Belépés
Húsvét - Online tartalmakkal jelentkeznek a kecskeméti kulturális intézmények
... játssza el egy ölbe vehető kis forgó színpadon, aprócska titiri bábokkal.
A bábszínház meseíró pályázatot is hirdet. A legkülönlegesebb történetekből a Ciróka Bábszínház színészei bábelőadást készítenek, amelynek online bemutatóját május 31-én, gyermeknapon tartják majd.
A kecskeméti Ráday Múzeum a veszélyhelyzet első napjaiban elindította #házimuzi sorozatát a Facebook...
2020-04-09 15:52:38
Koronavírus - Bábelőadások láthatók szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján
...
A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint Ellinger Edina igazgatót idézik, kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzék az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várják a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színhá...
2020-03-19 15:22:43
Három bábszínházi bemutató a Manna Matiné sorozatban a B32-ben
...
Az Új bábszínház Újbudán programsorozat keretében minden hónap második vasárnapján egy gyerek és egy felnőtt bábelőadás várja a közönséget a B32-ben. A Manna Matiné harmadik évadában ismét független bábszínházi alkotók kaptak lehetőséget, a szezon második felében három bemutatót is tartalmaz a sorozat - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az évad els...
2019-12-03 07:41:01
Rózsás programokat kínál péntektől a Fővárosi Állatkert
... rózsafajta-bemutatója mellett a Rózsaünnep állatos programjain az érdeklődők a rózsás gödényeket, a rózsakakadukat és a rózsás flamingókat ismerhetik meg közelebbről.
A hétvégén naponta két-két bábelőadást tekinthet meg a közönség, vasárnap délben pedig a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület ad nosztalgikus koncertet a Főkapu térnél.
A látogatók felkereshetik a nemrégi...
2018-06-08 13:06:27
Rózsaünnep lesz a Fővárosi Állatkertben
... rózsakakadukat, illetve a rózsás flamingókat ismerheti meg közelebbről.
A változatos programkínálatot pénteken népművészeti bemutató és utcaszínház, szombaton és vasárnap pedig napi két-két bábelőadás teszi teljessé, sőt vasárnap délben a Főkapu térnél egy nosztalgikus koncertre is sor kerül a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület jóvoltából.
A kertben a Rózsaünnep progr...
2018-06-07 07:51:10
Ma kezdődik a Deszka fesztivál Debrecenben
... Gördeszka program keretében az idén nyolc előadással találkozhatnak a nézők, közülük egy osztálytermi nevelési profillal készült (Peter), egy pedig felnőttek számára is élményt nyújtó bábelőadás (Gimesi Dóra: Az időnk rövid története).
Az elmúlt évek során a szakmai beszélgetések váltak a Deszka fesztivál "lelkévé": az úgy nevezett "házi bölcsek" vezetésével kapnak komoly sza...
2017-03-27 07:04:41
Népmese-konferenciát tartanak Nyíregyházán és Beregszászon
... mesedélutánt és mesemondó versenyt tartanak.
Pénteken a kárpátaljai város a II. Rákóczi Ferenc Főiskoláján felavatják a mese-kutat, bemutatkoznak a mesemondó verseny győztesei, lesz bábelőadás és az érdeklődők megismerkedhetnek a térség élőszájhagyomány útján terjedő népmeséivel is.
A magyar népmese napját Benedek Elek születésének évfordulóján, szeptember 30-án ünneplik...
2016-09-29 11:41:48
A kolozsvári Váróterem Projekt mutatkozik be a Bethlen Téri Színházban
... kezdtek közös munkába, majd további frissen végzett színészek és más színházi szakemberek kerültek a csapatba. Repertoárjukban a felnőtteknek szóló produkciók mellett gyermekeknek szóló bábelőadások szerepelnek. A fiatalokból álló csapat nyitott a kísérletezésre, beleértve az improvizáción alapuló munkát, a szövegek fel- és átdolgozását, valamint a társadalmi érzékenységű témák sz...
2016-01-13 17:25:52
Augusztus 20. - Pósa bácsi meséi elevenednek meg a szentendrei skanzenben
... történeteibe a skanzen észak-magyarországi falu tájegységének portáin "kukkanthatnak be" az érdeklődők az ünnepen. A nemesradnóti lakóházban délelőtt 10 órától mesét mondanak a gyerekeknek, és bábelőadás, valamint mesejáték is szórakoztatja majd a közönséget - ismertette a sajtóreferens.
A hamar híressé vált egykori gyermeklap, Az én újságom A gyermekújságok fejlődése napjain...
2014-08-19 16:44:45
Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, tűzugrás, bábelőadás Kaposváron
...
A múzeumban katonai gépjárműveket mutatnak be, valamint félóránként tárlatvezetést tartanak, melyen Somogy néprajzával, természeti és megmentett örökségekkel, Somogy megye földjéből előkerült kincsekkel és Rippl-Rónai Ödön gyűjteményével ismerkedhetnek meg a látogatók. A gyerekek kora estig néprajzi foglalkozásokon vehetnek részt és bepillanthatnak a restaurátorok munkájába i...
2014-06-17 11:12:22
1 2 3 
Címkék: Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján, Manna Matiné, Fővárosi Állatkert, Fővárosi Állatkertben, Váróterem Projekt, Bethlen Téri Színházban, Ciróka Bábszínház, Ráday Múzeum, Mint Ellinger Edina, Kerületi Fúvószenekari Egyesület, Gimesi Dóra, Rákóczi Ferenc Főiskoláján, Benedek Elek, Rippl-Rónai Ödön, kecskeméti kulturális, kolozsvári Váróterem, szentendrei skanzenben, ölbe vehető, bábszínház meseíró, legkülönlegesebb történetekből, kecskeméti Ráday, veszélyhelyzet első, sorozatot március, bábszínházi világnap, színház MTI-hez, gyerekeket várják, felnőtt bábelőadás, szezon második, szervezők MTI-hez, rózsás gödényeket, rózsás flamingókat, hétvégén naponta, látogatók felkereshetik, változatos programkínálatot, nosztalgikus koncertre, idén nyolc, osztálytermi nevelési, pedig felnőttek, időnk rövid, elmúlt évek, szakmai beszélgetések, kárpátaljai város, mesemondó verseny, érdeklődők megismerkedhetnek, térség élőszájhagyomány, magyar népmese, felnőtteknek szóló, fiatalokból álló, improvizáción alapuló,
© 2013 TVN.HU Kft.