Belépés
Az időskori betegségeket is csökkenti a zöldbab
... olajbogyó,
2 evőkanál olívaolaj,
ízlés szerint só és bors.

Elkészítése:
Pároljuk meg a zöldbabot, majd csepegtessük le, rakjuk egy salátástálba. Adjuk hozzá a felszeletelt koktélparadicsomot és a retket. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a sót, a borsot, a feldarabolt olajbogyókat és a felaprított petrezselymet, majd adjuk a salátá...
2024-04-09 22:21:34
A bab gyógyhatásairól
... olívaolaj,
fokhagyma,
fél lime,
só és bors.

Elkészítése:

Főzzük puhára a babot, majd csepegtessük le és tegyük egy salátástálba. Adjuk hozzá a megmosott és felszeletelt paradicsomot és paprikát. Reszeljük le a répát, azt is forgassuk a többi hozzávalóhoz. Olívaolajban keverjük el a fokhagymát, a lime frissen facsart levét, a sót és a borsot,...
2024-04-07 22:13:57
A lila hagyma csökkenti a vérnyomást
... szerint só,
1 kávéskanál étkezési keményítő,
1 kávéskanál bors,
1 kávéskanál kakukkfű.

Elkészítése:
Első lépésként dinszteljük meg egy kevés olajon a felszeletelt lila hagymát. Menet közben adjunk hozzá egy kevés sót, majd adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is. Ezután keverjük hozzá az összes fűszert és a vörösbort. A hagymának nagyon puhának...
2024-03-22 22:39:49
Spárgás-tonhalsaláta
... összekeverjük.
8 Tálalás előtt egy tálba tesszük a krumplit, salátalevelet csipkedünk hozzá, majd ráöntjük az öntet több mint a felét, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a spárgát és a tonhaldarabokat, óvatosan összeforgatjuk. Végül ráhelyezzük a félbevágott főtt tojást, meglocsoljuk a maradék öntettel.

Kard Éva receptje
...
2024-02-09 20:31:54
Gombagulyás
... vöröshagymát, beletesszük a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
2,Ezután beleszórjuk a felszeletelt gombát, meghintjük pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő.
3,Hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, felöntjük vízzel. ...
2024-02-09 17:59:28
A póréhagyma egészségügyi előnyei
... bors.

Elkészítése:
Mossuk meg a zöldségeket. A póréhagymát karikázzuk fel, majd tegyük egy salátástálba. Adjuk hozzá a megmosott és összetépkedett fejessaláta-leveleket, majd a felszeletelt paprikát és lila hagymát is. Készítsük el a dresszinget: keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel, a sóval és a borssal, majd keverjük a salátához.
Forrás : htt...
2024-01-26 20:58:43
A sokoldalú édesburgonya
... a benne lévő cukor átalakul keményítővé.

Az édesburgonyát csak rozsdamentes késsel szabad vágni, mert a régi vas késektől azonnal feketedik.

A hámozott, ill. felszeletelt batátát felhasználásig tegyük egy tál vízbe. A levegőn hamar oxidálódik.

Gyógyászati felhasználása
Az édesburgonya rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emell...
2024-01-16 22:16:56
Tepsis pácolt csirke
... tegyük egy zacskóba, öntsük rá a páclevet, majd kössük
be a zacskót és tegyük egy mélyebb edénybe. Rakjuk be a hűtőbe 3
órára. Kenjünk ki egy tepsit olajjal, tegyük bele a felszeletelt, bepácolt
csirkedarabokat, előmelegített sütőben 190 fokon süssük 35- 40 percig.

A máz elkészítése: a ketchupot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a mézet
és a pirospap...
2023-12-11 11:05:16
Az árpa jó hatásai és ellenjavallata
... paprika,
2-3 evőkanál olívaolaj,
fél citrom leve,
só és bors ízlés szerint.

Elkészítése:
Főzzük meg az árpát, csepegtessük le, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, paradicsomot, paprikát és az apróra vágott mentát és petrezselymet. Készítsük el a dresszinget: az olívaolajban keverjük el a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverjük a salátáh...
2023-11-09 18:48:41
Tepsis csirke
... tegyük egy zacskóba, öntsük rá a páclevet, majd kössük be a zacskót
és tegyük egy mélyebb edénybe. Rakjuk be a hűtőbe 3 órára. Kenjünk ki egy tepsit
olajjal, tegyük bele a felszeletelt, bepácolt csirkedarabokat, előmelegített sütőben
190 fokon süssük 35- 40 percig.


...
2023-10-19 06:12:13
1 2 3 ..............................193 194 ...............289 290 ...............385 386 387 
Címkék: Kard Éva, időskori betegségeket, lila hagyma, sokoldalú édesburgonya, olívaolajban keverjük, feldarabolt olajbogyókat, felaprított petrezselymet, többi hozzávalóhoz, lime frissen, kevés olajon, felszeletelt lila, összes fűszert, hagymának nagyon, tálba tesszük, öntet több, felszeletelt paradicsomot, félbevágott főtt, maradék öntettel, karikára vágott, zöldségek félig, felszeletelt gombát, póréhagymát karikázzuk, felszeletelt paprikát, benne lévő, édesburgonyát csak, levegőn hamar, édesburgonya rendkívül, mélyebb edénybe, tepsit olajjal, ketchupot tegyük, felszeletelt hagymát, apróra vágott, csirkedarabokat, gyógyhatásairól, tonhaldarabokat, pirospaprikával, ellenjavallata, összeforgatjuk, összetépkedett, felhasználásig, balzsamecettel, összekeverjük, petrezselymet, felhasználása, balzsamecetet, édesburgonyát, előmelegített, salátalevelet, felszeletelt, paradicsomot, édesburgonya, csepegtessük, meglocsoljuk, olívaolajban, olajbogyókat, tonhalsaláta, rozsdamentes, salátástálba, vöröshagymát, egészségügyi,
© 2013 TVN.HU Kft.