|
|
|
... krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A kihűlt sütemény tetejét csokimázzal bevonjuk, amelyhez a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk.
Vajdasági recept. Olcsó, praktikus, nagyon finom. A krémtől a lapok elég gyorsan megpuhulnak, és egyáltalán nem lesz száraz. Finom, puha. A recept címe f... |
2021-05-23 18:39:48 |
|
|
|
|
|
|
... és 12,5 dkg Rama margarint adunk hozzá, és a másik pudingporral is így járunk el./
Összeállítás: mákos lap, krém fele, babapiskóta, kr... |
|
2021-05-18 18:40:00 |
|
|
|
|
|
|
... tk cukor
A töltelékhez:
3 dl tejföl
30 dkg (trappista) sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megsz... |
2021-05-18 11:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
Gőzfürdőn a sárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügye... |
|
2021-05-01 18:25:15 |
|
|
|
|
|
|
... kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz
6 dkg vaj
1 tk olaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna össze... |
|
2021-04-01 20:15:42 |
|
|
|
|
|
|
... mascarpone sajtot, és minden adag után jó alaposan eldolgozzuk.
Csokoládés-mogyorós krém:
A habtejszínt edénybe tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és gőz fölött felolvasztjuk. Süteményes lapáttal addig kevergetjük, amíg a csokoládé el nem olvad, majd a krém el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, majd félretesszük hűlni, közben néha-néha megkeverjük.
... |
2021-02-08 17:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... pudingkrémhez)
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor (a vajas krémhez)
3 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
A tésztához a mézet felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni.
A lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával, majd a zsírt elmorzsoljuk benne.
Kis fészket csinálunk, a tojást, tejet, és a kihűlt mézet ... |
2020-12-07 14:48:09 |
|
|
|
|
|
|
... többi hozzávalóval, apró diónyi gombócokat formálunk.
Egy sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és egy kis időre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
Közben gőz felett felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét az olajjal együtt (célszerű minél kisebb edényt használni).
A dermedt golyókba fogpiszkálót szúrunk, és az olvadt csokiba mártjuk úgy, hogy befedje, maj... |
2020-12-07 10:47:07 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
25 g vaj
Elkészítés
A pulykához
A kenyeret kockára vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és beledobjuk a zsályaleveleket. 2-3 percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a kenyérkockákhoz.
A ... |
2020-12-07 10:12:01 |
|
|
|
|
|
|
... lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.
A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.
... |
2019-12-08 09:33:31 |
|
|
|
|