|
|
|
... hideg, elvesztik a ropogósságukat. Jobb őket minél előbb felhasználni
5. Nyers húsok és halak, felolvasztás után
Nem győzzük szajkózni, hogy ha egy húst már felolvasztottunk, akkor már nem szabad visszafagyasztani. Amellett, hogy a felolvasztás és újabb hűtés a baktériumok elszaporodásához vezethet, a hús ízét is befolyásolja. Ugyanez a szabály igaz a felolva... |
2019-02-10 11:11:21 |
|
|
|
|
|
|
... szűrőkanállal edénybe szedjük. Egy fertőtlenített, 5 literes befőttes üvegbe fél kiló csipkebogyót szórunk, és kb. 3 liter langyos vízzel felöntjük, amiben előzőleg 50 deka cukrot felolvasztottunk. Akkor jó, ha a lé kb. 2 ujjnyival az üveg nyaka alatt van. Kistányérral letakarjuk, és 2 hónapig jó szobahőmérsékleten, kb. 22 °C-on tartjuk, - legalább ennyi idő kell hozzá, hogy kifor... |
|
2016-11-20 10:45:32 |
|
|
|
|
|
|
... hűlni.
12 dkg vajat habosra k... |
2012-06-13 20:47:44 |
|
|
|
|
|
|
... fehérjéjét verjük kemény habbá. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Egy fakanállal keverjük hozzá a darált diót és a darált kekszet. A végén adjuk hozzá a csokoládét, amit vízgőzön felolvasztottunk.
Második krém: a tojások sárgáját keverjük a porcukorral habosra. A Rama margarint is keverjük krémesre és keverjük a tojásos krémhez.
Összeállítás: tegyük egy vágódeszkára... |
|
2012-04-13 18:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
18. Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
19. Bevonócsokival leöntjük, amit el... |
|
2011-02-26 11:10:57 |
|
|
|
|
|
|
... hűlni.
12 dkg vajat habosra... |
2011-02-11 14:07:56 |
|
|
|
|
|
|
... kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. ... |
2010-12-18 04:43:53 |
|
|
|
|
|
|
... kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. ... |
2010-12-06 20:10:24 |
|
|
|
|
|
|
... kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. ... |
2010-11-19 20:34:25 |
|
|
|
|
|
|
... krémet.
A krém elkészítése
Veszünk 1 ráma margarint, 15-20 dkg porcukrot, 3 dkg kakaóport, 10 dkg olvasztott csokoládét, amit egy meleg-vizes edényre helyezett tálkában felolvasztottunk. Ezt habosra kikeverjük, majd péppel összekeverjük, melyhez veszünk 3 csapott evőkanál lisztet, kevés cukrot, és 3 dl tejet. Simára elkeverjük, feltesszük a tűzre és besűrítjük. Pé... |
2010-11-05 20:23:05 |
|
|
|
|