Belépés
Zsírban oldódó antioxidáns vitaminok
Mint ahogyan a nevük is mutatja, a zsírban oldódó vitaminok maximális felszívódásához zsírra is szükségünk van. Ezeket a vitaminokat általában étkezések közben kell fogyasztanunk.

Az egyik ilyen zsírban oldódó vitamin nem más, mint az A-vitamin, amely antioxidáns vitaminnak is számít. Az A-vitamint főképp zsíros halak segítségével vihetjük be a szervezetünkbe, illetve az...
2023-03-08 15:50:26
Természetes tápanyagok a csontritkulás megelőzésére
... porózus csontokat eredményez.

Ahhoz, hogy a csontjaink erősek maradjanak, kalciumra is magunkhoz kell vennünk. Arra ügyeljünk, hogy önmagában nem elegendő a kalcium, a felszívódásához ugyanis D-vitaminra is szükségünk van.

A bórt elég sokan figyelmen kívül hagyják, amikor a csontok egészségéről van szó, pedig ez egy olyan ásvány, amely szerepet játszik a cson...
2023-02-22 19:22:14
Modern kori gyógyítás ősi táplálékokkal
... is javítani tudja, ami annak köszönhető, hogy elősegíti az új neuronok képződését az agyban és nagyon hatékony a neurodegeneratív folyamatok megelőzésében is. A kurkuma hatékony felszívódásához és hasznosulásához szükség lehet egy másik fűszerre, ami nem más, mint a fekete bors, amely egy piperin nevű vegyületben gazdag és szintén erős gyulladáscsökkentő, illetve antioxidáns hatás...
2023-01-29 12:51:27
Hatékony módszerek az emésztés elősegítésére - Az étrend
... betegségek fokozott kockázatával is.

Azonban a megfelelő emésztéshez elengedhetetlen a megfelelő zsírok fogyasztása. Ezek a zsírok ugyanis szükségesek a tápanyagok megfelelő felszívódásához, és az étkezés utáni teltségérzethez is hozzájárulnak. Tanulmányok szerint az omega-3 zsírsavak csökkenthetik a gyulladásos bélbetegségek kialakulásának kockázatát.
Prebiotikus ...
2023-01-15 19:21:49
Hatékony módszerek az emésztés elősegítésére
... evés, a túl nagy falatok és az étel nem megfelelő rágása nem csak puffadáshoz, görcsökhöz, gyomorégéshez és más emésztőrendszeri panaszokhoz vezet, hanem a tápanyagok nem megfelelő felszívódásához és hasznosulásához is. Ha alaposan megrágjuk az ételt, a gyomornak lényegesen kevesebb munkát kell végeznie a szilárd étel megemésztését és továbbítását illetően.

Vizsgálatok ...
2023-01-14 23:34:45
Így erősíthetjük a gyomorsavat természetesen
... emésztését segítő enzimeket is. Ezeken túl a gyomorsav kulcsfontosságú szerepei közé tartozik a tápanyagok felszívódásának elősegítése. A gyomorsav elengedhetetlen például a B12-vitamin felszívódásához. A B12-vitamin megtalálható állati eredetű élelmiszerekben, például húsban, tojásban és tejtermékekben, valamint az olyan növényi eredetű ételekben is, mint például az egyes gombák,...
2023-01-11 13:58:05
Otthoni gyógymódok csontritkulásra (oszteoporózisra)
... koriander levelet és magvat főzés során.

9. Élvezze a napsütést
Az egészséges és erős csontozat megtartásához D-vitaminra van szükség. Ez elengedhetetlen a kalcium felszívódásához és így a csontritkulás megelőzéséhez is. A D-vitamin legjobb természetes forrása a napsugárzás.
Napozzon főként a reggeli órákban, legalább napi 10-15 percet, ez segíti a szerveze...
2023-01-10 13:53:21
Hatékony módszerek az emésztés elősegítésére
... evés, a túl nagy falatok és az étel nem megfelelő rágása nem csak puffadáshoz, görcsökhöz, gyomorégéshez és más emésztőrendszeri panaszokhoz vezet, hanem a tápanyagok nem megfelelő felszívódásához és hasznosulásához is. Ha alaposan megrágjuk az ételt, a gyomornak lényegesen kevesebb munkát kell végeznie a szilárd étel megemésztését és továbbítását illetően.

Vizsgálatok ...
2023-01-06 23:29:29
Erős csontok könnyedén, még idősebb korban is
... a csontritkulás kialakulásának.

Mit tehetünk?
Optimalizáljuk a D-vitamin-szintet és az omega-3 zsírsav szintjét. A D-vitamin elengedhetetlenül fontos a kalcium felszívódásához és a csontképződésben is aktívan részt vesz. A halolaj pedig támogatja a csontok egészségét és csökkenti a csontritkulás kialakulásának a kockázatait.

A kalcium önmagában fogyaszt...
2022-10-31 18:12:14
K-vitamin kisokos
... tabletta, cseppek) a legjobb étkezés közben magunkhoz vennünk!

Mely vitaminok felszívódását segíti a K-vitamin?

A K2-vitamin fontos szerepet tölt be a D3-vitamin felszívódásához, étrend-kiegészítőként történő alkalmazása esetén nagyon gyakran a két (hasonló módon zsírban oldódó) vitamin együttes szedését ajánlják az egészségügyi szakemberek.

Hogya...
2022-07-09 19:09:03
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: csontritkulás megelőzésére, emésztés elősegítésére, gyomorsavat természetesen, zsírban oldódó, vitaminokat általában, egyik ilyen, csontjaink erősek, felszívódásához ugyanis, bórt elég, csontok egészségéről, olyan ásvány, neurodegeneratív folyamatok, kurkuma hatékony, másik fűszerre, fekete bors, piperin nevű, megfelelő emésztéshez, megfelelő zsírok, zsírok ugyanis, tápanyagok megfelelő, étkezés utáni, omega-3 zsírsavak, gyulladásos bélbetegségek, gyomornak lényegesen, szilárd étel, gyomorsav kulcsfontosságú, tápanyagok felszívódásának, gyomorsav elengedhetetlen, olyan növényi, egyes gombák, kalcium felszívódásához, csontritkulás megelőzéséhez, reggeli órákban, csontritkulás kialakulásának, omega-3 zsírsav, halolaj pedig, csontok egészségét, kalcium önmagában, legjobb étkezés, egészségügyi szakemberek, emésztőrendszeri, neurodegeneratív, csontképződésben, csontritkulásra, oszteoporózisra, élelmiszerekben, hasznosulásához, felszívódásához, elengedhetetlen, teltségérzethez, kulcsfontosságú,
© 2013 TVN.HU Kft.