk, cukkinit felkarikázzuk, brokkolit rózsáira, párolóedény aljába, fölé helyezett, bögrényi rizst, tésztát forrásban, csomagolásán megadott, tálba tesszük, sült kolbászokat, paradicsomos mártásba, tésztára halmozzuk, szalonnacsíkokat, szilvakrémleves, citromkarikákat, fokhagymakrémet, megfonnyasztjuk, kötözőzsineggel, húsgombócleves, felforrósított, lecsepegtetjük, zellerszárakat, felforrósítunk, szűrőkanállal, felkarikázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.