Belépés
zserbótekercs
... diót, a lekvárt, a rumaromával és egy e.k. mézet összekeverünk.

Miután a tészta már eleget pihent két részbe vesszük, kinyújtjuk, és megkenjük a diós krémmel. Ezután vigyázva feltekerjük. Kicsit hagyjuk pihenni, azalatt kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő száznyolcvan fokra.

A fogpiszkálóval beszurkált tekercseket húsz, maximum huszonöt percig sütjük....
2023-12-19 17:52:40
Sajtos csigák.......
... tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük....
2021-05-18 11:38:42
Ferdinánd tekercs
... behintjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyis vastag téglalapra (kb.35x45 cm) nyújtjuk. Megkenjük a porcukorral elkevert vajjal és szorosan feltekerjük, csak úgy mint a bejglit.
Az így kapott rudat 11 egyforma szeletre vágjuk (kb. 4 cm vastagságú szeletek lesznek), és a jól kivajazott, cukrozott edénybe tesszük őket nem ...
2019-04-23 20:36:32
Anyóstekercs
... pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villá...
2018-08-08 12:06:29
Álompuha sajtos pogácsa bögrésen
... jóval a sütés előtt, vagy egy picit dobjuk be a mikróba. Legyen puha, de ne olvadjon folyósra!
3. Ekkor lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük reggelig. Vagy legalább pár órára. A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell...
2018-07-17 11:00:18
Sajtos csigák
... tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük....
2018-06-01 08:30:28
Tallóztam
... lapot meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, majd rátesszük a második lapot is. Erre fektetjük a következő lapot, majd meglocsoljuk a megmaradt vajjal. Ráhelyezzük a pala...
2017-12-20 11:41:47
Karácsonyi receptek
... tojásfehérje, kevés liszt.
A felengedett tésztát három egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk az egyik darabot, és megkenjük a töltelék egyharmadával, majd szorosan feltekerjük. Két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. Sütőlemezre rakjuk. A másik két rudat ugyanígy készítjük el. A töltelékhez a felengedett gesztenyemasszát a te...
2017-12-12 10:23:28
Nutellás kifli
... nutellával megkent tésztára és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk. Én 12 részre osztottam egy pizzavágóval. A szeletek vastagabb végére...
2017-09-04 09:41:48
Bögrés vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül
... sima tésztává gyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként fél centi vastagságú téglalapokká nyújtjuk őket, amiket megkenünk a krém negyed-negyed részével, majd feltekerjük őket, mint a bejglit. Ezután jön egy fontos lépés: a rudakat egy nyújtófa segítségével kissé lelapítjuk. Ez azért fontos, mert így formásabbak lesznek, és nem fognak kinyílni sülés közbe...
2017-07-11 07:39:18
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: diós krémmel, fogpiszkálóval beszurkált, órát kelesztjük, sajtot lereszeljük, tésztát téglalap, reszelt sajttal, szeleteket sütőpapírral, megkelt tésztát, porcukorral elkevert, tepsink méretének, maradék lisztet, felolvasztott Ramát, kiterített tésztára, tepsit kibéleljük, meggyet megmossuk, sütés előtt, picit dobjuk, második lapot, következő lapot, megmaradt vajjal, felengedett tésztát, egyik darabot, töltelék egyharmadával, felengedett gesztenyemasszát, szeletek vastagabb, krém negyed-negyed, fontos lépés, nyújtófa segítségével, gesztenyemasszát, fogpiszkálóval, lecsepegtetjük, összekeverünk, zserbótekercs, előmelegített, előmelegítjük, felolvasztott, egyharmadával, pizzavágóval, tojásfehérje, összenyomjuk, száznyolcvan, nyújthatónak, egyenletesen, anyóstekercs, sütőpapírral, meglocsoljuk, téglalapokká, segítségével, tekercseket, feltekerjük, ráhelyezzük, felengedett, lereszeljük, pihentetjük, porcukorral, formásabbak, sütőlemezre, töltelékhez, rumaromával, tetszőleges, olvasztott, kibéleljük, lelapítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.