|
|
|
... konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket... |
2009-05-18 16:21:37 |
|
|
|
|
|
|
... a sárga tészta tetejét is rárakjuk a tészta tetejére, és megkenjük a maradék krémmel. A süteményt végül bevonjuk csoki mázzal. Ha állt egy kicsit, akkor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Ez a recept is a Donnáról van.
http://s1.ima... |
|
2009-04-19 18:31:06 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor
2 dl tejföl
1 csapott kiskanál liszt
A busafiléket megsózzuk, a citromlével megöntözzük, és 10 percet állni hagyjuk. A füstölt szalonnát vékonyra felszeleteljük. A margarint megolvasztjuk, a halszeleteket mindkét oldalukon hirtelen fehérre sütjük benne, a borsikafűvel bőségesen megszórjuk, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. ... |
2009-02-01 17:58:53 |
|
|
|
|
|
|
...
őrölt feketebors
A babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztatjuk. A paradicsomokat meghámozzuk. A csilipaprikákat kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük, a főtt császárszalonnát, a hagymát és a petrezselymet ugyancsak felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a csilit, a ha... |
|
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... percre! A tetejét leöntj... |
|
2008-11-24 13:13:31 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma,
2. 30dkg só,
3. 1 késhegynyi őrölt fehérbors,
4. 1 kávéskanálnyi cukor,
5. 1 dl olivaolaj,
6. 1 csonó petrezselyemzöld,
7. 3 evőkanál borecet,
Felszeleteljük a megpucolt hagymát és besózzuk álnihagyjuk.
Amint megpuhul bő vízzel átöblítjük.
Ecet,olaj,víz,borecet,cukor,petrezse lyemzöld,borsból öntetet készítünk.
Az egészet ös... |
2008-10-27 15:00:39 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, majd hozzáadjuk
az egyik citrom levét, és reszelt héjját, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a tortaformában levő kekszmasszára. A másik citromot felszeleteljük, és a szeleteket is félbevágjuk, ezzel díszítjuk a tortát.
Végül 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.
------------------------------------ ---------------------
Csoda torta... |
2008-08-07 22:41:19 |
|
|
|
|
|
|
... masszát, és 45-50 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.
5. Ha kihűlt, a tortát félbevágjuk, és felforralt eperlekvárral vékonyan betöltjük.
6. Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral és forró eperízzel tálaljuk.
... |
2008-07-22 12:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
étolaj
A hagymát karikára, a paprikát laskára, a paradicsomot 8-rét vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk és felszeleteljük. Olajban megsütjük a padlizsánt, kiszedjük és félretesszük. Megsütjük a paprikát, kiszedjük és félretesszük. Üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és az öszetört fokhagymá... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... eper
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- tejszínhab
- pár szem epret meghagyunk díszítésre
Elkészítés
Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.
[... |
2008-05-27 19:00:39 |
|
|
|
|