|
|
|
... visszatesszük, és belerakjuk a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon kevergetve a húst fehéredéséig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. 1 pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Csak rövid, ... |
2010-12-03 10:59:51 |
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagyma, 4 paradicsom, olaj, só, bors.
A csirkemellet bőrözd le, csontozd ki, és vágd fél gyufásdoboz nagyságúra. A megmosott gombákkal, karik... |
|
2010-12-03 06:16:40 |
|
|
|
|
|
|
... lepirítom rajta a kacsahúsdarabokat. (A csontos hátát és az aprólékot levesnek is félre lehet tenni, de aki szereti, a pörköltbe is belefőzheti.) Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. Megfűszerezem, sózom, belekeverem a zúzott fokhagymát, a vörösbort aláöntve, fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Ha levét idő... |
2010-12-03 05:45:49 |
|
|
|
|
|
|
... főzni.) Egy beáztatott, legalább 8 személyes Römertopfba teszem az összes megtisztított és hasábokra vagdalt zöldséget, a tisztított és vastag szeletekre vágott gombát, a kicsumázott és felszeletelt paradicsompaprikát és zöldpaprikát, a lehéjazott és karikákra vágott paradicsomot, a lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, rászórom a sót, a reszelt narancshéjat, a borsot, a sz... |
|
2010-12-03 05:42:34 |
|
|
|
|
|
|
... szerint só és törött fekete bors.
A kacsát kívül-belül megtisztítom, feldarabolom. Jól megsózom, és nagy tepsibe, jó szorosan egymás mellé rendezem. Melléteszem a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, rámorzsolom a tisztított, zúzott fokhagymát, rászórom a bazsalikomot, sót, borsot, és a tejföllel lelocsolom. Alufóliával szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben köze... |
|
2010-12-03 05:33:34 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítom. Aláöntöm a bort, megsózom, és lefedve, kis lángon puhára párolom. Ha a lé elsül alóla, kevés vízzel, apránként pótolom. Amikor teljesen megpuhult, hozzáteszem a megtisztított, felszeletelt gombát, fűszerezem borssal, szétzúzott fokhagymával, majd néhány perces pirítás után hozzáteszem a csíkokra vágott ecetes uborkát és a lehéjazott, negyedekbe vágott paradicsomot. Add... |
2010-12-03 05:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... meggyújtom. A láng elhamvadása után ráöntöm a tejszínt és a fehérbort. Citromlével ízesítem, majd befedve, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított és felszeletelt gombát és a levétől leszűrt marinált paradicsompaprikát. Készre párolom. Csak az utolsó pillanatban keverem bele a finomra vágott kaprot és csipet cukorral ízesítve egyet forralok rajta... |
2010-12-03 05:19:45 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát hajszálvékony, nagy szeletekre vágom, és a felével egy mélyebb tűzálló tálat kibélelek. Rákarikázom a megtisztított zöldhagyma felét, majd betakarom az ereitől megtisztított, felszeletelt máj felével. Megszórom borssal, erre terítem a maradék hagymakarikát és a maradék májat. Leöntöm a konyak, a vörösbor, a tejföl, a bors és a pástétomfűszer keverékével. (Nem szabad megs... |
2010-12-03 05:08:59 |
|
|
|
|
|
|
... zúzott fokhagymát, majd a húskockákat is rádobva, jól átsütöm. Közben állandóan kevergetem. Ezután belekeverem a fűszereket, belecsöpögtetem a citromlevet. Hozzáteszem a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, és a kuktát lezárom. A jelzéstől számított 30 percig főzöm. Ezután egy lábosba öntöm az ételt, és a lencsét is hozzátéve, készre főzöm. (A kuktába a lencsét nem szabad betenn... |
2010-12-03 05:02:08 |
|
|
|
|
|
|
... kicsontozom, majd kisebb darabokra vágom. Kikent tűzálló tálba terítem a megsózott burgonyakarikákat. Ráfektetem a megborsozott húsdarabokat, majd betakarom a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikával, valamint a hámozott, szeletekre vágott paradicsommal. Jól megsózom és rámorzsolom a megtisztított, zúzott fokhagymát, rászórom az őrölt köménymagot. Ezután a hajszálvéko... |
2010-12-03 05:00:49 |
|
|
|
|