|
|
|
... darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma szeletre vágjuk. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A szeleteket egymás mellé állítgatjuk benne. Olvasztott margarinnal meg... |
2011-02-10 01:35:04 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítése:
1. Lábosban felmelegítjük a fagyasztott spenótot, és sózzuk. Amikor kezd olvadni, rátesszük az 1-2 gerezd préselt fokhagymát.
2. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és felöntjük a langyos tejjel, majd kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük. Állandó... |
|
2011-02-09 11:20:39 |
|
|
|
|
|
|
... narancsot alaposan megmossuk, egyik felének a héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A kókusztejet egy edénybe öntjük és felmelegítjük. Hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládékat és felolvasztjuk.
A csokis masszába belekeverjük a narancshéjat és a vaníliát, majd felöntjük a tejjel és a 2 evőkanálnyi narancslével. Közepes lángon melegítjük, de ne forraljuk fel.
... |
2011-02-08 22:03:17 |
|
|
|
|
|
|
... felületét. A krémhez beáztatjuk a zselatint 1 dl hideg vízbe, a túrót áttörjük. A tojássárgákat gőz felett habosra keverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, majd lehúzzuk a tűzről. Felolvasztjuk a zselatint 3 evőkanál forró krémmel, és a krém egészéhez adjuk, aztán több részletben hozzákeverjük a túrót. A tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrókrémbe. Megkenj... |
|
2011-02-08 16:32:43 |
|
|
|
|
|
|
... kocka
elkészítés
A húst vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölthús kockát.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával fűszerezzük.
Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé ... |
|
2011-02-08 16:19:01 |
|
|
|
|
|
|
... személyre: 10 dkg spenót, pirospaprika, őrölt bors, só, étolaj, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,80 dkg csiperkegomba
2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg finom liszt.
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon.
A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, hogy lá... |
2011-02-07 20:21:55 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál sárfányos szeklice
Elkészítés:
1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.
2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert. Jól lepirítjuk, ha a páncél kipirosodott, akkor felöntjük fehérborral, és visszaforraljuk a felére, hoz... |
2011-02-07 19:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... spenót, pirospaprika, őrölt bors, só, étolaj, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,80 dkg csiperkegomba
2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg finom liszt.
Elkészítése:
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon.
A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, h... |
2011-02-07 18:29:07 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés:
Kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm-es, négyszögletes vagy bármilyen sütőformát. A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd fakanállal simára és fényesre keverjük. A tojást és a cukrot hozzáadjuk, és a csokoládékeverékkel jól eldolgozzuk. Óvatosan belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sárgabarackot és ... |
2011-02-05 16:17:15 |
|
|
|
|