Belépés
Virsli egytál
Hozzávalók: virsli, hagyma, füstölt szalonna, fűszerek, olaj, tejföl, sajt.
A virslit kb 0,5 cm-es szeletekre vágom és bele borítom egy tepsibe. Hagymát (minél több, annál finomabb), félkarikás szeletekre vágom, és megpárolom. Mikor már majdnem jó, akkor hozzá adom a kockázott füstölt szalonnát (a húsossal finomabb). Ha ez is megpárolódott, és picit talán le is sült, akkor meg...
2015-11-16 14:36:48
Lecsó
Forrás: Fűszerkeverék_nlcaffe
......
A klasszikus és leggyakrabban készített változat szerint:
1 rész hagyma
1 vagy 2 rész paradicsom
4 rész paprika
Én ezzel nem is vitatkoznék, az mondjuk más kérdés, hogy személy szerint úgy szeretem, ha nagyon paradicsomos, de ezz...
2015-08-05 20:09:53
szeretettel
...
Flóra végigsétált a szobán. Aztán vissza. Amikor elhaladt acsillár alatt, oda is, vissza is, szemüvegén megbicsaklott a fény.Odakint hirtelen elhallgatott a szél. A csöndben gúnyosan,sunyi-sápadt lobogással dorombolt a láng a gázkandalló áttetszősárga üvege mögött.Flóra megkerülte az asztalt,...
2011-11-23 19:24:09
x
... Hozzávalók:1 kg burgonya(nem szétfövő fajta)
20 dkg sajt
2 dl tej
1 db tojás
10 dkg vaj
bors
delikát
Elkészítés:A krumplit meghámozzuk, és szép vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tejből, tojásból és fűszerekből egy mártást kavarunk. Egy kivajazott tepsi aljára krumpliszeleteket teszünk, majd befedjük sajttal, és...
2011-03-10 19:56:45
Káposztás sertésborda
... szalonnát, majd a zsírjában megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk piros­paprikával, megsózzuk, és ke­vés vízzel azonnal felöntjük. Rátesszük az ujjnyi csíkokra vágo...
2011-01-14 23:47:27
Finomságok
... liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.

A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a húst, hagymát, sót, delikátot, majorannát, borsot, amíg el nem fogy. Utána ráteszem a burgonyát, és felöntöm annyi fehér száraz borral, ami teljesen ...
2010-04-23 06:41:32
finomságok
... 1,5 liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.
A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a húst, hagymát, sót, delikátot, majorannát, borsot, amíg el nem fogy. Utána ráteszem a burgonyát, és felöntöm annyi fehér száraz borral, ami teljesen el...
2010-02-15 17:05:58
A fekete város 12.fejezet

MIKSZÁTH KÁLMÁN

A FEKETE VÁROS

TIZENKETTEDIK FEJEZET
NYUGTALAN ESZTENDŐK

Nyugtalan, rossz évek következtek nemcsak Lőcse városára, de az egész szkítiai nemzetre - mint az akkori krónikás megjegyzi. Hanem iszen csak ki kell őket állni...
2010-01-25 14:43:54
bugaci batyú!
Bugaci batyu

Tészta:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1/3 friss élesztő
A tészta elkészítése, kelesztése után három cipót csináljunk, szögletesre nyújtás után egy lapot négyfelé vágjunk, így lesz 12 db batyu. A tetejét vizezett tojá...
2009-09-27 14:23:21
Konyhai kiegészítő műveletek
Válogatás: Kiválogatjuk az adott étel elkészítéséhez legmegfelelőbb nyersanyagot, illetve kiválogatjuk az ételkészítésre alkalmatlan nyersanyagokat, szennyeződéseket, szennyezett anyagokat.

Tisztítás: A válogatott nyersanyagokról száraz, nedves, vagy mechanikai úton eltávolítjuk az ételkészítéshez szükségtelen részeket, szennyezodéseket.

Dara...
2009-03-30 14:34:33
1 2 
Címkék: MIKSZÁTH KÁLMÁN, FEKETE VÁROS, TIZENKETTEDIK FEJEZET, NYUGTALAN ESZTENDŐK, fekete város, kockázott füstölt, húsossal finomabb, csöndben gúnyosan, gázkandalló áttetsz&#245, krumplit meghámozzuk, sajtot vékony, mártást kavarunk, kivajazott tepsi, zsírjában megpirítjuk, finomra vágott, ujjnyi csíkokra, kacsát feldarabolom, burgonyát meghámozom, vöröshagymát felkarikázom, egész szkítiai, akkori krónikás, tészta elkészítése, lapot négyfelé, tetejét vizezett, adott étel, ételkészítésre alkalmatlan, válogatott nyersanyagokról, ételkészítéshez szükségtelen, szennyezodéseket, ételkészítéshez, nyersanyagokról, ételkészítésre, elkészítéséhez, nyersanyagokat, megpárolódott, tizenkettedik, fuszereslelek, megbicsaklott, felkarikázzuk, leggyakrabban, fűszerkeverék, szükségtelen, paradicsomos, vöröshagymát, felkarikázom, feldarabolom, eltávolítjuk, kiválogatjuk, scenpdijrzxs, nyersanyagot, elhallgatott, alkalmatlan, legmegfelel, következtek, szeretettel, szeleteljük, sertésborda, vitatkoznék, fűszerekből, elkészítése,
© 2013 TVN.HU Kft.