Belépés
PM: a foglalkoztatás és a felnőttképzés fejlesztéséről tárgyalt a versenyképességi tanács
... továbbra is nagy súlyt fektetnek arra, hogy a korábbi tapasztalatokat figyelembe véve, a térségi viszonyokhoz igazítva alakítsák át a munkahelykeresés intézményi rendszerét, valamint a felnőttképzést" - fogalmazott a tárcavezető.
Az ülésen elhangzott az is, ilyen a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályainak 2018 óta tartó átalakítása, amely legfontosabb eleme a vállalatköz...
2020-07-07 12:32:05
ITM: a gazdaság sikeréhez szükséges az exportkereslet és a versenyképes kínálat
... társfinanszírozási programok előkészítésénél az életszerűség, a rugalmasság és az ügyfélbarát jelleg elvet követik, fő terület a gazdaságfejlesztés, az innováció, a foglalkoztatás és felnőttképzés, a szakképzés és felnőttoktatás, a turizmus lesz.
Szepesi Balázs kitért arra, hogy uniós kötvénykibocsátás is szerepel a tervezett pénzügyi lehetőségek között, erről is folynak az e...
2020-06-24 13:41:54
Isten ujja – Cserháti Ferenc püspök a világjárványról
... bennünket, hogy a járvány elmúltával is éljünk majd ezzel a lehetőséggel. De elsősorban nem a misék közvetítésére gondolok, sokkal inkább a családi- és bibliakörök megszervezésére vagy a felnőttképzésre. Sok leleményes papunknak van már számos nagyon jó kezdeményezése.

-A járványhelyzet tapasztalatai alapján sokan vontak le gazdasági vagy politikai következtetéseket. A...
2020-06-20 13:24:26
ITM: Magyar Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal új vezetője
... több mint egy évtizede dolgozik az oktatásirányítás területén. A tapasztalt sz...
2020-06-11 13:52:33
Krónika 8. rész (költségvetés)
... 40 szakképzési centrum működik, a 2019-2020-as tanévben az ott tanulók száma meghaladta a kétszázezer főt, a jövőben pedig további növekedés várható.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal támogatási előirányzata 1,9 milliárd, tervezett bevétele pedig 311 millió forint - mondta a képviselő.
A szakképzési hozzájárulásból befolyó bevétel jövőre a tervek szerint 1...
2020-06-10 18:23:09
Krónika 3. rész (költségvetés, vezérszónokok)
... szociális minimumot biztosítana. A családi házakat újítanák meg a szállodák helyett, bérlakásprogramot indítanának fürdőfejlesztések helyett - mondta Tóth Bertalan.
Az oktatás, a felnőttképzés, a felsőoktatás megújítását is szorgalmazta. Kérte: vonják vissza a szeptemberben bevezetni tervezett Nemzeti alaptantervet, például azért, mert semmit nem tartalmaz a járvány alatti on...
2020-06-10 13:02:05
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
... támogatásaiból, ha vezető tisztségviselőjük egyben polgármester is.
Emellett, a "civil információs centrumok" elnevezést "civil közösségi szolgáltató központokra" módosítják.

A felnőttképzés az eddiginél jobban idomulhat a munkaerőpiac igényéhez

A felnőttképzési adatok naprakész ismeretét, a képzések és a munkaerőpiaci igények közötti nagyobb összhang me...
2020-06-03 11:21:51
ITM: 80 milliárd forintos munkahelyteremtő bértámogatási program indul
... 77 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, a múlt héten a kkv-nak meghirdetett high-tech és zöld pályázati konstrukció csaknem 60 ezer dolgozó munkahelyének megőrzéséhez járul hozzá, a felnőttképzési programra egy hét alatt mintegy 40 ezren jelentkeztek. A különböző adó- és járulékkedvezmények 210 ezer munkavállalónak segítenek. A közfoglalkoztatásban 85 ezren vesznek részt, a keret 1...
2020-05-18 13:42:05
Schanda: rendben, biztonságban zajlottak a szakmai érettségik országszerte
... a tanulók, az írásbelik pedig május 25-én kezdődnek. Szóbelik most a szakképzésben sem lesznek. Az államtitkár kifejtette: mind az egyes intézmények, mind a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal jól áll az ezekre való felkészüléssel. A tételek csomagolása megtörtént, most a futároknak készítik elő, hogy május 19-től át tudják venni azokat - mondta.
Hozzátette: termés...
2020-05-14 17:43:48
Koronavírus - ITM: 15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai oktatásra
... helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket, annak érdekében, hogy a XXI. században akár a "jég hátán" is megéljenek.
A május 25-én induló ingyenes felnőttképzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni - tette hozzá.
György László kifejtette: az intenzív képzést befejező vállalkozók például képes...
2020-05-12 21:42:49
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: Cserháti Ferenc, Magyar Zita, Nemzeti Szakképzési, Felnőttképzési Hivatal, Szepesi Balázs, Tóth Bertalan, György László, felnőttképzés fejlesztéséről, versenyképességi tanács, gazdaság sikeréhez, versenyképes kínálat, szakmai érettségik, ingyenes informatikai, korábbi tapasztalatokat, térségi viszonyokhoz, munkahelykeresés intézményi, ülésen elhangzott, kormányhivatalok foglalkoztatási, ügyfélbarát jelleg, turizmus lesz, tervezett pénzügyi, járvány elmúltával, misék közvetítésére, évtizede dolgozik, oktatásirányítás területén, 2019-2020-as tanévben, jövőben pedig, szakképzési hozzájárulásból, tervek szerint, családi házakat, szállodák helyett, felsőoktatás megújítását, szeptemberben bevezetni, járvány alatti, eddiginél jobban, munkaerőpiac igényéhez, felnőttképzési adatok, munkaerőpiaci igények, múlt héten, kkv-nak meghirdetett, felnőttképzési programra, különböző adó-, írásbelik pedig, államtitkár kifejtette, egyes intézmények, ezekre való, tételek csomagolása, futároknak készítik,
© 2013 TVN.HU Kft.