Belépés
Nyolcvan éve nem került árverésre Petőfi dedikációjával ellátott kötet
... magángyűjteménybe kerül. Mint mondta, egy ilyen kuriózum nyilvános árverésen való felbukkanásakor az állam védési eljárást indít, innentől kezdve a dokumentum útját nyomon lehet követni, és nem kell, feltétlen, hogy közgyűjteménybe kerüljön - mondta, hozzátéve: a lényeg, hogy ezentúl bármilyen kutató hozzáférhessen.

Elmondta azt is, hogy az árverésén több más különleges...
2019-11-22 19:19:53
Krónika 2. rész (kormányhivatali egyszerűsítés)
... kialakítani
Tuzson Bence a vitára úgy felelt: egy szolgáltató állam kialakítása a cél, ami egyablakos ügyintézéssel átlátható módon működik, és csak akkor avatkozik be, amikor arra feltétlenül szükség van.
Elmondta: Ausztriában egy órát kell várakozni útlevélkészítéskor, míg nálunk ez az idő tizenöt perc. "Egy jól működő rendszert alakítottunk ki" - szögezte le.
...
2019-11-21 17:11:45
Krónika 17. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
... melyek azok a szavak és kijelentések, amelyek nem hangozhatnak el az ülésteremben. Megjegyezte, attól tart, hogy olyan megszólalásokért is ki fognak tiltani képviselőket, amelyek nem feltétlenül obszcénak.
A vitában többször szót kérő Bősz Anett (független) egyik felszólalásában azt mondta, hogy a törvény olyan gumiszabályokat ad a kormány kezébe, amikkel bosszúhadjáratot leh...
2019-11-21 07:10:50
A tudatos ember ismertetőjegyei...
... saját igazságában bízik, az sajnos fejlődésképtelen. A probléma azért jelenik meg az életünkben, hogy fejlődjünk, a hiba elismerése pedig egyenlő a felelősségvállalással.

- Feltétlen bizalom az igazság erejében,
ami minden jelentős helyzetben megjelenik. Ennek ellentéte a relativizálás, mérlegelés, méricskélés. Az igazság, mint evidencia mindig átjárja a fontos dön...
2019-11-20 09:01:49
Palkovics László: Magyarország és Szlovénia közös kutatásfejlesztési programokban érdekelt
... új lehetőségeket teremtenek, mint az informatika vagy a mesterséges intelligencia területe.
Palkovics szerint ennek egyik feltétele, hogy a gyerekek már iskolás korukban, és nem feltétlenül az egyetemen, hanem már a szakközépiskolákban ismerkedjenek meg ezekkel a technológiákkal.
A miniszter felajánlotta, hogy a zalaegerszegi szakképzési rendszert, és később az egyetemei...
2019-11-19 18:33:21
A CDU szerint vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében
... megbélyegzi és hátrányos helyzetbe szorítja a muszlim családból származó kislányokat.
A fejkendő "már a játszótéren vagy az iskolaudvaron láthatóan kívülállóvá teszi a gyerekeket, és ezt feltétlenül meg kell akadályozni" - indokolják a törekvést az előterjesztésben.
A pénteken Lipcsében kezdődő kétnapos kongresszuson egy sor további elvi, ideológiai kérdés is napirendre...
2019-11-19 14:42:22
Krónika 6. rész (sportfejlesztések támogatása)
... bizonyítsa be, hogy valóban a "kicsik számára is hozzáférhető lesz minden", mint azt az előterjesztő állította. A 300 millió forintos értékhatárt vegyék ki az előterjesztésből, mert az nem feltétlenül a "kicsik" ismérve - szorgalmazta.

Párbeszéd: a sport-tao a korrupció melegágya
Tordai Bence (Párbeszéd) a "korrupció melegágyának" nevezte a sportban a tao-rendszer...
2019-11-19 14:32:11
A DK javasolja a családi pótlék megduplázását
... kabinet családvédelmi intézkedéseiről, amire válaszul azt mondta, hogy azok egytől-egyig megbuktak. Amit "csok-nak neveznek", azt sokan nem tudják felvenni, akik pedig felveszik, azok nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy azt vissza is kell fizetni - érvelt. Családbarát kormány-e az, amely megszüntette a lakástakarékot, aminek regnálása alatt csökkent a születések száma, am...
2019-11-18 16:02:12
Alkotmányjogász: törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot
... hogy párttá válnak, majd miután sikerült két képviselőt juttatniuk az Európai Parlamentbe "elszabadult a pokol".
Ezek a politikusok nem Magyarországon szocializálódtak és nem is feltétlenül a magyar politikai életben akarnak helytállni, sokkal inkább Brüsszelnek akarnak megfelelni. "Így jutottak el oda", hogy liberális párttársaikat támogatták a határon túli magyar közössége...
2019-11-17 20:42:00
Telefonon egyeztettek a kínai és amerikai kereskedelmi tárgyalók
... lezárását elősegítő megállapodáshoz, az aláírás pontos dátumát azonban egyelőre nem tűzték ki. Hozzátette azonban: a részmegállapodás aláírása miniszteri szinten is megtörténhet, nem feltétlen szükséges tehát a két elnök találkozójára várni.
A várakozások szerint a kidolgozás alatt álló és az év végéig aláírandó első részmegállapodásban az Egyesült Államok vállalja, hogy dec...
2019-11-17 08:51:00
1 2 3 ..........1093 1094 ......1639 1640 .....2185 2186 2187 
Címkék: Palkovics László, Tuzson Bence, Bősz Anett, Tordai Bence, Európai Parlamentbe, Egyesült Államok, tudatos ember, németországi muszlim, családi pótlék, politikusok számára, nemzeti minimumot, ilyen kuriózum, állam védési, dokumentum útját, árverésén több, szolgáltató állam, órát kell, vitában többször, törvény olyan, kormány kezébe, sajnos fejlődésképtelen, probléma azért, hiba elismerése, igazság erejében, informatika vagy, mesterséges intelligencia, miniszter felajánlotta, zalaegerszegi szakképzési, muszlim családból, játszótéren vagy, iskolaudvaron láthatóan, pénteken Lipcsében, előterjesztő állította, korrupció melegágya, születések száma, magyar politikai, határon túli, aláírás pontos, részmegállapodás aláírása, várakozások szerint, kidolgozás alatt, megszólalásokért, előterjesztésben, bosszúhadjáratot, fejkendőviselést, fejlődésképtelen, szocializálódtak, részmegállapodás, előterjesztésből, közgyűjteménybe, felszólalásában, technológiákkal, alkotmányjogász, kormányhivatali, felbukkanásakor,
© 2013 TVN.HU Kft.