Belépés
Most elmondom...
... vágytam hozzád beszélni -
Ó, nem bohón és nem bolondul,
de mélyen, mint harang ha kondul
s ahogy csak férfi tud beszélni.

Kezembe fogtam kezedet
s felpillantottam, - fel a fára,
melynek tar ágán furcsa, árva
levél-sziluett reszketett,
úgy imbolygott fonnyadt -ezüsten,
mint lágy könnycsepp, mely csüng a vékony
pilla szélén, va...
2018-07-14 16:10:07
Téli mesék
... kacskaringós szárú jégvirágok. Hó Kati gombóccal etetett, és jégcukorral kínált. Kemény volt, és alig tudtam lenyelni, de mégis megpróbáltam a barátságunk kedvéért. Nehezen ment és fájt. Felpillantottam. Akkor a tudós doktor bácsi állt mellettem, és rám parancsolt: vegyem be az orvosságot.
Hó Kató mind ritkábban jött látogatóba. Néha napokig elmaradt, és egyszer csak telj...
2018-01-15 20:30:31
Vannak még véletlenek
... ma este Vele is találkozhatom majd a tiszteletemre tartandó partimon. Lementem az étterembe és tíz perc várakozás után, gondolataimba révedésemből egy ismerős hang zökkentett ki. Felpillantottam és egy gyönyörű mosolytól sugárzó zöldeskék szempár tekintett vissza rám. Sam. Meglepődve, de a végén sikeres üzlettel a zsebemben mentem Sam kíséretében este a partimra.
(Ananheim Sh...
2017-11-04 20:44:29
Délután szokatlan gondolatom támadt..
... támadt... a teraszra ülök ki olvasni, annak ellenére, hogy oda sem süt be a nap. Mikor kiértem és felültem a kis szekrényke tetejére megéreztem a nap meleg sugarát az arcomon és felpillantottam az égre. Akkor örömmel vettem tudomásul, hogy egy kis sávban igenis hozzánk is besüt a nap.
Hihetetlenül szívtam magamba a melegséget és mérhetetlen jó kedvre derültem, majd felocsúdva...
2016-12-05 19:38:10
Most elmondom...
... vágytam hozzád beszélni -
Ó, nem bohón és nem bolondul,
de mélyen, mint harang ha kondul
s ahogy csak férfi tud beszélni.


Kezembe fogtam kezedet
s felpillantottam, - fel a fára,
melynek tar ágán furcsa, árva
levél-sziluett reszketett,
úgy imbolygott fonnyadt-ezüsten,
mint lágy könnycsepp, mely csüng a vékony
pilla szélé...
2016-01-13 19:55:35
Metropolitan Múzeum
... önmagát.Tíz évvel ezelőtt Madridban a Pradoban ugyanilyen nehezen találtam meg egy Bruegel képet, már letettem róla, hisz időre kellett visszaérni a csoporthoz, amikor az egyik teremben felpillantottam és ott volt a szemem előtt. Most is így jártunk Zsófival, már-már beletörődtünk, hogy Bruegel nélkül megyünk haza, amikor végre felfedeztük. Megérte a fáradtságot, az augusztusi ara...
2015-10-30 16:51:46
Ádám és Éva a Paradicsomból
... erdőben. - öleltél egészen szorosan magadhoz.
Úgy. Hát nekünk is otthont kell, hogy adj, erdő. - Mit szólsz ehhez? - néztem a sűrű felé.
Csak a fák között vettem észre, mikor felpillantottam, hogy milyen kék ma az ég. Az én színem, az én kék egem. A fedél a fejünk felett ma ez a kék ég lesz. Az öreg fák az út mellett ágaikat lengetve köszöntöttek bennünket. Ismerősök vag...
2015-06-24 21:56:11
Igaz történet: Gábor azt akarta
... gyűlt a szemembe, elővettem egy zsebkendőt, hogy letöröljem.

- Egy kakaót? Vagy inkább egy bécsi melanzsot? - hallottam közvetlen közelről egy ismerős hangot. Felpillantottam, és úgy éreztem, megáll a szívverésem. Laci magasodott az asztalom fölé, és kedvesen mosolygott. Szólni sem tudtam az elképedéstől. - Leülhetek? Vagy azt sem?
- Persze ...
2015-04-28 07:34:35
Titkok Novellák, történetek
... helyszínét, én pedig helyet foglaltam a legközelebbi padon. Előszedtem egy zsebkendőt a zsebemből, hogy eltüntessem cipőmről a ragacsos foltokat. A tisztító mozdulatok közepette felpillantottam a paddal szemközti bolt kirakatára, ahol rögtön szemembe ötlött az a direkt sasközpontúság, amellyel ez a világszerte ismert márka hirdeti ruháit.


Kétoldalt, a kirakat szél...
2015-01-25 07:53:20
Igaz történet: Kiderült a szörnyű titka
... eleinte csak egy volt a kávézó vendégei közül, gyönyörű mélybarna szemmel nézett rám az asztalnál. Én pedig a legszebb mosolyommal néztem vissza rá, miközben írtam a rendelését. Néha felpillantottam a cetlimről. Hosszú barna haján megcsillant a fény, szeme, szája, egész lénye mosolygott a kora nyári napsütésben.

Nem lehetett több huszonötnél, egészen elbűvölő látványt n...
2014-12-22 16:23:00
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Metropolitan Múzeum, Titkok Novellák, Ananheim Sh, szörnyű titka, barátságunk kedvéért, tudós doktor, tiszteletemre tartandó, ismerős hang, gyönyörű mosolytól, végén sikeres, zsebemben mentem, teraszra ülök, egyik teremben, szemem előtt, sűrű felé, fejünk felett, bécsi melanzsot, ismerős hangot, asztalom fölé, legközelebbi padon, ragacsos foltokat, tisztító mozdulatok, paddal szemközti, világszerte ismert, kirakat szél, kávézó vendégei, legszebb mosolyommal, kora nyári, felpillantottam, sasközpontúság, paradicsomból, találkozhatom, gondolataimba, beletörődtünk, tiszteletemre, köszöntöttek, metropolitan, kacskaringós, elképedéstől, révedésemből, megpróbáltam, legközelebbi, hihetetlenül, eltüntessem, megcsillant, mérhetetlen, mosolyommal, kíséretében, napsütésben, szívverésem, barátságunk, felfedeztük, jégcukorral, huszonötnél, fáradtságot, világszerte, reszketett, felocsúdva, visszaérni, csoporthoz, imbolygott, mozdulatok, melegséget, látogatóba, helyszínét, előszedtem, zsebkendőt, parancsolt, orvosságot, rendelését, történetek,
© 2013 TVN.HU Kft.