Belépés
5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba
... hideg, elvesztik a ropogósságukat. Jobb őket minél előbb felhasználni


5. Nyers húsok és halak, felolvasztás után
Nem győzzük szajkózni, hogy ha egy húst már felolvasztottunk, akkor már nem szabad visszafagyasztani. Amellett, hogy a felolvasztás és újabb hűtés a baktériumok elszaporodásához vezethet, a hús ízét is befolyásolja. Ugyanez a szabály igaz a felolva...
2019-02-10 11:11:21
Néhány CSIPKEBOGYÓBOR recept.
... szűrőkanállal edénybe szedjük. Egy fertőtlenített, 5 literes befőttes üvegbe fél kiló csipkebogyót szórunk, és kb. 3 liter langyos vízzel felöntjük, amiben előzőleg 50 deka cukrot felolvasztottunk. Akkor jó, ha a lé kb. 2 ujjnyival az üveg nyaka alatt van. Kistányérral letakarjuk, és 2 hónapig jó szobahőmérsékleten, kb. 22 °C-on tartjuk, - legalább ennyi idő kell hozzá, hogy kifor...
2016-11-20 10:45:32
Vaníliakrémes kakaós rolád
... hűlni.
12 dkg vajat habosra k...
2012-06-13 20:47:44
Csíkos ostya (horvát) recept
... fehérjéjét verjük kemény habbá. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Egy fakanállal keverjük hozzá a darált diót és a darált kekszet. A végén adjuk hozzá a csokoládét, amit vízgőzön felolvasztottunk.
Második krém: a tojások sárgáját keverjük a porcukorral habosra. A Rama margarint is keverjük krémesre és keverjük a tojásos krémhez.
Összeállítás: tegyük egy vágódeszkára...
2012-04-13 18:30:28
Csokoládés tekercs
... Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
18. Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
19. Bevonócsokival leöntjük, amit el...
2011-02-26 11:10:57
kakaós rolád vanilia krémmel
... hűlni.
12 dkg vajat habosra...
2011-02-11 14:07:56
Kelt diós rétes
... kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. ...
2010-12-18 04:43:53
Kelt diós rétes
... kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. ...
2010-12-06 20:10:24
Kelt diós rétes
... kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. ...
2010-11-19 20:34:25
Diós torta csokoládés krémmel
... krémet.

A krém elkészítése
Veszünk 1 ráma margarint, 15-20 dkg porcukrot, 3 dkg kakaóport, 10 dkg olvasztott csokoládét, amit egy meleg-vizes edényre helyezett tálkában felolvasztottunk. Ezt habosra kikeverjük, majd péppel összekeverjük, melyhez veszünk 3 csapott evőkanál lisztet, kevés cukrot, és 3 dl tejet. Simára elkeverjük, feltesszük a tűzre és besűrítjük. Pé...
2010-11-05 20:23:05
1 2 
Címkék: Néhány CSIPKEBOGYÓBOR, baktériumok elszaporodásához, szabály igaz, üveg nyaka, fakanállal keverjük, darált diót, darált kekszet, végén adjuk, tojások sárgáját, porcukorral habosra, tojásos krémhez, pici krémet, élesztő megkelt, maradék tejjel, cukorral elkevert, krém elkészítése, meleg-vizes edényre, elszaporodásához, felolvasztottunk, bevonócsokival, belemorzsoljuk, csipkebogyóbor, fertőtlenített, ropogósságukat, tojássárgákat, szűrőkanállal, vaníliakrémes, összekeverjük, citromhéjjal, bedagasztjuk, felolvasztás, felhasználni, meglocsoljuk, csipkebogyót, befolyásolja, kistányérral, vágódeszkára, összeállítás, baktériumok, leforrázzuk, fagyasztóba, kialakított, elkészítése, porcukorral, fokozatosan, mélyedésbe, besűrítjük, letakarjuk, fehérjéjét, olvasztott, hozzáadjuk, fakanállal, elkeverjük, kelesztjük, feltesszük, csokoládét, csokoládés, kikeverjük, elvesztik, ízesítjük, letakarva, felöntjük, margarint, helyezett, kakaóport, porcukrot, szajkózni, ujjnyival, legalább, élesztőt, előzőleg,
© 2013 TVN.HU Kft.